Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

«Ταρακουνούν» την παγκόσμια αγορά οι εμπορικές σχέσεις Ρωσίας – Κίνας

Η οικονομική σχέση της Ρωσίας με την Κίνα μετά την σειρά συμφωνιών πάνω σε τομείς όπως το φυσικό αέριο , ταρακουνούν τον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη. Οι δύο υπερδυνάμεις συσφίγγουν όλο και περισσότερο τις σχέσεις τους σε όλους τους τομείς , και με την πιθανή είσοδο της Ινδίας, θα αποτελέσουν την νέα οικονομική πραγματικότητα του πλανήτη τα επόμενα χρόνια.

Λεωνίδας-Φοίβος Κόσκος: Η Ελλάδα χρειάζεται πολίτες του κόσμου

Κατά τον πρόεδρο του Hellenic-American University, πολλά έχουμε να διδαχθούμε από τα ομηρικά έπη.

«Το άνοιγμα του ανθρώπου στον κόσμο περιγράφεται από τον Όμηρο στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια και αναδεικνύεται μέσα από την ηρωική μορφή του Αχιλλέα και την γόνιμη περιέργεια του πολυμήχανου Οδυσσέα», είπε ο πρόεδρος του HAU.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Η καλοκαιρία καθυστερεί τις παραγγελίες

Αιτία αναβολής των παραγγελιών πετρελαίου θέρμανσης φαίνεται ότι είναι η καλοκαιρία των τελευταίων ημερών στη Θεσσαλονίκη, καθώς η ζήτηση είναι ελάχιστη.



Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Εκτεθειμένη στις πλημμύρες η Θεσσαλονίκη

Ασπίδα προστασίας από τις πλημμύρες, με τις οποίες έρχεται συχνά αντιμέτωπη η Θεσσαλονίκη, πρόκειται να αποτελέσουν τα νέα αντιπλημμυρικά έργα που προωθεί η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ ΣΟΒΙΤΣΛΗ
fanisovi@gmail.com

Δείτε πως φτιάχνεται το ποντιακό φαγητό χαβίτς

Θα εξαντλήσουμε τη διαδιακασία επανένωσης των Γλυπτών μέσω UNESCO

«Δεν αποφασίσαμε να πάμε σε δίκη. Αποφασίσαμε να εξαντλήσουμε τη διαδικασία στην UNESCO, με τη διαμεσολάβηση την οποία αποδέχτηκε ο διεθνής οργανισμός ως προς το ελληνικό αίτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, έχοντας στο πλευρό μας εκτός από Έλληνες, και ξένους νομικούς για συμβουλές, όπως οι τρεις διακεκριμένοι δικηγόροι».

Ο ΕΦΕΤ αποσύρει τρικαλινά λουκάνικα

Στην ανάκληση αλλαντικών προϊόντων, λουκάνικα από τα Τρίκαλα, στα οποία δεν αναφέρονταν στον κατάλογο των συστατικών οι αλλεργιογόνες ουσίες, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ TO ΠΑΑ 2007-2013, ΜΕΤΡΟ 214, ΔΡΑΣΗ 2.3 Β «ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΑΚΧΑΡΟΤΕΥΤΛΩΝ»

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με το ΠΑΑ 2007-2013, ΜΕΤΡΟ 214, ΔΡΑΣΗ 2.3B, «Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή σακχαρότευτλων»:

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Το νικητή των πρόσφατων εκλογών στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Ελληνες νεκροί μετά από επίθεση σε χωριό της ανατολικής Ουκρανίας

Η αιματηρή επίθεση με τους τέσσερις όλμους που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο χωριό Σαρτανά, δέκα χιλιόμετρα έξω από τη Μαριούπολη της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας, άφησε πίσω της επτά νεκρούς, ανάμεσά τους και Έλληνες!

Τις πταίει

Το 1874, μέσα σε κλίμα πολιτικής αυθαιρεσίας της τότε κυβέρνησης του Δ. Βούλγαρη, με τα περίφημα «Στηλιτικά», ο Χαρίλαος Τρικούπης έγραψε στην εφημερίδα «Καιροί» ένα σαρκαστικό άρθρο με τον τίτλο «Τις πταίει», που δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουνίου του 1874...

Αιματηρό τροχαίο με νεκρούς και τραυματίες στην Πέτρου Ράλλη

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί στην Πέτρου Ράλλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγός αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του οχήματος κι έπεσε πάνω σε περίπτερο, παρασύροντας μια 30χρονη γυναίκα κι ένα ανήλικο παιδί.

Κιλκίς: Φρικτός θάνατος εργάτη σε γνωστή γαλακτοβιομηχανία!

Ο νεαρός υπάλληλος σκοτώθηκε μπροστά στους συναδέλφους του, που δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να τον βοηθήσουν...

Ο άτυχος νεαρός έχασε τη ζωή του στους Κάτω Αποστόλους Κιλκίς εν ώρα εργασίας. Πρόκειται για 30χρονο που εργαζόταν σε βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων της περιοχής.

Μαχαίρωσε τις κόρες της και αυτοκτόνησε

Οι αρχές πιστεύουν ότι η γυναίκα από την Πολωνία που είχε μετακομίσει στο Λονδίνο, σκότωσε πρώτα τις δύο κόρες της και μετά έστρεψε το μαχαίρι στον εαυτό της

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει στο Taxis η εφαρμογή της υποβολής αιτήσεων για τους δικαιούχους του επιδόματος κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης.


Εάν όλα εξελιχθούν ομαλά οι πρώτες προκαταβολές για το επίδομα θέρμανσης θα καταβληθούν στα τέλη Νοεμβρίου.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΚΗΛΙΔΕΣ ΒΑΖΕΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Τέλος στις αντιαισθητικές κηλίδες(ή αλλιώς πανάδες, όπως ευρύτερα αποκαλούνται), που εμφανίζονται μετά τις διακοπές στο πρόσωπο και τα χέρια εκατομμυρίων γυναικών, βάζει η δερματολογία!
Η θεραπεία που προσφέρει η σύγχρονη δερματολογία, δίνει εξαιρετικά κλινικά αποτελέσματα και ενδείκνυται να γίνεται τους χειμερινούς μήνες, όταν δηλαδή η ηλιακή ακτινοβολία δεν είναι έντονη και πάντα σε συνδυασμό με τη χρήση αντηλιακού.

Το τέλος της λιτότητας βρίσκεται στην παραγωγή νέου πλούτου

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Όσοι ισχυρίζονται πως είναι δυνατόν μια χώρα όπως η Ελλάδα, με μεγάλο χρέος και πολλές παθογένειες να επιστρέψει στις συνήθειες του παρελθόντος και να συνεχίζει να ζει όπως παλιά κλείνοντας τα μάτια στα προβλήματα, απλώς λένε ψέματα και παραπλανούν τον λαό.

Πώς θα ήταν άλλωστε δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο τη στιγμή που όχι μόνο ολόκληρη η Ευρώπη, αλλά ολόκληρος ο κόσμος εξακολουθούν να ζουν τις συνέπειες της κρίσης;

Από σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης – Κοντά στο 1,05 η τιμή και σε... άτοκες δόσεις

Ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης σήμερα με την τιμήνα διαμορφώνεται κοντά στο ένα ευρώ και πέντε λεπτά, σαφώς μειωμένο σε σχέση με τον περασμένο χειμώνα. Την ίδια ώρα πάντως οι παραγγελίες είναι ελάχιστες και έτσι τα πρατήρια κάνουν και προσφορέςΗ τιμή φέτος είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με πέρυσι, όχι μόνο λόγω της μείωσης του φόρου, αλλά και λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών στο πετρέλαιο.

Ο εθνικισμός σκότωσε το ποδόσφαιρο – Απίστευτες εικόνες και ξύλο στο Σερβία – Αλβανία – Ο αδερφός του Αλβανού πρωθυπουργού πίσω από τα επεισόδια

- Ελικοπτεράκι με τη σημαία της "Μεγάλης Αλβανίας" τίναξε στον αέρα το παιχνίδι Σερβίας – Αλβανίας 
- Άγρια επεισόδια και απίστευτο ξύλο ακόμη και μεταξύ των παικτών 
- Ο Μίτροβιτς "κατέβασε" τη σημαία και τότε ξεκίνησαν όλα 
- Συνελήφθη ο Όλσι Ράμα, αδερφός του πρωθυπουργού της Αλβανίας, ως υποκινητής των επεισοδίων! 
- Το παιχνίδι για τα προκριματικά του Euro 2016 δεν τελείωσε ποτέ 

Θα πάνε στον Άρη και θα πεθάνουν... 68 ημέρες μετά!

Οι θαρραλέοι πρωτοπόροι που δηλώνουν πρόθυμοι να φύγουν για πάντα από τη Γη και να εγκατασταθούν στον Άρη, όπως προβλέπει το σχέδιο της ολλανδικής εταιρείας Mars One, θα αρχίσουν να πεθαίνουν μετά από 68 ημέρες, σύμφωνα με μια επιστημονικήμελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Τραγωδία με νεκρό αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ

Ο άτυχος αστυνομικός σύμφωνα με πληροφορίες μετείχε μαζί με άλλους αστυνομικούς συμμετείχε σε έλεγχο ύποπτου αυτοκινήτου. Άλλο διερχόμενο αυτοκίνητο που περνούσε από τη λεωφόροΚηφισού παρέσυρε και σκότωσε τον άτυχο αστυνομικό.