Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Κοριτσάκι 3,5 ετών έπαθε ηλεκτροπληξία σε πλατεία της Πάτρας

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας ένα νήπιο ηλικίας 3,5 ετών, το οποίο υπέστη ηλεκτροπληξία στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στην Πάτρα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κοριτσάκι την στιγμή που έπαιζε χθες το βράδυ μαζί με το αδελφάκι του στην πλατεία, ακούμπησε, για άγνωστο ακόμη λόγο, σημείο κολώνας ηλεκτροφωτισμού, από όπου, για αδιευκρίνιστους ακόμη λόγους, έλειπε προστατευτικό καπάκι.

Μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ: Αναμένεται παγκόσμια γεωπολιτική κρίση που σχετίζεται με την «πάλη» για πόσιμο νερό

Αμερικανική έκθεση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάφλεξη σε πολλές περιοχές του πλανήτη, λόγω έλλειψης πόσιμου νερού .

Συγκριμένα, η λίστα των παγκόσμιων προκλήσεων και απειλών θα επεκταθεί και άλλο λόγω της αυξανόμενης επιρροής της αλλαγής του κλίματος στις διεθνείς σχέσεις.

Θεσσαλονίκη: Πολυετής κάθειρξη για την ένοπλη ληστεία στην Περαία

Ένας 26χρονος ληστής καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών και δέκα μηνών.

Ο 26χρονος ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της επεισοδιακής ληστείας που διεπράχθη το Φεβρουάριο του 2008 στην Περαία Θεσσαλονίκης.

ΕΕ: Επιπλέον οικονομική βοήθεια στους γεωργούς που επλήγησαν από τη ρωσική απαγόρευση

Ένα επιπλέον ποσό, ύψους 125 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, για την υποστήριξη των Ευρωπαίων γεωργών που επλήγησαν από τη ρωσική απαγόρευση εισαγωγής ευρωπαϊκών προϊόντων, θα αποδεσμεύσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμπεριλαμβάνοντας στις αποζημιώσεις τους παραγωγούς εσπεριδοειδών της νότιας Ευρώπης.

Νέες θέσεις εργασίας για 21.620 ανέργους από τον ΟΑΕΔ

Θέσεις απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, για 21.620 ανέργους εξασφαλίζουν δύο νέα προγράμματα του υπουργείου Εργασίας, τα οποία θα υλοποιηθούν άμεσα από τον ΟΑΕΔ.
Όπως δήλωσε, αναφερόμενος στα προγράμματα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ανήκουν σε μια «νέα γενιά παρεμβάσεων με διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά σε σχέση με το παρελθόν, ενώ διασφαλίστηκε η συμμετοχή ανέργων από περιφέρειες που αποκλείονταν σε προηγούμενα προγράμματα, όπως η Στερεά Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο».

Κιλκίς: Βρήκαν σε μάντρα ανταλλακτικό κλεμμένο εδώ και δυο χρόνια!

Έβγαλε «λαγό» η έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ασφαλείας Παιονίας Κιλκίς στη μάντρα ενός 73χρονου στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, για τον οποίο είχαν πληροφορίες ότι λειτουργεί ως κλεπταποδόχος. Δεν περίμεναν, όμως, ότι θα έβρισκαν κλοπιμαία... δυο ετών!

Σκοπιανή πρόκληση: Στην κορυφή του Ολύμπου με τον Ηλιο της Βεργίνας

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΝΤΟΝΙΟ ΜΙΛΟΣΟΣΚΙ

Με τον δεκαεξάκτινο Ήλιο της Βεργίνας φωτογραφήθηκε πριν από λίγες ημέρες οαντιπρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, μαζί με μία ομάδα ορειβατών από τη χώρα του, πανηγυρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την «κατάκτηση» της υψηλότερης κορυφής του Ολύμπου, του Μύτικα.

Πέθανε ο Δημήτρης Ιωακειμίδης

Τα ξημερώματα του Σαββάτου έφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης, ο Δημήτρης Ιωακειμίδης.


«Έλληνες, Έλληνες πως κάνετε έτσι για δέκα παλιότουρκους που μπήκαν στον Μοριά;» ήταν μία ατάκα που τον σημάδεψε σε όλη του τη ζωή. Εμφανίστηκε στην ταινία «Παπαφλέσσας» ως ο «Γέρος του Μοριά».

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Στην έκθεση γαστρονομίας και παραδοσιακής τέχνης «Black Sea Basin Traditional Crafts and Tastes Promotion Days» (19-21 Σεπτεμβρίου 2014) στο Τέκιρνταγκ (Ραιδεστό) της Τουρκίας συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Τουριστικά Μονοπάτια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας» (Tourism Paths of the Black Sea Region – BSB Tour).

Θεσσαλονίκη: Στάσεις εργασίας από γιατρούς στο Ιπποκράτειο - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασθενείς!

Οι γιατροί του Ιπποκρατείου προχώρησαν στις κινητοποιήσεις,λόγω των ελλείψεων προσωπικού και υλικών καθώς και των καθυστερήσεων της καταβολής της αμοιβής τους για τις εφημερίες...Συνεχίζουν τις στάσεις εργασίας και τον αποκλεισμό του εισπρακτικού μηχανισμού και αυτή την εβδομάδα, από τις 08.00 έως τις 12.00, οι ειδικοί γιατροί του Ιπποκρατείου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, ενώ οι ειδικευόμενοι γιατροί συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας.

Σχεδιάζοντας το σήμερα και το αύριο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Όλοι οι λογικοί άνθρωποι συμφωνούν πως με φωνές και καταγγελίες προϋποθέσεις για δημιουργία εσόδων δεν δημιουργούνται.

Το μόνο που επιτυγχάνει κανείς με τις καταγγελίες είναι να απευθύνεται στο θυμικό του λαού και να τον προετοιμάζει για να αποδεχθεί ότι είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί σειρά υποσχέσεων, χωρίς χρήματα, χωρίς να μπορείς να δανειστείς από πουθενά και χωρίς να δίνεις μια ρεαλιστική λύση για εξεύρεση χρημάτων.

Αυτά είναι τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα στην Ελλάδα-Τι θέλουν να γίνουν οι νέοι

Στην κορυφή της λίστας των προτιμήσεων των νέων βρίσκονται οι «κλασσικές» σχολές


Οι πέντε κορυφαίες επιλογές που θα σηματοδοτήσουν το επαγγελματικό μέλλον των υποψηφίων στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι: δικηγόροι, μηχανικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, γιατροί, λογιστές και ψυχολόγοι..

Κρίσιμα τα επόμενα 30 χρόνια για τη θερμοκρασία της Γης

Οι τρέχουσες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου αυξάνονται με τόσο γρήγορο ρυθμό ώστε η Γη αναμένεται να ξεπεράσει τον κρίσιμο επίπεδο θερμοκρασίας μέσα σε περίπου 30 χρόνια, αν και εφόσον συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός όπως αναφέρουν διαδοχικές μελέτες που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή.

ΕΝΦΙΑ: «Διορθωμένα» εκκαθαριστικά αλλά με αμελητέες διαφορές

Νωρίτερα από τον αρχικό υπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ολοκληρώθηκε η ανάρτηση των νέων, «διορθωμένων» εκκαθαριστικών στον ιστότοπο του Taxisnet