Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ Καυσόξυλα μόνο με άδεια

Έγκριση από το δασαρχείο Λαγκαδά θα πρέπει να παίρνουν όσοι θέλουν να κόψουν ξύλα για καύση στην περιοχή ευθύνης του, όπως ορίζει η νέα Δασική Ρυθμιστική Διάταξη Καυσοξύλευσης.


ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΡΗ

Το δασαρχείο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, επιτρέπει την ξύλευση, ατελώς, έπειτα από έγκριση: 1. Για τα εντός κήπων, αυλών, ελαιώνων και αμπέλων φυόμενα οιαδήποτε δένδρα.

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε πτώμα άνδρα στον Θερμαϊκό

Το πτώμα ενός άντρα βρέθηκε απόψε στον Θερμαϊκό κόλπο από περαστικούς στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου.

Στο σημείο έσπευσε δύναμη του Λιμενικού Σώματος με σκάφος που ανέσυρε τη σορό του άνδρα, η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης.

Ηλεκτροκίνηση με φόρτιση από φωτοβολταϊκά στην Ελλάδα

Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί ένα νέο, πολύ σημαντικό τομέα της Ευρωπαϊκής Οικονομίας η ταχεία ανάπτυξη του οποίου μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία πολύ μεγάλου αριθμού νέων βιώσιμων θέσεων εργασίας, στην αύξηση του Εθνικού Εισοδήματος κλπ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Ο Άγιος Κοσμάς εννοούσε τον γαλλικό στρατό ότι θα μας σώσει και όχι τον ρωσικό;

Η παρακάτω προσέγγιση της προφητείας του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στάλθηκε με email από φίλο αναγνώστη, σας την παρουσιάζουμε αυτούσια, προς προβληματισμό.


Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης

ΑΠΕ: μια 100% πράσινη πόλη σε μια “κατάμαυρη” χώρα


Η μικρή πόλη Κιζελίτσε της Πολωνίας έλαβε το βραβείο ManagEnergy Award 2014 που απονέμει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πρωτοπορία της στη χρήση και εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Λάβρος ο Θεσσαλονίκης κατά Βενιζέλου: Πως είναι δυνατόν να δεχθούμε στην όποια ονομασία και το όνομα της ελληνικοτάτης Μακεδονίας;

Χθες, το pentapostagma.gr δημοσίευσε την προκλητική ανακοίνωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, στην οποία δήλωνε απερίφραστα ότι αν τα Σκόπια χρησιμοποιήσουν τον όρο «Μακεδονία» σε μια σύνθετη ονομασία, δεν… τρέχει και τίποτα!!! (Ο Βενιζέλος προκαλεί: Aν τα Σκόπια χρησιμοποιήσουν τον όρο «Μακεδονία», δεν… τρέχει και τίποτα!!!)

Πώς να κάψετε θερμίδες τρώγοντας -Τα εννιά τρόφιμα που βάζουν «φωτιά» στο μεταβολισμό…

Η απώλεια βάρους, η καύση περισσότερων θερμίδων και η διατήρηση της φόρμας δεν επιτυγχάνονται μόνο με την τήρηση ενός αυστηρού προγράμματος διατροφής και της άσκησης. Στην όλη προσπάθεια μπορούν να συμβάλλουν και κάποιες τροφές που έχουν τη δυνατότητα να επιταχύνουν το μεταβολισμό και να καίνε περισσότερες θερμίδες. Παρακάτω παρουσιάζοναι 10 από αυτές.

Η Ελβετίδα που περπάτησε 16.000 χλμ. σε 1.500 ημέρες

Υποψήφια για βραβείο

Η Σάρα Μαρκί σε ένα πρόσφατο ταξίδι της στην Αυστραλία, κουβαλώντας τον εξοπλισμό της 

Το AIDS ξεκίνησε στο Κονγκό το 1920;


Η πανδημία του AIDS έχει τις ρίζες της στην πόλη Κινσάσα της σημερινής Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, απ' όπου ξεκίνησε τη δεκαετία του '20, αναφέρουν επιστήμονες από το Βέλγιο και τη Βρετανία.

Οι επιστήμονες βασίζουν το συμπέρασμά τους στην ανάλυση δειγμάτων του γενετικού υλικού του ιού HIV που προκαλεί τη νόσο.

Ρεκόρ υποψηφίων για το Νόμπελ Ειρήνης

Αριθμός ρεκόρ υποψηφίων —278 (231 πρόσωπα και 47 οργανώσεις και οργανισμοί)— για τα βραβεία Νόμπελ Ειρήνης έχουν προταθεί φέτος και η λίστα των υποψηφιοτήτων είναι ευρύτερη από ποτέ αφού περιλαμβάνει από τον πάπα Φραγκίσκο μέχρι την Μαλάλα Γιουσαφζάι, την πακιστανή μαθήτρια που αγωνίζεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση στη χώρα της, αλλά και τον Έντουαρντ Σνόουντεν, τον αμερικανό πρώην πράκτορα της CIA και της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA), ο οποίος προκάλεσε σάλο διεθνώς όταν αποκάλυψε το εύρος των μυστικών παρακολουθήσεων από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015

Συνεχίζεται για το διδακτικό έτος 2014-2015 η υλοποίηση του προγράμματος ενημέρωσης και αγωγής υγείας σε σχολεία της Θεσσαλονίκης από το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ημερίδα με θέμα «Καταπολέμηση κουνουπιών και Δημόσια Υγεία στην Ελλάδα» θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014, από τις 9:00 ως τις 14:00, στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ζημιά 52.000 ευρώ από κύκλωμα συνταγογραφήσεων

Ιδιώτης γιατρός, τρεις φαρμακοποιοί και συνταξιούχος ιατρικός επισκέπτης, όλοι από τη Θεσσαλονίκη, εμπλέκονται σε κύκλωμα με χιλιάδες παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων, που ζημίωσε το Δημόσιο -μέχρι στιγμής- με περισσότερες από 52.000€.

Αυστρία: Κάτω η ανεργία, πάνω ο ναζισμός

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Την περασμένη Τρίτη, η Eurostat έδωσε στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία για την ανεργία στην ΕΕ.

Η χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας, μόλις 4,7%, παραμένει η Αυστρία, την ώρα που στην ΕΕ καταγράφηκε τον Αύγουστο ένας απελπιστικά μεγάλος αριθμός ανέργων της τάξης των 26,6 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Πώς θα πάρετε σύνταξη στην 25ετία; Τι ισχύει για τους άντρες και τι για τις γυναίκες;

Μια σειρά συνταξιοδοτικών διατάξεων δίνει τη δυνατότητα και κάποιους τυχερούς να συνταξιοδοτηθούν με 25 χρόνια ασφάλιση χωρίς μείωση της σύνταξης. Σε άλλες περιπτώσεις η 25ετία ανοίγει την πόρτα της συνταξιοδότησης, αλλά με μειωμένες παροχές.

NASA Ανακαλύφθηκε τεράστιο ορθογώνιο παραλληλόγραμμο από τεκτονικούς τάφρους στη Σελήνη

Ένα τεράστιο γεωλογικό σχηματισμό με σχήμα ορθογωνίου παραλληλογράμμου, θαμμένο λίγο κάτω από την επιφάνεια στη φωτεινή πλευρά της Σελήνης, ανακάλυψαν οι επιστήμονες με τη βοήθεια των ευρημάτων των «δίδυμων» δορυφόρων της αποστολής Grail της NASA.

ΗΠΑ: Μήνυσε τον εργοδότη της επειδή της απαγόρευσε να λέει «ο Θεός να σας έχει καλά»

Μία γυναίκα από το Νιου Τζέρσεϊ, η οποία εργαζόταν ως υπάλληλος σε διόδια αυτοκινητόδρόμου και έλεγε στους οδηγούς «ο Θεός να σας έχει καλά» μόλις αυτοί πλήρωναν το αντίτιμο, κατέθεσε μήνυση κατά του εργοδότη της, υποστηρίζοντας ότι τα δικαιώματά της παραβιάστηκαν αφού της έγινε σύσταση από τη διεύθυνση της εταιρείας να σταματήσει να λέει τη συγκεκριμένη φράση.

Οι νέοι μισθοί για στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες

Είναι πλέον δεδομένο οι μισθοί και οι συντάξεις όλων των ενστόλων θα αρχίσουν να αποκαθίστανται από τον ερχόμενο μήνα Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στις συντάξεις η αναπροσαρμογή θα ξεκινήσει από 1η Νοεμβρίου και θα κυμανθεί από 1% ως 13%.

Ανάλογα με τον βαθμό του κάθε ενστόλου τα παραπάνω ποσοστά μεταφράζονται σε ποσά από 4 ως και 232 ευρώ το μήνα.