Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΟΑΣΘ Σε ρόλο συνηγόρου υφυπουργός και συνδικάτο

Ως εκπρόσωπος του ΟΑΣΘ εμφανίστηκε προχθές το βράδυ στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση ο υφυπουργός Μεταφορών.


Του Νίκου Ηλιάδη

Στην ολομέλεια του ΣτΕ ο νέος νόμος για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων

Η συνταγματικότητα ή μη του νέου νόμου για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο τον Σωτήρη Ρίζο και εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας Κωνσταντίνο Κουσούλη, ενώ ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου έκανε λόγο για έτοιμη τροπολογία με την οποία θα εξαιρούνται από τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 4178/13 περί νομιμοποίησης αυθαιρέτων, συγκεκριμένα ακίνητα.

Η γκάφα του Πάνου Καμμένου και το τρολάρισμα με τις αφίσες στο Λονδίνο

Μετά τους υδατάνθρακες, αντί για υδρογονάνθρακες, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος έπεσε θύμα μιας διαδικτυακής πλάκας και φυσικά έκανε την γκάφα μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ηλεκτρονικά θα εκδίδονται οι οικοδομικές άδειες από τον Ιανουάριο σε όλη την χώρα!

- Σε λίγες ημέρες αρχίζει η πιλοτική εφαρμογή σε Αθήνα, Πειραιά, Κόρινθο, Ηράκλειο, Χανιά και Κομοτηνή
- Πως θα γίνεται η ηλεκτρονική έκδοση της οικοδομικής άδειας
- Η επίσημη έκδοση των νέων οικοδομικών αδειών θα γίνεται μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου με τον παραδοσιακό τρόπο

Ηλεκτρονικά θα εκδίδονται οι άδειες δόμησης σε όλη τη χώρα από τις 2 Ιανουαρίου 2015.

Οδηγίες για τους βαμβακοπαραγωγούς από την Π.Κ.Μ

Από το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με το 5ο Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας στη βαμβακοκαλλιέργεια της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης:

Πολυνομία κατά πραγματικής οικονομίας

Διακηρύξεις, νόμοι που ψηφίστηκαν και υπουργικές αποφάσεις παραμένουν νεκρό γράμμα μπροστά σε ένα δαιδαλώδες και δυσώδες γραφειοκρατικό σύστημα, που σήμερα είναι ο απόλυτος εχθρός της ελληνικής κοινωνίας


Η σύγχρονη διοίκηση δεν αρκεί μόνον να επηρεάζει. Πρέπει να έχει την ικανότητα και να επηρεάζεται από όλους τους άλλους συντελεστές της παραγωγής και της ανταγωνιστικότητας.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Απαραίτητη η συσπείρωση των νέων δυνάμεων

Η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη από σοβαρούς και υπεύθυνους πολιτικούς που θα την βοηθήσουν να βγει από το τέλμα της υπερχρέωσης και της κακομοιριάς και να μπορέσει να σταθεί αξιοπρεπώς στον μεταβαλλόμενο κόσμο.


Το ερώτημα για τον Ελληνα πολίτη είναι: πόσες φορές θα ακούσει την ίδια μπαρούφα για να αρχίζει να έχει κάποιες αμφιβολίες;

του Φάνη Ζουρόπουλου*

Η Ελλάδα και οι συγκλίνουσες γεωπολιτικές κρίσεις

Οι κρίσιμες γεωπολιτικές εξελίξεις επί ευρωπαϊκού εδάφους κάνουν τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό εξαιρετικά επικίνδυνο, για την Ελλάδα και την υπόστασή της



Η Ελλάδα βρίσκεται στο σημείο συνάντησης τριών γεωπολιτικών κύκλων και άρα στο κέντρο προβλημάτων

του Γιώργου Πρεβελάκη*

“Μαγικά μανιτάρια” κόβουν το κάπνισμα;

Μια ουσία που υπάρχει σε ψυχοτρόπα μανιτάριακαι προκαλεί μεταβολή της συνειδησιακής κατάστασης και ισχυρές παραισθήσεις μπορεί να συμβάλλει στη διακοπή του καπνίσματοςσύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.

Πλημμύρες στη Γένοβα - Δύο αγνοούμενοι

Η πόλη της Γένοβας και η ευρύτερη περιφέρεια της Λιγουρίας, στην βορειοδυτική Ιταλία, πλημμύρισαν εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων που πλήττουν την περιοχή από χθες αργά το απόγευμα.

600 νέα γενόσημα στη λίστα με τα φθηνά φάρμακα

Εκατοντάδες νέα σκευάσματα, στην πλειονότητά τους φτηνά γενόσημα, αναμένεται να κυκλοφορήσουν τις επόμενες μέρες στην αγορά.

Παίρνουν άμεσα το εφάπαξ 50.000 συνταξιούχοι - Βρήκαν τα χρήματα για τα Ταμεία

- Από 18.000 ως 39.000 ευρω το εφάπαξ στο Δημόσιο
- 420 εκατομμύρια η ενίσχυση στα Ταμεία για να δοθεί το εφάπαξ
- Μέχρι τέλος του χρόνου θα πάρουν τα χρήματά τους οισυνταξιούχοι
- Δείτε ποιοι θα πάρουν τα ποσά που δικαιούνται εδώ και... χρόνια.