Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ Νέα φάρμακα και θεραπείες

Όπλο για τη σημαντική αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα αποτελούν τα νέα φάρμακα και οι νέες ογκολογικές θεραπείες όλων των επιμέρους ογκολογικών υποειδικοτήτων.

Συντριβή αεροσκάφους στη Χαλκιδική - Εντοπίστηκε σώος ο πιλότος!


Ένα θρίλερ που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Χαλκιδική, όταν για λίγη ώρα αγνοούνταν ενα ακροβατικό, μονοκινητήριο αεροσκάφος.

Όλα έγιναν στην θαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής, όπου ο πιλότος ενός μικρού, ακροβατικού αεροσκάφους από την Λιθουανία το εγκατέλειψε επιτυχώς κι έτσι αποφεύχθηκε η τραγωδία.

ΕΛ.ΑΣ.: Oδηγίες για ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο Διαδίκτυο

Συμβουλές σε γονείς και νέους δίνει η Ελληνική Αστυνομία για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Συμβούλες για τους γονείς
  • Προτιμήστε να τοποθετήσετε τον Η/Υ σας σε χώρους, όπως είναι το σαλόνι και όχι σε υπνοδωμάτια. Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να επιβλέπετε το παιδί σας, χωρίς το ίδιο να αισθάνεται ότι ελέγχεται.
  • Κάντε την πλοήγηση στο Internet μία οικογενειακή δραστηριότητα. Χρησιμοποιείστε τον H/Υ μαζί με τα παιδιά σας.

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΕ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΞΥΠΝΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΥΦΥΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ»

«Με γνώμονα τις σημαντικές υποδομές, τα δίκτυα μεταφορών καθώς και την κρίσιμη μάζα ερευνητικών ιδρυμάτων και καινοτόμων επιχειρήσεων στην Κεντρική Μακεδονία, αξιοποιούμε όλους τους ευρωπαϊκούς πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας και στηρίζουμε τις προσπάθειες που βασίζονται σε καινοτόμες τεχνολογίες και συνεισφέρουν στη βελτίωση της κινητικότητας των πολιτών καθώς και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας όλων των παραγωγικών κλάδων της περιοχής.

Δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για ανέργους-ανασφάλιστους

Πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, δίνει τη δυνατότητα για τους επόμενους έξι μήνες σε ανέργους και ανασφάλιστους να κάνουν δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε επιλεγμένα δημόσια νοσοκομεία.

ΑΠΑΛΛΑΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΟ ΠΟΝΟ ΧΑΡΗ ΣΕ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΝΕΥΡΟΔΙΕΓΕΡΤΗ

Τέλος στον εφιάλτη που ζούσε τα τελευταία 12 χρόνια Ελληνίδα δημοσιογράφος, λόγω αφόρητων κοιλιακών πόνων μετά από πολλαπλά χειρουργεία , έβαλε κορυφαίος νευροχειρουργός με την εμφύτευση διεγέρτη νωτιαίου μυελού!

Στα 4.750 ευρώ ο μισθός γενικού γραμματέα Υπουργείου

Διαβιβάστηκαν στη Βουλή από όλους τους εποπτεύοντες υπουργούς τα στοιχεία που αφορούν στις αμοιβές των προέδρων, αντιπροέδρων και μελών των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών.

Και τώρα, αγωνία για την Καταλονία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Διαρκούν ακόμη οι στεναγμοί ανακούφισης μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Σκωτία.

Όπου βρεθείς κι’ όπου σταθείς, σε οποιαδήποτε περιοχή του κόσμου και κυρίως της Ευρώπης, η Σκωτία, ο κίνδυνος που διέτρεξε να αποσχιστεί από το Ηνωμένο Βασίλειο και επομένως από την ΕΕ και η απόφαση των Σκοτσέζων υπέρ του «όχι», αποτελούν το δεύτερο θέμα συζήτησης μετά το φλέγον θέμα της αποτρόπαιης δράσης του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους».

Τaxisnet: Τι πρέπει να κάνετε για να κινηθείτε κατά του ΕΝΦΙΑ

Σφοδρές αντιδράσεις έρχονται όχι μόνο από πολίτες, αλλά και από δεκάδες οργανώσεις, νομικούς και φοροτεχνικούς, οι οποίοι αντιτίθενται στον φόρο των ακινήτων ετοιμάζοντας πλατύ κίνημα αντίστοιχο με εκείνο εναντίον του χαρατσιού της ΔΕΗ

Σε τροχιά γύρω από τον Άρη το όχημα της ινδικής διαστημικής υπηρεσίας

Η ινδική διαστημική υπηρεσία κατάφερε να θέσει σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Άρη το χαμηλού κόστους διαστημικό της σκάφος MarsOrbiter, όπως ανακοίνωσε προσωπικά ο ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόδι.

Οι κίνδυνοι που υπάρχουν από τα social media

Μόνο μικρός αριθμός χρηστών κατανοεί τους κινδύνους που συνδέονται με την ενεργό χρήση των κοινωνικών δικτύων. Αυτό υποστηρίζει νέα έρευνα της Kaspersky Lab και της B2B International.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της μελέτης, σε μεγαλύτερο κίνδυνο βρίσκονται όσοι χρησιμοποιούν φορητές συσκευές για να επισκέπτονται μέσα κοινωνικής δικτύωσης.