Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΜΕ ΜΙΖΕΣ Δίωξη για ξέπλυμα σε διευθυντή του Θεαγένειου

Καταθέσεις μεγάλων χρηματικών ποσών, που προέρχονται από φαρμακευτικές εταιρείες, από υπαλλήλους εταιρειών αλλά και από εταιρείες διοργάνωσης σεμιναρίων, κατηγορείται ότι είχε σε προσωπικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς πρώην διευθυντής κλινικής στο Θεαγένειο αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Σκόπια: «Δημοκρατία της Aνω Μακεδονίας» η νέα πρόταση Νίμιτς

Ειδησεογραφικές ιστοσελίδες των Σκοπίων, επικαλούμενες καλά ενημερωμένες πηγές της εφημερίδας «Σλόμποντεν Πέτσατ» (Sloboden Pecat) -η οποία δεν έχει ωστόσο δημοσιεύσει ακόμη το σχετικό θέμα- γράφουν για μια «νέα πρόταση Νίμιτς», την οποία ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ ενδέχεται, όπως σημειώνουν, να καταθέσει σε Αθήνα και Σκόπια μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Θεσσαλονίκη: Για κακούργημα κατηγορείται ο γιατρός που πήρε «φακελάκι»

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του γιαατρού που συνελήφθη, κατηγορούμενος ότι απαίτησε και έλαβε «φακελάκι» 50 ευρώ από ασθενή προκειμένου να πραγματοποιήσει επέμβαση ρουτίνας.

Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικές οι έφοδοι εφοριακών σε σπίτια χωρίς εισαγγελέα

Ενα θέμα για το οποίο είχε γίνει πολύς ντόρος και αφορούσε το δικαίωμα ή μη των εφοριακών να μπαίνουν στα σπίτια χωρίς την παρουσία εισαγγελέα, λύθηκε σήμερα με την γνωμοδότηση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ NAMCO HELLAS

Τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Αυτοκινήτων NAMCO HELLAS Α.Ε.Β.Ε. (National Motor Company of Greece) στη Θέρμη επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος της Π.Κ.Μ. Φάνη Παπά.

Οι γιορτές κάστανου στους ελληνικούς παραδοσιακούς οικισμούς. Φθινοπωρινές αποδράσεις με γκουρμέ γεύσεις!


Οι φθινοπωρινές εικόνες, παρότι μελαγχολικές, κρύβουν μέσα τους γλυκούς πρωταγωνιστές, που ζητούν θεατές. Ανάμεσα σε πορτοκαλοκίτρινες αποχρώσεις, σε χορευτικά που

Ειδικό τέλος «έκτακτης ανάγκης» από φέτος στους καταναλωτές φυσικού αερίου

Με στόχο τη διασφάλιση του εφοδιασμού φυσικού αερίου σε περιόδους κρίσης οι καταναλωτές καλούνται να καταβάλουν από φέτος ένα ειδικό τέλος. Με το «μοναδιαίο τέλος ασφάλειας» στόχος είναι να συγκεντρωθεί το ποσό των 9,8 εκατ. ευρώ ως το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο του λογαριασμού ασφάλειας εφοδιασμού, το οποίο κόστος θα επιμεριστεί στους καταναλωτές ανάλογα με την κατηγορία κατανάλωσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Παρασκευή Πατουλίδου σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 και την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014.

Μπροστά στην πραγματικότητα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Το ερώτημα που πλανάται όλα αυτά τα τελευταία βασανιστικά χρόνια στα χείλη όλων, είναι ένα: 

«Μα καλά, χρειαζόταν να έλθει το ΔΝΤ και η τρόικα και να βρεθούμε κάτω από τόσο στενή επιτήρηση, προκειμένου να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να διογκώνουμε επ’ άπειρον το δημόσιο χρέος μας, ότι δεν μπορούμε να δανειζόμαστε ξανά και ξανά, ότι δεν μπορούμε να πληρώνουμε θηριώδη τοκοχρεολύσια, ότι δεν μπορούμε να αφήνουμε τις ΔΕΚΟ να δανείζονται με εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου (το οποίο καλείτο να τις πληρώσεις όταν αυτές κατέπιπταν), ότι δεν μπορούμε να συσσωρεύουμε ατιμωρητί ελλείμματα επί ελλειμμάτων;»

Κίνα: Εξερράγη κινητό στα χέρια της μέσα στο λεωφορείο! Βίντεο

Από σοβαρά εγκαύματα γλύτωσε μια νεαρή Κινέζα, η οποία είδε το κινητό της να εκρήγνυται στα χέρια της, ενώ καθόταν αμέριμνη στο λεωφορείο!

Καταδικάστηκαν 12 άνθρωποι σε θάνατο για τα επεισόδια στην Κίνα

Κινεζικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε θάνατο 12 πρόσωπα που κατηγορούνται ότι ενεπλάκησαν σε μια επίθεση στην οποία σχεδόν 100 άνθρωποι είχαν βρει τον θάνατο στα τέλη του Ιουλίου στην επαρχία Σιντζιάνγκ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Κίνας, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, μετέδωσαν σήμερα κινεζικά κρατικά ΜΜΕ.

Επανέρχεται ο θεσμός της διαιτησίας στις συλλογικές διαπραγματεύσεις


Την αναδιοργάνωση του Οργανισμού Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.

Με την τροπολογία παρέχεται η δυνατότητα σε εργοδότες και εργαζόμενους να προσφύγουν μονομερώς στη Διαιτησία, εφόσον το ένα από τα δυο μέρη αρνηθεί τη διαμεσολάβηση, καθώς και να ασκήσουν έφεση κατά των αποφάσεων των διαιτητών. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα στη Διαιτησία, να καθορίζει τα ελάχιστα όρια αποδοχών.

Θεσσαλονίκη: Για ξέπλυμα χρήματος κατηγορούνται δύο εφοριακοί

Ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ασκήθηκε σε βάρος δυο εφοριακών της Θεσσαλονίκης, τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν κατά το παρελθόν στο μεγάλο «φαγοπότι» με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ.