Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΑΣΘ Ξεσηκωμός για τις αυξήσεις των εισιτηρίων

Σε πάνδημο ξεσηκωμό οδηγούν οι αυξήσεις των εισιτηρίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), οι οποίες τίθενται σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου. Πολιτικοί φορείς, ενώσεις και πρωτοβουλίες πολιτών εντός της τρέχουσας εβδομάδας ήδη έχουν προγραμματίσει εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις, οι οποίες αναμένεται να κλιμακωθούν και να κορυφωθούν με την εφαρμογή της νέας τιμολογιακής πολιτικής.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Βρήκαν τυφλούς με δίπλωμα οδήγησης

Εισπράττουν προνοιακά επιδόματα τυφλότητας και παράλληλα διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου!





Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Στη Βουλή η μείωση του πετρελαίου θέρμανσης - Πόσο θα κοστίσει για τα νοικοκυριά

Τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στην κηροζίνη, από τα 330 ευρώ/χιλιόλιτρο στα 230 ευρώ, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Λαϊκισμός για εσωτερική κατανάλωση

Η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Βατικανό και η επίσης ιδιωτική συνάντησή του με τον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας, επιχειρήθηκε από την Κουμουνδούρου να εμφανισθεί ως ιστορικής σημασίας και ως ενδεικτική της διεθνούς αναγνώρισης και εμβέλειας του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του.

του Γεώργιου Δίελλα* 

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ για την “αποκατάσταση” του βασικού μισθού

Πάγιο αίτημα και αταλάντευτη διεκδίκηση της ΓΣΕΕ αποτελεί η επαναφορά του θεσμικού πλαισίου που διέπει την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στην προ-Μνημονίων εποχή (2009), αρχής γενομένης από την κατάργηση της 6ης Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ).

Η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι εχθροί της

Με 140 εκατομμύρια μουσουλμάνους στην καρδιά της το 2040, η Ευρώπη θα διαθέτει ακόμη την ελληνορωμαϊκή και χριστιανική της συνείδηση;



Προσφάτως ακόμα, όταν σε διεθνές συνέδριο τόλμησα να μιλήσω για την ανάγκη ενός πολιτιστικού Μάαστριχτ στην Ευρώπη, εδέχθην καταιγισμό διαμαρτυριών και αποδοκιμασιών. Το γεγονός και μόνον μιας προσπάθειας η Ευρώπη να επαναφέρει στο προσκήνιο της ιστορίας της κομμάτια από την κοινή της κληρονομιά, ενοχλεί κάποιους –και πολύ σοβαρά, μάλιστα.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Θεσσαλονίκη: Ετοιμάζονται κινητοποιήσεις για τη μεταφορά των μαθητών

Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν οι δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης σε περίπτωση που δεν δοθεί λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών με λεωφορεία στα σχολικά τους συγκροτήματα.

Τα μυστήρια του Βατικανού

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Στην αρχή, η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Βατικανό και η συνάντησή του με τον Πάπα της Ρώμης προβλήθηκε ως η… συνάντηση των συναντήσεων, με μεγάλη συμβολική σημασία.

«Συνάντηση αύριο με τον Πάπα των Φτωχών» έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο κ. Τσίπρας.

«Χειρότερο» για πέντε ώρες θα τραβήξουν οι οδηγοί των τρόλεϊ

Χωρίς τρόλεϊ θα μείνει για πέντε ώρες η Αθήνα, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων σε αυτά.

Συγκεκριμένα, τα οχήματα θα μείνουν στα αμαξοστάσια από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 16:00 το μεσημέρι, λόγω της πραγματοποίησης της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.

Θέσεις τζιχαντιστών στη Συρία βομβάρδισαν για πρώτη φορά οι ΗΠΑ

Θέσεις τζιχαντιστών στη Συρία βομβάρδισαν για πρώτη φορά οι ΗΠΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

Ο αμερικανικός στρατός σε συνεργασία με συμμαχικές του δυνάμεις, βομβάρδισε θέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ βόρεια της Λήμνου

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του EMSC), σημειώθηκε στις 04:37 τα ξημερώματα, στον υποθαλάσσιο χώρο του Βορείου Αιγαίου.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 36χλμ. βόρεια της Λήμνου και 39χλμ. νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης.

Αρειος Πάγος: Χειροπέδες μόνο σε οφειλέτες που είναι ύποπτοι φυγής ή αντιστέκονται

Εγκύκλιο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι διωκτικές αρχές θα πρέπει να προχωρούν σε συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία για όσους οφείλουν στο δημόσιο και να χρησιμοποιούν χειροπέδες, εξέδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής.

Η Google "ταξιδεύει" τους χρήστες της στην Ελλάδα! (video)


Μέσα σε μόλις 1,5 λεπτό η Google παρουσιάζει τόσο στους Έλληνες όσο και στους ξένους χρήστες, όλες τις ομορφιές της Ελλάδας!

Φθινοπωρινή Ισημερία: Όσα δεν γνωρίζετε για την πρώτη μέρα του Φθινοπώρου

H Google επέλεξε να τιμήσει με ένα Doodle στην πρώτη της σελίδα το... τέλος του καλοκαιριού, και καλωσορίζει με τον καλύτερο τρόπο την πρώτη ημέρα του Φθινοπώρου.