Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΟΑΣΘ Ουρές στα εκδοτήρια για την κάρτα

Πρεμιέρα των νέων αυξημένων εισιτηρίων του ΟΑΣΘ έγινε χθες με μικρές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας αλλά και με μεγάλες ουρές στα εκδοτήρια του οργανισμού αστικών συγκοινωνιών, όπου έσπευδαν και χθες οι πολίτες. για να προμηθευτούν ως επί το πλείστον κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr
Φωτ. Αλ. Αβραμίδης

Σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης κατά ΝΔ, Μαρινάκη, Φέσσα και Βενιάμη στις 4 Οκτωβρίου

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ

Σχέδιο για τρομοκρατική επίθεση στις 4 Οκτωβρίου με πιθανούς στόχους τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, τον προέδρο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θόδωρο Βενιάμη και τον επιχειρηματία και προέδρο του ΣΕΒ, Θόδωρου Φέσσα, καθώς και εναντίον πολυεθνικών εταιρειών με γραφεία στο λιμάνι του Πειραιά, ίσως και κατά των γραφείων της ΝΔ, ανακάλυψε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, όπως ανακοινώθηκε επισήμως σε συνέντευξη Τύπου του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Δημήτρη Τσακνάκη.

AEGEAN: 22.000 δωρεάν εισιτήρια σε 500 φοιτητές, καθόλη τη διάρκεια των σπουδών τους

H διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη B’ φάση του προγράμματος της AEGEAN «Κοντά στους Νέους», μέσω του οποίου 500 φοιτητές θα χρησιμοποιήσουν περισσότερα από 22.000 δωρεάν εισιτήρια κατά τη διάρκεια των σπουδών τους θα ξεκινήσει στις 6 Οκτωβρίου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΓΕΙΤΟΝΕΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΤΗΣ Π.Κ.Μ.

«Σήμερα ξεκινάμε τη δράση «Γείτονες», που αποτελεί μια κίνηση αλληλεγγύης των Σωματείων Αρτοποιών Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Βασική αρχή μας αποτελεί να βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα στους ευάλωτους συμπολίτες μας.

Απίστευτη Βρετανική πρόκληση στη ΔΟΙΡΑΝΗ!

Σοβαρό «διπλωματικό επεισόδιο» εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, με αποχώρηση του Ελληνικού Στρατού από την εκδήλωση των Βρετανών στο Μνημείο τους για τη Μάχη της Δοϊράνης, μόλις 500 μέτρα από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Βίντεο – Περιήγηση στα νησιά των Κυκλάδων



Μια δυνατή γεύση από Κυκλάδες μεταφέρει στον θεατή το νέο βίντεο της DiscoverGreece.

Ο Έμπολα που δεν θεραπεύεται

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Πριν από μερικές ημέρες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως ο απολογισμός των νεκρών από το ξέσπασμα της επιδημίας του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική έχει ανέλθει σε τουλάχιστον 3.091, ενώ ο αριθμός των πιθανών, υπόπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει φθάσει τα 6.574.

Στα 400 καλύτερα του κόσμου το Πανεπιστήμιο κρήτης

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Στα 400 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου συγκαταλέγεται το Πανεπιστήμιο της Κρήτης (συγκεκριμένα στις θέσεις 301 - 350), σύμφωνα με τη νέα παγκόσμια κατάταξη των βρετανικών «Τάιμς» (Times Higher Education World University Rankings 2014 - 2015).

«Αυθεντικό» λένε οι αρχές το βίντεο με το τέρας Lagarfljótsormur


Το 2012, ένα βίντεο που απεικόνιζε το Lagarfljótsormur, το πιο διάσημο τέρας της Ισλανδίας, έκανε το γύρο του κόσμου ωστόσο λίγοι πίστεψαν στην αυθεντικότητα του.


Το ερασιτεχνικό βίντεο κατέγραφε κάτι ένα μεγάλο φίδι να κολυμπάει σε μια παγωμένη λίμνη στην ανατολική Ισλανδία.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ “OPEN DAYS 2014- 12η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ” ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ


Στην ετήσια τετραήμερη εκδήλωση “OPEN DAYS 2014 - 12η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων” που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 9 Οκτωβρίου 2014 στις Βρυξέλλες συμμετέχει, για μία ακόμη χρονιά, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ως εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο INNOVAge.

Ανακαλύφθηκε μυστηριώδης γεωλογικός σχηματισμός κάτω από την επιφάνεια της Σελήνης

Ένα τεράστιο γεωλογικό σχηματισμό με σχήμα ορθογωνίου παραλληλογράμμου, θαμμένο λίγο κάτω από την επιφάνεια στη φωτεινή πλευρά της Σελήνης, ανακάλυψαν οι επιστήμονες με τη βοήθεια των ευρημάτων των «δίδυμων» δορυφόρων της αποστολής Grail της NASA.

Νέα ρύθμιση για την προστασία από πλειστηριασμούς



Η πρώτη κατοικία πάντα θα είναι υπό προστασία της Ελλάδα διαβεβαιώνει το υπουργείο και αφήνει να εννοηθεί ότι και από την πλευρά της τρόικας φάνηκε διάθεση συμβιβασμού σε ό,τι αφορά στους πλειστηριασμούς

Μεξικό: Συνελήφθη ο βαρόνος των ναρκωτικών Μπέλτραν Λέβια

Οι αρχές του Μεξικού συνέλαβαν χθες Τετάρτη τον βαρόνο των ναρκωτικών Έκτορ Μπέλτραν Λέβια, ο οποίος μαζί με την οικογένειά του είχε εμπλακεί σε αιματηρή σύγκρουση με τον αντίπαλό του και επίσης αρχηγό σπείρας ναρκωτικών Χοάκιν Γκάζμαν, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Εσωτερικών.

Βουλγαρία: 10 νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών στη Βουλγαρία, μετέδωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης το πρακτορείο ειδήσεων BGNES.

Μειώνονται στο μισό τα πρόστιμα για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα

Τα τρελά πρόστιμα που προβλέπονται για όσους έχουν χρέη στηνεφορία θα κουρευτούν και μάλιστα κατά 50% καθώς επί τέλους κάποιοι είδαν ότι τα εξοντωτικά πρόστιμα δεν λειτουργούν ως φόβητρο αλλά ως τροχοπέδη στην πληρωμή των φόρων.

Πέθανε η πρώτη γυναίκα πιλότος που έκανε το γύρο του κόσμου

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών η Τζέραλντιν «Τζέρι» Μοκ, η πρώτη γυναίκα πιλότος που έκανε μόνη της το γύρο του κόσμου, επιβεβαίωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων υπάλληλος του Μουσείου Smithsonian Air and Space στην Ουάσινγκτον.