Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Η Μεγάλη Φυγή των Μεταναστών στα Σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ



Οι αλήθειες της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών

Σε ένα βαρυσήμαντο συλλογικό έργο 750 σελίδων, πενήντα κορυφαίοι Έλληνες οικονομολόγοι, καθηγητές τραπεζίτες και επιχειρηματίες ανατέμνουν πραγματικά την ελληνική οικονομία και θέτουν προβληματισμούς –που, ως φαίνεται, ουδόλως απασχολούν λαϊκιστές, δημαγωγούς και λοιπούς καιροσκόπους

H ογκώδης και εξαιρετικά διεξοδική εργασία-πρόταση που έχουμε στην διάθεσή μας δεν είναι για πολλούς

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

ΤΟ «ΦΑΝΤΑΣΜΑ» ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το άγχος του διαμελισμού της Τουρκίας επανέρχεται όπως φαίνεται σε όλο του το μεγαλείο. Έτσι, άλλο ένα επώνυμο και πολύ γνωστό πρόσωπο στην Τουρκία βγήκε δημόσια να διακηρύξει ότι η χώρα του αναμένεται να διασπαστεί τα επόμενα χρόνια με όλες τις φοβερές συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης.

Η καθημερινή συνήθεια που προκαλεί καρδιοπάθειες, καρκίνο, διαβήτη

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ κρούουν τον κώδωνα…του κινδύνου για μια καταστροφική συνήθεια που υιοθετούν αρκετοί από εμάς. Δεν πρόκειται για κάτι που τρώμε ή πίνουμε, ούτε σχετίζεται με τα κιλά και τη γυμναστική.

Αμφίπολη: Τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν Μέγα Αλέξανδρο

Κανένας αρχαιολόγος δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο τάφος να ανήκει στον μεγάλο Μακεδόνα στρατηλάτη


Δέος και παγκόσμιο ενδιαφέρον προκαλούν τα ευρήματα στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη.

Παρέμβαση εισαγγελέα για το νεκρό στην ουρά για τον ΕΝΦΙΑ

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος 70χρονου την ώρα που περίμενε σε ουρά τράπεζας για να πραγματοποιήσει συναλλαγή.

Διαγράφονται πρόστιμα ανέργων επιβατών του ΟΑΣΘ

ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΟΜΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ

Διαγραφή προστίμων στους επιβάτες οι οποίοι είναι άνεργοι και χρησιμοποιούν τα αστικά λεωφορεία χωρίς εισιτήριο δρομολογείται από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Αφαίρεσαν όγκο βάρους 25 κιλών από την πλάτη γυναίκας! (σκληρές εικόνες)


Η 35χρονη είχε όγκους σε όλο το σώμα της αλλά ο μεγαλύτερος βρισκόταν στο πίσω μέρος του κορμιού της και ζύγιζε 25 κιλά.

Ο τεράστιος όγκος κάλυπτε την πλάτη, το δεξί της πόδι και τον αστράγαλό της.

ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΝΑ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Τους εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανά τομέα και ανά Περιφερειακή Ενότητα όρισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ως εξής:

Κρήτη: Ο δολοφόνος του αντρόγυνου συνελήφθη 20 χρόνια μετά!

Ο δράστης σκότωσε το ζευγάρι και έκανε νέο ξεκίνημα στην Κρήτη,όπου είχε καταφέρει να ζει ξέγνοιαστος...

Η σύλληψη καθυστέρησε 20 ολόκληρα χρόνια για έναν 39χρονο από τη Βουλγαρία, ο οποίος σκότωσε ένα ζευγάρι στην πατρίδα του, πριν βρει καταφύγιο στην Κρήτη.

Κατέληξε ο άντρας που λιποθύμησε σε τράπεζα ενώ περίμενε για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ


Ο άντρας που λιποθύμησε περιμένoντας στην ουρά για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ κατέληξε πριν από λίγο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. 

Τα 20 μεγαλύτερα έργα υποδομής της χώρας

Έχουμε πολλές φορές παρουσιάσει τα μεγαλύτερα σε κόστος έργα σε κατασκευή. Αυτό όμως συμβαίνει γιατί τα έργα αλλάζουν. Κάποια προστίθενται, κάποια αφαιρούνται από τη λίστα. Με τον Σεπτέμβριο να μας αφήνει είμαστε έτοιμοι να δούμε ποια είναι τα 20 πιο ακριβά έργα στην Ελλάδα και που κατασκευάζονται.

Miao Room: Η μεγαλύτερη αίθουσα σπηλαίου στον κόσμο

ΦΤΑΝΕΙ ΤΑ 10,78 ΕΚΑΤ. ΚΥΒΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Είναι κρυμμένο κάτω από λόφους, μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση σε αυτό μόνο μέσω μιας υπόγειας ροής και έχει ονομαστεί η μεγαλύτερη αίθουσα σπηλαίου στον κόσμο. Πρόκειται για το Miao Room στην Κίνα.
Φωτό: National Geographic

Τραγωδία στην Καστοριά: Σκοτώθηκε ο οδηγός του αντιπεριφερειάρχη

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Καστοριάς – Ο άτυχος οδηγός πήγαινε στη δουλειά του όταν ξαφνικά τον... διεμβόλισε ένα άλλο αυτοκίνητο

Νεκρός είναι ο υπάλληλος της Π.Ε Καστοριάς, που εργαζόταν ως οδηγός του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς. Τραυματισμένος χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του, ο οδηγός του δεύτερου οχήματος.

«Ζωντανεύει» το λιμάνι της Αμφίπολης

ΜΕΛΕΤΑΤΑΙ Η ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ

Την αδειοδότηση του υδατοδρομίου στο «ξεχασμένο» λιμάνι της Αμφίπολης πρόκειται να μελετήσει, εντός του Οκτωβρίου, το Λιμενικό Ταμείο Αμφίπολης, μετά το ενδιαφέρον που έδειξαν τις τελευταίες ημέρες εταιρείες υδροπλάνων να εντάξουν στα δρομολόγιά τους τον συγκεκριμένο προορισμό.

Λιποθυμίες για τον ΕΝΦΙΑ στη Θεσσαλονίκη!

Τεράστιες ουρές έχουν δημιουργηθεί από το πρωί σε τράπεζες και ταχυδρομεία, καθώς είναι
η τελευταία μέρα για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ. Μάλιστα, σε τράπεζα της Θεσσαλονίκης στην οδό Λαμπράκη, σε υποκατάστημα της Εθνικής, ένας μεσήλικος άντρας λιποθύμησε με αποτέλεσμα στο σημείο να έχει φτάσει ΕΚΑΒ.

Πάνω από τα μισά ζώα του πλανήτη εξαφανίστηκαν μέσα σε 40 χρόνια!

Η δράση του ανθρώπου επέφερε μέσα σε 40 χρόνια την εξαφάνιση περισσότερων από τα μισά άγρια ζώα του πλανήτη!

Κι όμως, αυτή η ζοφερή διαπίστωση αποτελεί το κεντρικό σημείο της έκθεσης "Ζωντανός Πλανήτης 2014" της μη κυβερνητικής οργάνωσης WWF, η οποία αποτελεί την πιο πρόσφατη αναφορά για την κατάσταση του πλανήτη.

Οι ρίζες της κακοδαιμονίας μας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αν θέλουμε να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο, τότε τα νέα από τον δημόσιο τομέα – και ειδικά τον χώρο των ΟΤΑ, που, αν και τόσο νευραλγικός για την κοινωνία, δυστυχώς έχει ποικιλοτρόπως ταλαιπωρηθεί από αιρετούς και μη, συνδικαλιστές και μη – είναι μάλλον καλά.

Φόβοι για νέες εκρήξεις στο ηφαίστειο Οντάκε

Οι προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης για την ανεύρεση τουλάχιστον 24 θυμάτων της χειρότερης ηφαιστειακής έκρηξης που έχει σημειωθεί εδώ και δεκαετίες στην Ιαπωνία, αναβλήθηκαν προσωρινά σήμερα λόγω ανησυχιών για την αύξηση της δραστηριότητας του ηφαιστείου, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι θα σημειωθεί και άλλη έκρηξη ατμού, ανακοινώθηκε από την τοπική αστυνομία.

Πληρώστε τον ΕΝΦΙΑ μέχρι τις 20:30 στα ΕΛΤΑ

Μέχρι και τις 8:30 το βράδυ, θα μπορούν οι πολίτες να εξοφλούν τις βεβαιωμένες οφειλές ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος στα 59 καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο.

Λέβητας φυσικού αερίου (κεντρικός ή ατομικός)

Το φυσικό αέριο είναι διαθέσιμο κάθε στιγμή μέσα από το εγκατεστημένο δίκτυο, δε χρειάζεται να το παραγγείλετε ή να είστε σε ετοιμότητα για την παραλαβή του και πληρώνετε πάντα μόνο όσο καταναλώνετε.

120 δόσεις και διαγραφές προστίμων – 110.000 επιχειρήσεις βλέπουν φως με τη ρύθμιση

- Πακέτο για ρύθμιση χρεών σε τράπεζες, εφορία και Ταμεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

- Μείωση χρεών με κούρεμα προστίμων και προσαυξήσεων προωθεί η κυβέρνηση

- Δείτε ποιοι μπορούν να ενταχθούν και να ωφεληθούν από τη νέα ρύθμιση Αύριο θα παρουσιάσει το σχετικό νομοσχέδιο στην τρόικα ο Νίκος Δένδιας. Με βάση αυτό προωθείται λύση-πακέτο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που στενάζουν από την οικονομική κρίση.

Γιγάντιο 3χρονο παιδί ζυγίζει 70 κιλά!


Από ένα σπάνιο σύνδρομο ταλαιπωρείται ένα τρίχρονο αγόρι στηΒραζιλία που δεν μπορεί να σταματήσει να τρώει, ενώ έχει ήδη φτάσει τα 70 κιλά σε ηλικία 3 ετών!Ένα παιδί που γεννήθηκε φυσιολογικά και ζύγιζε μόλις 2.900 την πρώτη μέρα της ζωής του, δεν μπορεί να σταματήσει να τρώει.

Στη Βουλή η τροπολογία για τις μετεγγραφές φοιτητών

ΣΕ ΙΣΧΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ

Κατατέθηκε το απόγευμα στη Βουλή τροπολογία για τις μετεγγραφές φοιτητών τρίτεκνων, πολύτεκνων, ατόμων με ειδικές ανάγκες και ειδικών κοινωνικών κατηγοριών.