Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Στη Μόσχα ο υψηλότερος ουρανοξύστης της Ευρώπης

Ο Ομοσπονδιακός Πύργος, ο ουρανοξύστης που κατασκευάζεται στο Διεθνές Επιχειρησιακό Κέντρο της Μόσχας, είναι από το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης το υψηλότερο οικοδόμημα της Ευρώπης.

Εκτυπώσιμα φωτοβολταϊκά κολλάνε παντού – Δύο κυψέλες ανά δευτερόλεπτο [video]

Εκτυπώσιμα φωτοβολταϊκά που σύντομα θα κυκλοφορήσουν στο εμπόριο αναπτύσσει η κοινοπραξία που έχει συστήσει στην Αυστραλία ο Οργανισμός Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας (CSIRO) μαζί με το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και το Πανεπιστήμιο Monash.

Προφητεία Γέροντα Ιωσήφ Βατοπεδινού: «H Ελλάδα πρώτα θα δεχτεί οικονομική επίθεση και μετά στρατιωτική… από την Τουρκία!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα συγκλονιστικό βίντεο του χαρισματικού Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπεδινού που συγκλονίζει και προβληματίζει ταυτόχρονα. Ο Άγιος Γέροντας τα είχε «δει» όλα με κάθε λεπτομέρεια και μας τα μεταφέρει αυτούσια. Η διήγηση του δημιουργεί εγρήγορση και θαυμασμό.

Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση σπείρας διακίνησης πλαστών χαρτονομισμάτων


Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη, τετραμελής σπείρα αλλοδαπών η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση εισαγωγής, διακίνησης και διάθεσης παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Τέλος στο μυστήριο με την 49χρονη και την πιθανότητα νεκροφάνειας - Τι υποστηρίζουν όλοι οι ιατροδικαστές: "Δεν θα μπορούσε να φωνάζει, ήταν νεκρή"

- Στη διαδικασία της νεκροψίας στο πτώμα της 49χρονης συμμετείχαν 5 ιατροδικαστές, δύο από την οικογένεια
- Ο ιατροδικαστής της οικογένειας δήλωσε πως δεν θα μπορούσε να φωνάζει μέσα από το φέρετρο
- Και οι 5 ιατροδικαστές συμφώνησαν πως δεν βρήκαν ίχνος ασφυκτικού συμπτώματος στο πτώμα
- Και η διευθύντρια του ΕΚΑΒ μέσω NewsIt απέκλεισε το ενδεχόμενο νεκροφάνειας

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με την επιδότηση της μετατροπής κεντρικών θερμάνσεων από πετρελαίου σε φυσικού αερίου στις περιοχές Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, με ενισχύσεις που θα φθάνουν έως και το 60% του κόστους, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε:

Έναρξη της χορευτικής χρονιάς 2014-2015 με πολλές εκπλήξεις !!!

Με πολλές εκπλήξεις τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, ξεκινούν τη νέα χορευτική χρονιά.
Την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου αναχωρούν για ένα ακόμη ταξίδι στο εξωτερικό, προτεινόμενα από την UNESCO HELLAS την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου θα συμμετέχουν στη Εθνική εορτή, της Ελληνικής κοινότητας, στο PLOESTI της Ρουμανίας.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου αρχίζουν τα μαθήματα.

Με σεβασμό στη μουσικοχορευτική παράδοση του τόπου μας, τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου

Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Τον πρέσβη του Βασιλείου του Μαρόκο στην Ελλάδα Αμπντελκαντέρ Ελ Ανσάρι, συνοδευόμενο από τον επίτιμο πρόξενο του Μαρόκο στη Θεσσαλονίκη Μπανταλί Αντάρ, δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο γραφείο του στην Π.Κ.Μ., στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Αιολική ενέργεια: η αλήθεια για τις ανεμογεννήτριες και τα πουλιά

Ορισμένες περιβαλλοντικές οργανώσεις και πολέμιοι της αιολικής ενέργειας παρουσιάζουν τις ανεμογεννήτριες ως εξολοθρευτές πτηνών που αφανίζουν τους πληθυσμούς τους.

Αρχαιότερο και από τον Ηλιο το μισό νερό της Γης

Ένα μεγάλο μέρος από το νερό που υπάρχει στη Γη και πέρα από αυτήν, είναι αρχαιότερο από τον Ήλιο, καθώς προϋπήρχε της δημιουργίας του ηλιακού μας συστήματος, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη.

Πέφτει “μαύρο” χιόνι στη Γροιλανδία – Οι θεωρίες

Έχει σκουρύνει το χρώμα του χιονιού που πέφτει στη Γροιλανδία σύμφωνα με παρατηρήσεις της Γεωλογικής Υπηρεσίας της Δανίας. Αιτίες για αυτό είναι η μείωση της συχνότητας εκδήλωσης καταιγίδων κατά τη θερινή περίοδο, καθώς και η εμφάνιση μικροβίων και αιθάλης από πυρκαγιές δασών.

Επιδότηση έως 5.500€ για εγκατάσταση φυσικού αερίου

Πρόγραμμα επιδότησης 60% του κόστους για τη μετατροπή της εγκατάστασης πετρελαίου θέρμανσης σε αντίστοιχη φυσικού αερίου προσφέροντας κέρδος 1.000 έως και 5.500 ευρώ στα νοικοκυριά που μένουν σε μονοκατοικίες και πολυκατοικίες ανακοίνωσε χθες ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης.

ΙΚΑ: Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις

ΝΑΤ- ΟΓΑ - ΟΑΕΕ


Στις 29 του μηνός, θα καταβληθούν οι συντάξεις του Οκτωβρίου στους συνταξιούχους του ΙΚΑ καθώς και σε όσους λαμβάνουν σύνταξη από το δημόσιο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΔΙΑΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς που εορτάζεται στις 29 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει τα εξής: 

Υπόθεση νεκροφάνειας στη Θεσσαλονίκη; Την απάντηση θα δώσει ο ιατροδικαστής

Σε... θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση που είδε την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας στη Θεσσαλονίκη μετά τις καταγγελίες των συγγενών μιας 49χρονης γυναίκας, σύμφωνα με τις οποίες η άτυχη γυναίκα θάφτηκε ζωντανή με αποτέλεσμα να βρει βασανιστικό θάνατο από ασφυξία μέσα στο φέρετρο.

Δημόσιο: κινδυνεύει με απόλυση το 1/3 των υπαλλήλων σε πολλές υπηρεσίες

Φαίνεται ότι κάποιοι μάλλον για ψηφοθηρικούς λόγους έκαναν ... πάρτι μονιμοποιώντας παράνομα ή παράτυπα χιλιάδες υπαλλήλουςστο Δημόσιο. Τώρα γίνονται έρευνες και για μονιμοποιήσεις με το... αζημίωτο καθώς εντοπίστηκαν υπηρεσίες όπου το 1/3 των υπαλλήλων φαίνεται ότι μονιμοποιήθηκε με περίεργο τρόπο.

Πως θα γίνουν οι αυξήσεις στους ένστολους από τον Νοέμβριο

Αυξήσεις 1% ως 13% στους βασικούς μικτούς μισθούς θα πάρουν οιένστολοι με τη μισθοδοσία του Νοεμβρίου. Σε χρήματα αυτό σημαίνει από 4 ως 232 ευρώ το μήνα ανάλογα με το βαθμό.

Παράλληλα προβλέπονται και αυξήσεις μεταξύ 4% και 18% στα επιδόματα.