Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Χωρίς νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις θα κλείσει το 2014

Πιο κοντά στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) βρίσκονται οι ένστολοι - ασφαλισμένοι του ΤΕΑΠΑΣΑ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας), καθώς οι πρώτες ενδείξεις από τις συνεχείς διαβουλεύσεις με κυβερνητικούς παράγοντες, στελέχη των Ταμείων και αναλογιστές δεν είναι ενθαρρυντικές για τη δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Περιφερειακή Θεσσαλονίκης για ένα χρόνο

Σε ισχύ τίθενται, από τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, και για διάρκεια 12 μηνών, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης (περιοχή αερογέφυρας Σταυρούπολης) στο πλαίσιο του έργου της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» για την κατασκευή του κόμβου Λαγκαδά.

Θεσσαλονίκη: Πυρηνικό καταφύγιο - νοσοκομείο κάτω από το 424 ΓΣΝΕ

Για άλλους τα πυρηνικά καταφύγια είναι συνυφασμένα με απόρρητα μυστικά, με το κλίμα φόβου του Ψυχρού Πολέμου και ιστορίες μεταξύ μύθου και πραγματικότητας, για άλλους αποτελούν και σήμερα στοιχεία ενός αναγκαίου συστήματος θωράκισης από πυρηνική απειλή και για όσους ζουν κοντά σε πυρηνικά εργοστάσια, είναι μέρος της καθημερινότητάς τους.

Ταξίδια στην Ευρώπη σε μέρη που δεν έχετε ξανακούσει


Μικροσκοπικά χωριά, ειδυλλιακά νησιά και μεγαλουπόλεις άγνωστες στους πολλούς

Τα ταξίδια δρουν και ως αναλγητικό για πολλούς, αφού είναι ένας τρόπος (όχι και τόσο οικονομικός βέβαια) για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα μας.

Στεμνίτσα: Απόδραση στην παράδοση της Ορεινής Αρκαδίας



Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Αρκαδίας, η ιστορική Στεμνίτσα δεσπόζει στις πλαγιές του Μαινάλου, αγκαλιασμένη από κερασιές, καρυδιές και πλατάνια και καλοσωρίζει τους επισκέπτες της για μια μοναδική απόδραση στην Ορεινή Αρκαδία.

Ο άνθρωπος με τα χέρια – σφυριά (Video)

Ο Ουκρανός Denis Pakhomov, μας παρουσιάζει την εντυπωσιακή του ικανότητα να καρφώνει με τα χέρια.

Εκτός λειτουργίας πάλι το Taxisnet

Εως το πρωί της Δευτέρας, όπως ανακοινώθηκε με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων θα μείνει εκτός λειτουργίας το Taxisnet για λόγους συντήρησης.



Ποιοι δήμοι σε όλη την Ελλάδα ξεκίνησαν την εκμάθηση της Ποντιακής Διαλέκτου


Έχουν ήδη ξεκινήσει σε πολλούς δήμους της χώρας οι εγγραφές στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης τα οποία στα πλαίσια της συνεργασίας τους με τοπικούς φορείς και Ποντιακούς συλλόγους θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες την διοργάνωση των τμημάτων για την εκμάθηση της Ποντιακής Διαλέκτου.

Πέταξε το γάντι

Οι Σκωτσέζοι ψήφισαν τελικά με βάση την τσέπη τους. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον αναστέναξε με ανακούφιση στο άκουσμα των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος και οι περισσότεροι κάτοικοι της Σκωτίας γιόρτασαν το «όχι» με ένα, δύο, τρία και…

Έφτασε ένα βήμα πριν το θάνατο μετά το τσίμπημα αράχνης

Νόμιζε ότι την τσίμπησε κουνούπι ενώ έπαιζε με το παιδί της


Μία κομμώτρια αναγκάστηκε να ακρωτηριάσει το δάχτυλο της μετά το τσίμπημα μίας αράχνης. Οι γιατροί είπαν ότι η γυναίκα είχε δύο ακόμα ώρες ζωής αν δεν πήγαινε στο νοσοκομείο μετά τους φριχτούς πόνους από τους οποίους υπέφερε.