Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Την Τετάρτη η πληρωμή των συντάξεων του ΟΓΑ

Την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις σε 696.350 δικαιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων(ΟΓΑ).

Η καταβολή των συντάξεων θα γίνει είτε με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς, είτε μέσω ΕΛΤΑ για όσους συνταξιούχους έχουν επιλέξει αυτό τον τρόπο πληρωμής.

Πώς θα πάρετε επιδότηση για θέρμανση με φυσικό αέριο

Ακόμη πιο προσιτή στους οικιακούς καταναλωτές γίνεται η συνατότητα να συνδεθούν με το φυσικό αέριο.

Το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα της εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), αφορά την επιδότηση της εσωτερικής εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου σε κατοικίες προς αντικατάσταση των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου, αναφέρει το dikaiologitika.gr

ΑΣΕΠ: Αιτήσεις για 540 θέσεις στη ΔΕΔΔΗΕ

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 3Κ/2014 του ΑΣΕΠ, για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 540 θέσεων προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ).

ΕΠΙΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ»

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι από αύριο Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014, στις 9 το πρωί, αρχίζει η επίδοση των αποφάσεων έγκρισης πράξης και απόρριψης στο Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του άξονα 1 του ΠΑΑ 2007-2013, 2η πρόσκληση – έτος 2014» από τα γραφεία της υπηρεσίας μας (γραφείο 25 και 26).

Π.Κ.Μ.ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ

Από το Τεχνικό Τμήμα της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι προγραμματισμένες εξετάσεις απόκτησης Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Επάρκειας Οδικών Μεταφορέων Επιβατών και Εμπορευμάτων θα διενεργηθούν την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2014.

Όχι, δεν είναι μνημόσυνο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974 κάθε άλλο παρά ένα εύκολο εγχείρημα ήταν.
Ο δρόμος προς τη Δημοκρατία δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα.
Μετά από μια μεγάλη περίοδο ανωμαλίας, απότοκη του εμφυλίου, η οποία κορυφώθηκε με την επιβολή της επτάχρονης δικτατορίας των συνταγματαρχών και την καταστροφή της Κύπρου, η χώρα βρέθηκε μπροστά σε ένα από τα πιο κρίσιμα σταυροδρόμια της.

ΔΕΗ: 950 προσλήψεις μέχρι το τέλος του έτους

Αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να δημοσιυτεί σε ΦΕΚ η πρωτη προκήρυξη

Μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να γίνουν 950 προσλήψεις μονίμων και εποχικών στη ΔΕΗγ ια την κάλυψη αναγκών του φορέα. Οι προκηρύξεις θα έχουν την έγκριση του ΑΣΕΠ. Πρόκειται για προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων από διοικητικούς και μηχανικούς μέχρι τεχνικούς και εργάτες.
Δύο προκηρύξεις για 600 μόνιμους τον Οκτώβριο

Κίνδυνοι από το δαχτυλίδι της παχυσαρκίας

Σοβαρές λοιμώξεις από κακή τοποθέτηση ή αμέλεια μετά την τοποθέτηση. Μετακίνηση του δακτυλίου από το αρχικό σημείο τοποθέτησης. Απουσία θεραπευτικού αποτελέσματος. Ενσωμάτωση με το στομάχι ή ζωτικά όργανα. Θάνατοι...

Οκτώ νεκροί από σεισμό στο Περού

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί ακόμα τραυματίστηκαν μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το Σάββατο στο νότιο Περού, μετέδωσε την Κυριακή το πρακτορείο ειδήσεων Adina.

Ιαπωνία: Ξεκίνησε εκ νέου η επιχείρηση διάσωσης ορειβατών στο Οντάκε

Διασώστες ξεκίνησαν εκ νέου το πρωί της Δευτέρας τις προσπάθειες διάσωσης 27 ορειβατών οι οποίοι βρίσκονται παγιδευμένοι κοντά στην κορυφή του όρους Οντάκε, στην Ιαπωνία, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της χώρας αυτής.

Taxisnet: Και πάλι σε λειτουργία

Κανονικά λειτουργεί από το πρωί της Δευτέρας το Taxisnet.

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δεν ήταν διαθέσιμες λόγω προγραμματισμένων εργασιών προληπτικής συντήρησης.

Αυτός είναι ο νέος νόμος για τις μετεγγραφές φοιτητών - "Βουλιάζουν" τα πανεπιστήμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης - Ποιες σχολές της επαρχίας αδειάζουν!

- Όριο στον αριθμό μετεγγραφών των φοιτητών θέλουν να θέσουν τα κεντρικά πανεπιστήμια
- Ένας στους δυο φοιτητές επιθυμεί να πάρει μετεγγραφή
- Η αύξηση στα ΑΕΙ μπορεί να αγγίξει ακόμα και το 150%
- Οξύτατο θα είναι το πρόβλημα σις σχολές με εργαστηριακά μαθήματα, που απαιτούν επιπλέον χώρους