Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΘΕΡΜΑΝΣΗ Φυσικό αέριο προτιμά ένας στους δύο Θεσσαλονικείς

Στροφή στη θέρμανση με φυσικό αέριο έκαναν ως επί το πλείστον οι Θεσσαλονικείς που εγκατέλειψαν τα τελευταία χρόνια τους παραδοσιακούς καυστήρες πετρελαίου και επέλεξαν εναλλακτικούς τρόπους για να αντιμετωπίσουν τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. 

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

ΗΠΑ: Κορίτσι χάθηκε το 2002 και βρέθηκε σήμερα

Ένα κορίτσι από το Τέξας των ΗΠΑ που είχε εξαφανιστεί εδώ και 12 χρόνια εντοπίστηκε στο Μεξικό, σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται δηλώσεις εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η κυβέρνηση

ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, με την έναρξη των εργασιών της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, την ερχόμενη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, θα ζητήσει η κυβέρνηση, ενώ κανονικά θα εκκινήσει η διαδικασία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Ιδιωτική εταιρεία ζητά τα νυχτερινά δρομολόγια του ΟΑΣΘ

Ν' αναλάβει τη διεξαγωγή των νυχτερινών δρομολογίων, που κατάργησε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), και μάλιστα με το ίδιο κόμιστρο, ενδιαφέρεται το γραφείο γενικού τουρισμού “Crazy Holidays”, το οποίο ήδη κατέθεσε σχετικό αίτημα αδειοδότησης στο υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.

Πανελλαδική 24ωρη απεργία την Πέμπτη στα Δημόσια νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη πανυγειονομική πανελλαδική απεργία, ενώ σήμερα διοργανώνουν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

Θεσσαλονίκη: Τέσσερα λουκέτα την ημέρα σε βιοτεχνίες - Τριπλασιάστηκαν όσες κήρυξαν πτώχευση

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις βιοτεχνικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης έκλειναν, κατά μέσο όρο, καθημερινά στο 9μηνο του 2014, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός αυτών που αποχαιρέτησαν την ενεργό δράση στο εν λόγω χρονικό διάστημα να έχει ξεπεράσει τις 1.091.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «ΓΕΙΤΟΝΕΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΤΗΣ Π.Κ.Μ.

Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της κοινωνικής δράσης με τίτλο «Γείτονες», που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τα σωματεία αρτοποιών της Κεντρικής Μακεδονίας και απευθύνεται σε ανέργους, πολυτέκνους και μονογονεϊκές οικογένειες, θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014, στις 13.00, στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Κ.Μ. (Βασ. Όλγας 198, ισόγειο κεντρικού κτιρίου, Θεσσαλονίκη).

ΙΚΕΑ: Σταματά για προληπτικούς λόγους η πώληση ζυμαρικών

ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΣΟΓΙΑ
Την πώληση των ζυμαρικών PASTAÄLGAR FULLKORN και PASTAÄLGAR σταματά η ΙΚΕΑ για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, υπάρχει πιθανότητα τα ζυμαρικά σε σχήμα άλκης ολικής άλεσης ή μη, τα οποία διατίθενται μόνο στο σουηδικό κατάστημα τροφίμων, να περιέχουν σόγια, συστατικό που δεν αναφέρεται στην ετικέτα των προϊόντων.

Ιστορικός ισχυρίζεται πως ο «Χριστός δεν υπήρξε ποτέ»

«Μυθικό πρόσωπο» που δεν υπήρξε ποτέ χαρακτηρίζει τον Ιησού από τη Ναζαρέτ, ο ιστορικός ερευνητής, Μάικλ Πόλκοβιτς.
Η αμφιλεγόμενη ανακάλυψή του έγινε αφού δεν βρήκε καμία επαληθεύσιμη αναφορά για τον Ιησού από 126 συγγραφείς που έζησαν κατά τη «διάρκεια του Χριστού» από τον 1ο έως τον 3ο αιώνα.

Οι ποινές για τους έξι ληστές του Βελβεντού

Ποινές κάθειρξης από 11 έως και 16 έτη, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους έξι δράστες της διπλής ληστείαςστο Βελβεντό Κοζάνης, τον Φεβρουάριο του 2013, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη τους αυτή και απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες που αφορούσαν συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

Συνάντηση με το βουλευτή ΝΔ Β΄Θεσσαλονίκης Θεόδωρο Καράογλου είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟ ΠΥΡΕΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Σύσκεψη με θέμα τον καταρροϊκό πυρετό πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Ιωάννη Ταχματζίδη, παρουσία της προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Κ.Μ. Κ. Σαλογιάννου, του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Π.Κ.Μ. Γ. Βαφειάδη, περιφερειακών συμβούλων από όλες τις περιφερειακές ενότητες της Π.Κ.Μ., προϊσταμένων διευθύνσεων από όλες τις περιφερειακές ενότητες και λοιπών υπηρεσιακών παραγόντων.

Πρεμιέρα για τα πιο ακριβά εισιτήρια του ΟΑΣΘ

Ακριβότερα είναι από σήμερα Τετάρτη τα εισιτήρια του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), με τους επιβάτες να διαμαρτύρονται για το ακριβότερο κόστος των μετακινήσεων.

Τα χειρότερα που δεν βλέπουμε και δεν φανταζόμαστε

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Η εμπειρία – αλλά και η λογική – δείχνει πως είναι αδύνατον (και επομένως ψέμα) να υποθέτει κανείς πως αν η Ελλάδα αποφάσιζε μονομερώς να καταργήσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους, οι εταίροι μας θα συνέχιζαν να εκταμιεύουν χρήματα προς τη χώρα μας με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΠΛΗΤΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ

Ο καρκίνος του μαστού δεν κάνει διακρίσεις στους ανθρώπους καθώς χτυπά, αν και σε μικρότερο ποσοστό σε σχέση με τις γυναίκες, και τους άνδρες!
Αυτό ανέφερε η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας (ΕΕΜ) Καθηγήτρια Χειρουργός Μαστολόγος Ογκολόγος κ. Λυδία Ιωαννίδου - Μουζάκα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων του 4ου κύκλου της Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας στις 26 & 27 Σεπτεμβρίου.

Είναι αυτή η πιο τρομακτική γέφυρα του κόσμου;

Οι Κινέζοι ξεπέρασαν ακόμη και τον εαυτό τους. Έχουν κατασκευάσει κρεμαστή γέφυρα 180 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της γης, με θέα τον... γκρεμό!

Οι Κινέζοι κατάφεραν πάλι να εντυπωσιάσουν με μια κατασκλευή. Η συγκεκριμένη γέφυρα στην περιοχή Πινγιάνγκ, στη νότια Κίνα, βρίσκεται περίπου 180 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της γης, και έχει μήκος 300 μέτρα.

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρίες για τα ακριβότερα εισιτήρια του ΟΑΣΘ!

Ακριβότερα είναι από σήμερα τα εισιτήρια του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), με τους επιβάτες να διαμαρτύρονται για το ακριβότερο κόστος των μετακινήσεων.Συγκεκριμένα, από σήμερα (Τετάρτη 1 Οκτωβρίου), οι επιβάτες θα πρέπει να πληρώνουν το απλό εισιτήριο μονής μετακίνησης με τα λεωφορεία 1 ευρώ (από 0,80 λεπτά), ενώ το εισιτήριο των δύο μετακινήσεων προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, διάρκειας 70 λεπτών της ώρας, θα κοστίζει 1,20 ευρώ (από 0,90 λεπτά).

Τρίκαλα: Το ξύλινο ποδήλατο που κάνει πάταγο στην πόλη - Δείτε τις εικόνες που κάνουν το γύρο των social media!


Το μεράκι και η αγάπη για το ξύλο, έκαναν 36χρονο Τρικαλινό το… πρόσωπο της πόλης, κάθε φορά που κυκλοφορεί με το ποδήλατό του. «Με κοιτάει όλος ο κόσμος και νιώθω ότι οδηγώ …Ferrari», δηλώνει στο trikalanews.gr ο Άγγελος Πατσιατζής.

Αμφίπολη: ανατρέπονται όλα τα δεδομένα – Διαψεύδει τους πάντες το μνημείο που πλέον δεν μοιάζει με... απλό τάφο

- Γιατί ξαφνικά σταμάτησαν οι έρευνες σε βάθος και ξεκινάει η αποκατάσταση και η στήριξη του μνημείου;
- Πληροφορίες με το σταγονόμετρο από την ανασκαφική ομάδα και παιχνίδι εντυπώσεων στην Αμφίπολη
- Δέος μπροστά στο τεραστίων διαστάσεων έργο που κρατάει επτασφράγιστα τα μυστικά του

Η συγκλονιστική ιστορία αυτού του κοριτσιού! Ένας εκτυπωτής 3D θα της αλλάξει τη ζωή!

Αυτό το κοριτσάκι γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα στο ένα της χέρι. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά της, ένας εκτυπωτής 3D θα της αλλάξει τη ζωή!

Η Hayley Fraser, μόλις 5 ετών, γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα στο αριστερό της χέρι. Για να βγει φωτογραφίες με τους φίλους της ή ακόμα και με την οικογένειά της, αναγκάζεται να κρύψει τα χεράκια της, για να μην της θυμίουν και οι φωτογραφίες αυτό που ζει καθημερινά.

Αυτόματη η μείωση στον φόρο ακινήτων – Έρχονται άμεσα τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

- Η επόμενη δόση θα πληρωθεί με τη νέα τιμή και οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν πολύ λιγότερα χρήματα

- Οι μειώσεις αφορούν περίπου 1.000.000 πολίτες που θα πρέπει να περιμένουν το νέο εκκαθαριστικό

- Όσοι έχουν αλλαγές στο Ε9 θα πρέπει να κάνουν τροποποιητικές δηλώσεις για να κερδίσουν την έκπτωσηΤελικά τους τελευταίους μήνες η μεγαλύτερη πληγή περιγράφεται με πέντε γράμματα. Ο ΕΝΦΙΑ που ήρθε στη ζωή 6,5 εκατομμυρίων Ελλήνων θα μας ταλαιπωρεί για μήνες.

Μην τρομάξετε – Θα ηχήσουν οι σειρήνες σήμερα

Στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014», σήμερα Τετάρτη (01.10.2014), θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια.

Οι χυμοί καταστρέφουν τα παιδικά δόντια!

Μπορεί ένας χυμός να δείχνει αθώος, ωστόσο είναι ικανός να προκαλέσει ζημιές στα παιδικά δόντια. Ένα στα 8 παιδιά έχεικατεστραμμένα δόντια!Συνήθως πιέζουμε τα μικρά παιδιά να πιουν το χυμό τους, ωστόσο δεν ξέρουμε ότι ίσως τους κάνουμε και κακό! Στην Αγγλία, σε κάποιες περιοχές, το 1/3 των παιδιών έχουν προβλήματα με τα δόντια τους.

Αλλάζει το καθεστώς πληρωμής και επιστροφής ΦΠΑ

Υπογράφηκε από την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων η απόφαση για τη δημιουργία ειδικού καταλόγου επιχειρήσεων με σκοπό την άμεση, κατά προτεραιότητα και χωρίς έλεγχο επιστροφή του ΦΠΑ. Πρόκειται για τον κατάλογο των επιχειρήσεων που είναι συνεπείς στις φορολογικές υποχρεώσεις τους και δεν έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις οι οποίες θα δικαιούνται άμεση επιστροφή του ΦΠΑ.