Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Μειώθηκαν τα τροχαία ατυχήματα κατά 7%

Ελαφρώς μειωμένος, κατά 7%, είναι ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων που συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της διεύθυνσης Τροχαίας.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

ΟΑΣΘ Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τις αυξήσεις εισιτηρίων

Εναντίον της αύξησης των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ τάχθηκε και το δημοτικό συμβούλιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης.





Της Φανής Σοβιτσλή

Σε ψήφισμά του, το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση, δηλώνει την έντονη αντίθεσή του στην αύξηση σε μία περίοδο βαθιάς οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης και μάλιστα σε μία πόλη, όπου η ανεργία ξεπερνά το 30%.
Ειδικότερα σημειώνει:

Τόνοι ψαριών νεκρά στο κανάλι Μπέλιτσα

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Ψόφια ψάρια που επέπλεαν στην επιφάνεια και στις όχθες του καναλιού Μπέλιτσα και το νερό «κατάλευκο», ήταν οι εικόνες που αντίκρισαν χθες το βράδυ οι κάτοικοι του χωριού Καλά Δένδρα που βρίσκεται δίπλα στο συγκεκριμένο κανάλι. Η αποπνικτική μυρωδιά του καναλιού προσέλκυσε τους κατοίκους του χωριού που βρέθηκαν μπροστά στη μεγάλη αυτή οικολογική καταστροφή.

ΟΑΕΔ: Από Δευτέρα οι αιτήσεις στο πρόγραμμα για 16.600 ανέργους 29-64 ετών

Την ερχόμενη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, ξεκινά με απόφαση του διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), Θεόδωρου Αμπατζόγλου, το νέο πρόγραμμα του Οργανισμού για την προώθηση στην αγορά εργασίας 16.600 ανέργων, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, ηλικίας 29 έως 64 ετών.

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάληψη κτιρίου του ΑΠΘ

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε η κατάληψη που πραγματοποιούν από το πρωί μέλη φοιτητικών οργανώσεων στο κτήριο Διοίκησης του ΑΠΘ, με κύριο αίτημα τη μη διαγραφή των λεγόμενων «αιωνίων» φοιτητών, αλλά και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές που αποφάσισε να εισάγει η Σύγκλητος του Ιδρύματος στη διαδικασία των συνεδριάσεών της.

Ο ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ROBERT SANDERS ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Τον Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Robert Sanders, δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην ΠΚΜ, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Τα 8 πιο συνηθισμένα λάθη των ταξιδιωτών και πώς να τα αποφεύγετε

Χάσατε την ανταπόκρισή σας και ξεμείνατε στον ενδιάμεσο σταθμό; Πήγατε στο αεροδρόμιο και διαπιστώσατε ότι έχει λήξει το διαβατήριό σας; Βρήκατε φθηνό ξενοδοχείο μακριά από το κέντρο της πόλης και ξοδέψατε ένα σωρό λεφτά σε ταξί και εισιτήρια; Ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές, ώστε στο εξής να αποφεύγετε τις πιο συνηθισμένες ταξιδιωτικές... κακοτοπιές.

Στο ΣτΕ την Παρασκευή οι προσφυγές για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) συζητούνται αύριο, Παρασκευή, οι προσφυγές της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδος με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί η αξιολόγηση των ουσιαστικών προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

"Φτάνουν πια οι τάφοι" - Συγκλονίζει ο πατέρας του Α.Μεζάλα - Τι λέει για τους δολοφόνους του παιδιού του - Το μήνυμα του στον...Χάρο

- "Τους δολοφόνους θα τους βρω, δε θα αφήσω έτσι το θέμα"
- "Δε με πήραν τηλέφωνο ούτε για συλλυπητήρια, μόνο οι συνάδεφλοι του παιδιού μου με αγκάλιασαν"
- "Οι ζωές των τριών στρατιωτών κοστίζουν λιγότερο από τα βλήματα" λέει ο πατέρας του Α. Μεζάλα

- "Να μην πληρώσουν άλλα παλικάρια" λέει για την έκρηξη στο πεδίο βολής Βόλου

- Το σπαραχτικό του μήνυμα στον...Χάρο

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014, στις 14:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Η Π.Κ.Μ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που εορτάζεται στις 10 Οκτωβρίου κάθε έτους, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει τα εξής:

Η παραδοσιακή ποδιά του Πόντου (Φοτά) στο Διάστημα, από τον κοσμοναύτη Γιουρτσίχιν!

Όπως είναι γνωστό ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν - Γραμματικόπουλος στην πρώτη του αποστολή επέλεξε να πάρει μαζί του στο διάστημα την Ελληνική σημαία, την οποία και παρέδωσε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κο Κωστή Στεφανόπουλο όταν τιμήθηκε ως ο πρώτος και μέχρι σήμερα μοναδικός Έλληνας Κοσμοναύτης.

Χαλκιδική: Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του ψαρά

Άκαρπες παραμένον οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Ιερισσού στη Χαλκιδική για τον εντοπισμό του 58χρονου ψαρά που αγνοείται από χθες το πρωί, όταν η αλιευτική βάρκα στην οποία επέβαινε βυθίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η Βραζιλία και ο Τιριρίκα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Ανάμεσα στην Κεντροαριστερή πρόεδρο Ντίλμα Ρούσεφ, εκλεκτή και διάδοχο του Λούλα στην ηγεσία του Κόμματος των Εργατών και τον Σοσιαλδημοκράτη Αέσιου Νέβες θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία, καθώς η Μαρίνα Σίλβα βρέθηκε τελικά στην τρίτη θέση και απέτυχε να αγγίξει το όνειρο να γίνει η πρώτη μαύρη πρόεδρος της χώρας.

Δέκα πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε στην Κωνσταντινούπολη





Μια εντυπωσιακή και γεμάτη εκπλήξεις πόλη, ένα ιστορικό σταυροδρόμι μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης, η Κωνσταντινούπολη συνδυάζει μοναδικά τα ευρωπαϊκά και τα ασιατικά στοιχεία σε κάθε της έκφανση.

Προσλήψεις στο Δημόσιο – 6.000 θέσεις σε υγεία, δικαιοσύνη, λιμενικό και δήμους

Οι προσλήψεις αφορούν σε άτομα που έχουν πτυχίο από ΑΕΙ ή ΤΕΙ και θα γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Οι θέσεις που ανοίγουν σε διάφορα υπουργεία, τους δήμους, αλλά και πολλές υπηρεσίες τουΔημοσίου

Οι διαγωνισμοί θα προκηρυχθούν μέχρι τα τέλη του έτους και αφορούν σε 6.080 θέσεις στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Μπλόκο στην επιστροφή φόρου – Δεν έχουν γίνει συμψηφισμοί, δεν πληρώνει το κράτος

- Δεν λειτουργεί το κατά τα άλλα αυτόματο σύστημα συμψηφισμών
- Μόνο 100 έλεγχοι έγιναν από 1η Ιουλίου
- Πάγωσαν οι επιστροφές φόρου σε μισθωτούς συνταξιούχους, άνεργους και αγρότες
- Εντολή από... Μαξίμου να ξεμπλοκάρει το σύστημαΆλλη μια εξαγγελία που έμεινε στα χαρτιά και που υποτίθεται θα έδινε ανάσα σε εκατομμύρια πολίτες. Οι συμψηφισμοί που θα αφαιρούσαν από τους δικαιούχους το ποσό των οφειλών τους και θα απέδιδαν το υπόλοιπο σε ρευστό ή έστω θα αλάφραιναν τους φορολογούμενους από ένα ποσό ουσιαστικά έχουν παγώσει.

Πάτησε... κατά λάθος δύο φορές τη γυναίκα του με το αυτοκίνητο

Ένας συνταξιούχος πάτησε κατά λάθος την 81χρονη γυναίκα του όταν εκείνη πήγε να βάλει τα ψώνια στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου!

Η 81χρονη Jennifer Robinson μόλις είχε τελειώσει τα ψώνια της και πήγαινε να τα βάλει μέσα στο αυτοκίνητο. Ο σύζυγός της βρισκόταν ήδη μέσα στο αυτοκίνητο στη θέση του οδηγού.

Λήστεψαν και έδεσαν ηλικιωμένους στα Ιωάννινα

ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ

Καθηλωμένοι μέσα στο ίδιο τους το σπίτι έμειναν για περισσότερο από οκτώ ώρες δύο ηλικιωμένοι, ένας 82χρονος και η σύζυγος του 69 ετών, στο χωριό Πρωτόπαππα των Ιωαννίνων, οι οποίοι στις 2 τα ξημερώματα έπεσαν θύματα αγνώστων ληστών.

17 μέρες επιβίωσε μόνη της στη ζούγκλα

Μια μητέρα τριών παιδιών κατάφερε να επιβιώσει μόνη της στη ζούγκλα για 17 μέρες τρώγοντας έντομα!
Η τριαντάχρονη Shannon Fraser, μητέρα τριών παιδιών χάθηκε για δεκαεπτά μέρες σε ένα δάσος της Αυστραλίας.