Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΑΓΡΟΤΕΣ Τέλος στην απευθείας διάθεση των προϊόντων τους

Στην παρανομία ή στους μεσάζοντες οδηγούν τους αγρότες οι περιορισμοί στην απευθείας πώληση αγροτικών προϊόντων καθώς και η κατάργηση της άδειας υπαίθριου εμπορίου παραγωγού.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ Κίνδυνος-θάνατος τα άγρια μανιτάρια

Την αποφυγή κατανάλωσης άγριων μανιταριών, τα οποία συλλέγονται από τους ίδιους τους πολίτες, συστήνει το υπουργείο Υγείας μετά τα περιστατικά σοβαρών δηλητηριάσεων.

Μοιραίο παιχνίδι για 14χρονο


Τραγωδία με έναν 14χρονο μαθητή γυμνασίου νεκρό συγκλονίζει τα Κύμινα Θεσσαλονίκης. Την ώρα που έπαιζε με φίλους του στην αυλή του δημοτικού σχολείου πιάστηκε από το στεφάνι μπασκέτας, γλίστρησε και έπεσε στο έδαφος με το κεφάλι.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΙΧΣΑΝ ΟΥΓΚΙΟΥΡ ΝΤΕΛΙΚΑΝΛΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Τον Πρόεδρο της Παρευξείνιας Τράπεζας (Black Sea Trade and Development Bank) Ιχσάν Ουγκιούρ Ντελικανλί δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος: Πολυνομία σημαίνει Διαφθορά

Ο επίτιμος πρόεδρος της Κοινωνίας των Πολιτών προσπαθεί εδώ και χρόνια να ευαισθητοποιήσει την ηγεσία της χώρας, και όχι μόνον, γύρω από το θέμα της διαφθοράς και των ευρύτερων επιπτώσεών της.

Προς επιβεβαίωση των όσων υποστηρίζει ο κ.Θεοδ. Παπαλεξόπουλος, επισημαίνουμε ότι το τελευταίο 18μηνο έχουν ψηφιστεί 94 νόμοι και έχουν εκδοθεί πάνω από 400 ερμηνευτικές εγκύκλιοι.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Αμφίπολη: Όλο το εντυπωσιακό ψηφιδωτό με την Περσεφόνη, τον Ερμή και τον Πλούτωνα - Το υψωμένο χέρι της Περσεφόνης και ο λευκός της χιτώνας

Ο άνθρωπος που φιλοτέχνησε αυτό το ψηφιδωτό που ξεδιπλώθηκε σήμερα μπροστά στα μάτια μας στον τάφο της Αμφίπολης ήταν πραγματικά ένας χαρισματικός καλλιτέχνης. Το ψηφιδωτό που αναπαριστά την αρπαγή της Περσεφόνης είναι ένα μοναδικό έργο τέχνης με απίστευτα χρώματα.

Πιο αναλυτικά, το ψηφιδωτό είναι μεγέθους 4,5 x 3 και αναπαριστά την αρπαγή της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, παρουσία του ψυχοπομπού Ερμή. Αν και μοναδικό για μακεδονικού τύπου τάφο το ψηφιδωτό του τάφου της Αμφίπολης φαίνεται ότι ακολουθεί τη βασιλική διακόσμηση στους τάφους των βασιλέων στη Βεργίνα. 



Αμφίπολη: Η Περσεφόνη το τρίτο πρόσωπο στο ψηφιδωτό

Η Περσεφόνη είναι το τρίτο πρόσωπο που συμπληρώνει το εντυπωσιακό ψηφιδωτό με τον γενειοφόρο αρματηλάτη και τον ψυχοπομπό Ερμή που αποκαλύφθηκε στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης.

Λαοθάλασσα προσφύγων στη Γερμανία

Οι Αρχές της Βαυαρίας σκέφτονται να τους στεγάσουν ακόμα και σε σκηνές του Οκτόμπερφεστ
Οι υπάρχουσες δομές της Βαυαρίας έχουν φτάσει στα όρια τους λόγω του αυξημένου αριθμού μεταναστών, κυρίως από τη Συρία.

Παρατράγουδα και στο Μαυροβούνιο για το Σερβία - Αλβανία

ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ

Στα χέρια ήρθαν μαθητές σε γυμνάσιο της πόλης Τούζι του Μαυροβουνίου -κοντά στην πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα- με αφορμή τον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας στο Βελιγράδι για τα προκριματικά του EURO 2016, που διεκόπη.

Σεισμική δόνηση 4,6 Ρίχτερ στην Κάσο

Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών, σημειώθηκε σήμερα το πρωί βορειοδυτικά της Κάσου.

Τη σεισμική δόνηση κατέγραψαν στις 09:48, σε απόσταση 363 χλμ. νοτιοανατολικά της Αθήνας, οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αυτά που κρύφτηκαν (και πάλι)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Όπως ήταν αναμενόμενο, στον καιρό της συστηματικής διαστρέβλωσης και αποσπασματικής αναφοράς σε δηλώσεις, διαστρεβλώνονται και οι δηλώσεις των ξένων αξιωματούχων.

Συνέβη με την Κριστίν Λαγκάρντ, που μίλησε μεν για προληπτική γραμμή πίστωσης, αλλά αφού ξεκαθάρισε πως κάθε κράτος είναι ελεύθερο να ρυθμίζει τα της οικονομίας του.

Τέλη κυκλοφορίας: Τι θα πληρώσουμε για το 2015

Το Νοέμβριο αρχίζουν τα χαράτσια για τους ιδιοκτήτες οχημάτων, καθώς ανοίγει η εφαρμογή στο Τaxisnet και όσοι έχουν αυτοκίνητα και μηχανές από την 1η του μήνα θα μπορούν να πληρώσουν για τα τέλη κυκλοφορίας του 2015.