Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Eπιδείνωση του καιρού

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός  το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο με τοπικά ισχυρές καταιγίδες, επικράτηση πολύ θυελλωδών βοριάδων και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα συνοδευόνται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις. Πιο αναλυτικά:

H τρομοκρατική οργάνωση Khorasan: Η νέα απειλή που κατασκεύασαν οι Η.Π.Α

Οι επιθέσεις της κυβέρνησης Obama κατά των στόχων της ISIS στη Συρία τη Δευτέρα δεν θα πρέπει να προξενούν έκπληξη, καθώς αποτελούν τμήμα ενός καλά οργανωμένου σχεδίου.

Απίστευτο θρίλερ στη Θεσσαλονίκη. Την έθαψαν... ζωντανή και καλούσε σε βοήθεια!


Μία απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε σήμερα το απόγευμα στην περιοχή της Περαίας στη Θεσσαλονίκης. Μία

γυναίκα αφού θάφτηκε... ζωντανή άρχισε να διαμαρτύρεται μέσα από το φέρετρο αλλά μέχρι να τη βγάλουν από τον τάφο είχε πεθάνει!

Πέντε θανατηφόρα χημικά στις συσκευασίες τροφίμων που πρέπει να αποφεύγουμε!

Ερευνητές ανακάλυψαν χημικές ουσίες στις συσκευασίες τροφίμων και στην επεξεργασία τροφίμων που είναι εξαιρετικά βλαβερές για τον άνθρωπο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την επικινδυνότητα των τροφών και των συσκευασιών τους για την ανθρώπινη υγεία.

Άχρηστα από αύριο τα κλεμμένα κινητά

Φρένο στα κλεμμένα κινητά βάζει από αύριo η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, αφού οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι υποχρεωμένες να απενεργοποιούν μέσω του κωδικού ΙΜΕΙ (International Mobile Equipment Identity-Διεθνής Κωδικός Κινητών Τηλεφώνων) όλες τις συσκευές κινητών τηλεφώνων που δηλώνονται από τους συνδρομητές τους ως κλεμμένες.

Δίκη με… δόσεις


Σε… δόσεις διεξάγεται η δίκη στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για την υπόθεση της εκβίασης που καταγγέλθηκε από τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Μάκη Στεργίου και είχε αποτέλεσμα να συλληφθούν δύο υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του, κατηγορούμενοι ότι εισέπραξαν 5.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Χάρισε 15 εκατ. στον ΟΑΣΘ!

Ποσό περίπου 15 εκατ. ευρώ χάρισε το ελληνικό δημόσιο στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, το οποίο η κυβέρνηση καταβάλλει στον Οργανισμό παρά τη διαφορετική απόφαση του αρμόδιου Διαιτητικού Δικαστηρίου, όπου είχε προσφύγει μάλιστα ο ίδιος ο ΟΑΣΘ!

Του Νίκου Ηλιάδη

«Καμπάνα» σε αναισθησιολόγο στη Θεσσαλονίκη. Κρίθηκε ένοχος για το θάνατο 13χρονης

Υπεύθυνος για το θάνατο ενός 13χρονου κοριτσιού θεωρήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο


Θεσσαλονίκης αναισθησιολόγος ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.

Ποια προϊόντα επιτρέπεται να πωλούνται στα κυλικεία των σχολείων

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΙΜΕΣ

Μόνο συγκεκριμένα τρόφιμα επιτρέπεται να διατίθενται από τα κυλικεία και τις σταθερές καντίνες, που λειτουργούν εντός των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, ενώ ισχύουν και ανώτατες τιμές ανά είδος, όπως επισημαίνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), με σημερινή ανακοίνωσή του.

Έτσι θα αλλάξετε τον καυστήρα σας! Πρόγραμμα επιδότησης της μετατροπής από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία

- Οι ενισχύσεις για την μετατροπή των καυστήρων θα φτάνουν και στο 60% του κόστους!
- 10 εκατομμύρια στην Αττική, δυο στην κεντρική Μακεδονία και 3 στην Θεσσαλία
- Ποιοί μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα - Από τι εξαρτάται ηεπιδότηση
- Το φυσικό αέριο θα είναι 35 - 40% φθηνότερο από το πετρέλαιο μετά την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης

Νέος πολιτικός σχηματισμός: «Ελλάδα.εμείς»

«Ελλάδα.εμείς»: είναι το όνομα του νέου πολιτικού σχηματισμού που ανακοίνωσε την ίδρυσή του. Επικεφαλής της νέας κίνησης έχουν ορισθεί ο οικονομολόγος – νομικός Σταύρος Καρβούνης, η δημοσιογράφος και διεθνολόγος Νάσια Μιχαλοπούλου, και ο Αργύρης Πετρόπουλος, δικηγόρος και επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α 30/2014 25-09-2014/1200 C), τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα

Από τη Δυτική Ελλάδα έρχεται κύμα κακοκαιρίας το οποίο αναμένεται να επεκταθεί σε όλη την ηπειρωτική χώρα και τα νησιά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων.

Ηλεκτρονικό βιβλίο στις ΔΟΥ για τις οφειλές των φορολογούμενων

ΑΠΟΦΑΣΗ Κ. ΣΑΒΒΑΙΔΟΥ

Ηλεκτρονικό βιβλίο εσόδων - εξόδων στο οποίο θα καταγράφονται όλες οι οφειλές των φορολογούμενων και οι απαιτήσεις τους από το δημόσιο θα τηρεί η κάθε ΔΟΥ.

Ο ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Τον Προκαθήμενο της Αρμενικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριάρχη κ. κ. Αράμ Α΄, συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο της Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Βαρτκές Κονταξιάν, δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης του πρώτου στην Ελλάδα με αφορμή τα 180 χρόνια της Αρμενικής Εκκλησίας Κομοτηνής.

Επιρρεπείς σε... διαβήτη όσοι δουλεύουν πολλές ώρες σε χειρωνακτική εργασία

Οι άνθρωποι που δουλεύουν πάνω από 55 ώρες την εβδομάδα και κάνουν κάποια χειρωνακτική εργασία ή έχουν κάποια άλλη χαμηλά αμειβόμενη δουλειά, αντιμετωπίζουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα, την μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα.

Θεσσαλονίκη: Το χτύπημα των 205.000€ σε πολυτελή βίλα - Η οικιακή βοηθός δεν ήταν τελικά τόσο αθώα όσο έδειχνε!

Η οικιακή βοηθός οργάνωσε ένα σχέδιο που μπέρδεψε τόσο τους αστυνομικούς όσο και την εργοδότριά της...

Η υπόθεση απασχόλησε για πρώτη φορά τις αρχές στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη, όταν η ιδιοκτήτρια της βίλας διαπίστωσε πως είχε κάνει φτερά το χρηματοκιβώτιο του σπιτιού. Οι υποψίες δεν είχαν πέσει στην οικιακή βοηθό για δύο λόγους.

Εμπρός για έναν «δημοκρατικό ενεργειακό σχεδιασμό»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Στην προσπάθεια να αποκρυπτογραφήσει κανείς τι εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν, αναφερόμενος στους ελληνικούς υδρογονάνθρακες και στις συμβάσεις για την εξόρυξή τους, μιλά για «δημοκρατικό ενεργειακό σχεδιασμό», αναγκαστικά στρέφει το βλέμμα προς τις λατινοαμερικανικές πετρελαιοπαραγωγούς χώρες.

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ –

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Παρασκευή Πατουλίδου σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Ημέρας Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014.

ΜΕΤΩΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΣΕΒ - ΓΣΕΕ. «Μπλόκο» στην απαίτηση της τρόικας για ομαδικές απολύσεις


«Μπλόκο» στην απαίτηση της τρόικας για ομαδικές απολύσεις
«Μπλόκο» στην απαίτηση της τρόικας να ψηφιστούν, έως το τέλος του χρόνου, νέοι νόμοι για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και την κήρυξη απεργιών βάζουν οι εργοδοτικές οργανώσεις (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ) και η ΓΣΕΕ ενισχύοντας τη διαπραγματευτική θέση και την απόφαση της κυβέρνησης να αποφύγει, στην παρούσα πολιτικοοικονομική και κοινωνική συγκρυρία, κάθε σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Ποιες τροφές τοξινώνουν τον οργανισμό μας και πρέπει να αποφεύγουμε

Υπάρχουν τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνουμε συχνά γιατί τοξινώνουν τον οργανισμό μας και μας δυσκολεύουν τόσο στο να χάσουμε τα παραπανίσια κιλά, αλλά βλάπτουν και την υγεία μας.

Αυξήσεις στους ένστολους από τον Νοέμβριο

Στη μισθοδοσία του Νοεμβρίου θα περάσουν οι αυξήσεις στις αποδοχές των ενστόλων, για να καλυφθεί τμήμα των απωλειών από τις περικοπές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

Αδειάζει το δημόσιο – Τρέχουν να προλάβουν τις μειώσεις των συντάξεων

Ούτε... ρουθούνι δεν θα μείνει σε πολλές υπηρεσίες καθώς μέσα στους επόμενους μήνες οι παραιτήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 30.000. Συνολικά αναμένονται μέχρι το τέλος του έτους πάνω από 70.000 αιτήσεις για σύνταξη

Όσοι βγουν σε σύνταξη από 1/1/2015 και μετά μόνο να χάσουν έχουν. Αντίθετα όσοι μπορούν να βγουν σε σύνταξη μέχρι στις 31/12 του 2014 έχουν πολλά κέρδη.