Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ Την άνοιξη του 2015 παραδίδεται ο Σταθμός

Νέα καθυστέρηση, που αναμένεται να ξεπεράσει τους πέντε μήνες, σημειώνεται στην παράδοση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Ευκαρπία εξαιτίας της βραχώδους έκτασης, που δυσκολεύει σημαντικά τη συνέχιση των εργασιών.

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ Μπίζνες με εικονικές νοσηλείες

Γυναίκες με... προστάτη, άνδρες που νοσηλεύτηκαν για... τοκετό, εγκυμοσύνες κοριτσιών ηλικίας κάτω των 10 ετών ή γυναικών άνω των 60 ετών, νοσηλεία ενηλίκων σε ΜΕΘ νεογνών, ασθενείς που εμφανίζονται να νοσηλεύονται ταυτοχρόνως σε δύο διαφορετικές κλινικές, παράλληλες χρεώσεις εξετάσεων και πρόσθετες χρεώσεις εκτός Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (ΚΕΝ).

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

ΠΟΥ: Κοντά στους 4.000 οι νεκροί του Εμπολα


ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ




Η χειρότερη επιδημία του ιού Έμπολα στην Ιστορία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 3.879 ανθρώπους επί συνόλου 8.033 κρουσμάτων, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος καλύπτει έως και την 5η Οκτωβρίου·

Νέες συγκρούσεις στην Τουρκία - 18 οι νεκροί από το χθεσινά επεισόδια

Συγκρούσεις ξέσπασαν και πάλι σήμερα μεταξύ Κούρδων και των δυνάμεων ασφαλείας στις πόλεις Ντιγιάρμπακιρ και Βαν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε μία ημέρα μετά τις βίαιες διαδηλώσεις που κόστισαν τη ζωή σε 18 ανθρώπους.

Πρωτοφανής επίθεση των ΜΜΕ στις ΗΠΑ κατά της Τουρκίας

Σε μια τεράστια καταστροφή για την διεθνή εικόνα της Τουρκίας έχει οδηγήσει η αδράνεια της τουρκικής κυβέρνησης να αναλάβει δράση εναντίον των τζιχαντιστών της ΙΣΙΣ που πολιορκούν το Κομπάνι σε απόσταση αναπνοής από τα τουρκικά σύνορα.

Μαντινείας Αλέξανδρος: Tο Ισλάμ είναι ένας ελλοχεύων κίνδυνος που πρέπει να μας ανησυχεί όλους!

Συνέντευξη στη Στέλλα Μεϊμάρη

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. Αλέξανδρος, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του.

Ανατριχιαστικό βίντεο: Γρύλλος 7,5 εκατοστών στο αυτί ασθενούς!

Δείτε λεπτό προς λεπτό τη διαδικασία που έκανε ο γιατρός προκειμένου να βγάλει από το αυτί ενός άντρα το… ενοχλητικό έντομο

Σοκάρει πραγματικά το βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας και δείχνει τη στιγμή που ένας γιατρός βγάζει από το αυτί ασθενούς ένα ολόκληρο… έντομο. Ο 43χρονος Rob Fielding από το Aylesbury της Βρετανίας, επισκέφθηκε τον γιατρό έχοντας, όπως ο ίδιος παραπονέθηκε, μία «παράξενη φαγούρα» στο αυτί.

ΣτΕ: Την Παρασκευή θα συζητηθεί η προσφυγή της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην αξιολόγηση


Στην Ολομέλεια του ΣτΕ θα στυχητηθούν την Παρασκευή (10/10), οι προσφυγές της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδος.

Οι προσφυγές αυτές ζητούν να ακυρωθεί η αξιολόγηση των ουσιαστικών προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

ΟΑΕΔ: Καλύφθηκαν μέσα σε λίγες ώρες οι θέσεις για πρόσληψη 5.000 ανέργων


Μέσα σε λίγες ώρες καλύφθηκαν, από 4.156 επιχειρήσεις, οι θέσεις των επιχειρήσεων που θα προσλάβουν ανέργους, στο πλαίσιο του προγράμματος του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25- 66 ετών.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών εγκαινίασαν σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πέλλας και αρμόδιος στον τομέα του προγραμματικού σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, παρουσία του Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Το Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Tugrul Biltekin, συνοδευόμενο από τον εμπορικό ακόλουθο Kemal Sinan Tuzun, δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Ο "Βασιλιάς" είναι... νεκρός! Τον σκότωσε κοπάδι από βουβάλια – Απίστευτες φωτογραφίες

Είναι η στιγμή που ένα λιοντάρι, ο "βασιλιάς" της ζούγκλας, δέχεται επίθεση από ένα κοπάδι βουβαλιών και παρά την σκληρή μάχη που έδωσε, δεν κατάφερε να επιζήσει. 


Την επίθεση, που έγινε στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ της Νότιας Αφρικής, έχει καταγράψει ο φωτογραφικός φακός του Lyle Gregg. 

Επιτυχής επέμβαση αγγειοπλαστικής στον Παπαγεωργόπουλο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από το μεσημέρι η χειρουργική επέμβαση αγγειοπλαστικής, στην οποία υποβλήθηκε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Μια ανακοίνωση και έξω από την πόρτα από τους «υπερασπιστές» της Κύπρου

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, το τουρκικό υπουργείο των Εξωτερικών εξέδωσε μια ανακοίνωσε που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά ως προς τον τρόπο με τον οποίο έχει αποφασίσει να πορευτεί η Τουρκία στο Κυπριακό.

Γέφυρες που άντεξαν στον χρόνο. Εικόνες



Ταξιδεύοντας στον κόσμο, ο φωτογραφικός φακός των ταξιδιωτών έχει απαθανατίσει αρκετές παλιές, όμορφες γέφυρες που άντεξαν μέσα στον χρόνο.

Πως θα πληρώσετε σε 100 δόσεις τα χρέη στο Δημόσιο – Πόσο μειώνονται τα πρόστιμα

- Για τα χρέη ως 15.000 οι δόσεις θα είναι 100
- Τα πρόστιμα μειώνονται από 50% ως και 90%
- Πέφτει στο μισό το επιτόκιο για να μειωθεί περισσότερο η δόση
- Σε 72 δόσεις η εξόφληση για όσους έχουν χρέη άνω των 15.000 ευρώ

Αυτά είναι τα τρία αδικοχαμένα παλικάρια της έκρηξης του Βόλου (ΦΩΤΟ & VIDEO)

- Στη δημοσιότητα βγήκαν οι φωτογραφίες και των τριών στρατιωτών
- Έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους στο πεδίο βολής του Βόλου
- Η στρατιωτική άσκηση που πήρε εφιαλτική τροπή
- Σπαραγμός στο facebook για τον 19χρονο Φώτη Ανδρικόπουλο
- Τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Επέμενε να πάρει μέρος στην άσκηση και να μην πάρει άδεια

Κακόβουλο λογισμικό χτυπάει τις “έξυπνες” συσκευές με Android!

Το 20% των «έξυπνων» συσκευών που «τρέχουν» με λογισμικόAndroid σε παγκόσμιο επίπεδο δέχθηκε επίθεση από κακόβουλο λογισμικό τουλάχιστον μια φορά το διάστημα Αυγούστου 2013 - Ιουλίου 2014.Αυτό αποκαλύπτεται από τα στοιχεία μελέτης που πραγματοποίησε η Ιντερπόλ, σε συνεργασία με την εταιρεία συστημάτων ηλεκτρονικών ασφάλειας Kaspersky Lab.