Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ












O ατρόμητος Ιβαν Κουζνέτσοφ από τη Ρωσία σκαρφάλωσε σε ένα από τα υψηλότερα κτίρια της Ασίας, τον πύργο της Σαγκάης στο Χονγκ Κονγκ που μετράει 101 ορόφους.

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο μονοπάτι στον κόσμο -Εκεί που ο φόβος συναντάει την αδρεναλίνη [εικόνες]

Οι ντόπιοι το λένε «Το μονοπάτι του Βασιλιά» και όντως το 1921 ο ισπανός βασιλιάς Alfonso XIII διέσχισε το El Caminito για να εγκαινιάσει το φράγμα Conde del Guadalhorce και έγινε γνωστό από το σημερινό του όνομα.

Μούδιασμα στα δάχτυλα του χεριού ή του ποδιού: Δείτε τα πιθανά αίτια

Το μούδιασμα των άκρων αποτελεί σύμπτωμα διαφόρων παθήσεων που επηρεάζουν τη λειτουργία του νευρικού συστήματος ή την κυκλοφορία του αίματος.

Το μούδιασμα συνοδεύεται συχνά από το μυρμήγκιασμα στα δάχτυλα και αυτός ο συνδυασμός συμπτωμάτων ονομάζεται παραισθησία.

Ανακλήθηκαν κονσέρβες με κολιούς από τον ΕΦΕΤ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων για τον προσδιορισμό ισταμίνης και σε συνεργασία με την Α' Χημική Υπηρεσία Πειραιά του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση εγκυτιωμένων ιχθυηρών (Κολεοί Ακέφαλοι Αλίπαστοι), που περιείχαν ισταμίνη σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το επιτρεπτό όριο.

Σε ισχύ νομοθετική ρύθμιση για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα η νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία επιστρέφονται στους παραβάτες των ανασφάλιστων οχημάτων τα στοιχεία κυκλοφορίας (άδεια ικανότητας οδήγησης, άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας), εφόσον προσκομίσουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και την απόδειξη πληρωμής του προστίμου.

Πότε συνταξιοδοτούνται με μειωμένη σύνταξη σε τράπεζες και ΔΕΚΟ

- Δυσκόλεψε η συνταξιοδότηση με μειωμένη σύνταξη των εργαζομένων στις τράπεζες και τις ΔΕΚΟ
- Ωστόσο υπάρχουν ακόμα και σήμερα και κερδισμένοι
- Πρόκειται για τους άνδρες και τις γυναίκες που θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012

Για τις γυναίκες αυτές το όριο ηλικίας για έξοδο με μειωμένη σύνταξη είναι από 55 ως 57 ετών.

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν μαθήματα ιατρικής για όλους στο Ιπποκράτειο

Ανοιχτά μαθήματα ιατρικής για γιατρούς, φοιτητές ιατρικής και κάθε ενδιαφερόμενο διοργανώνει η Β' Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του ΑΠΘ, ξεκινώντας από τις 24 Σεπτεμβρίου. Σακχαρώδης διαβήτης και οστεοπόρωση, διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση της γυναίκας στην εμμηνόπαυση, διαχείριση του ηπατοκυτταρικού καρκίνου, κλινικές εκδηλώσεις της κοιλιοκάκης, διαβητική και υπερτασική νεφροπάθεια και διαταραχές της έμμηνης ρύσης είναι ορισμένα μόνο από τα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Καταργείται το φορολογικό πιστοποιητικό από το 2016

ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ

Την κατάργηση του φορολογικού πιστοποιητικού από την 1.1.2016 προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας σε διεθνές συνέδριο του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών με θέμα: «Ο μελλοντικός ρόλος του ελέγχου - Αποτελεσματικότεροι έλεγχοι σε πολυπλοκότερο περιβάλλον».

Τι περιείχαν τα φάρμακα των αρχαίων Ελλήνων

Αμερικανοί αρχαιοβοτανολόγοι μπόρεσαν για πρώτη φορά να μελετήσουν και να αναλύσουν το περιεχόμενο χαπιών που έφτιαχναν οι γιατροί στην αρχαία Ελλάδα και τα οποία ανακαλύφθηκαν προ 20ετίας, σε ένα ναυάγιο ελληνικού πλοίου στα ανοιχτά της Τοσκάνης…..

Τελικά, πού θα βρεθούν τα χρήματα;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Τελικά τίποτε δεν είναι τυχαίο.

Παρακολουθούμε αυτές τις μέρες μια συζήτηση γύρω από το «πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτό παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της ΔΕΘ από τον αρχηγό του κόμματος, καθώς και όλα τα σχετικά με την κοστολόγησή του.

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας - Παντρεύτηκε τη Δευτέρα, σκοτώθηκε την Τετάρτη ο χειριστής του τζετ σκι στη Σαντορίνη (ΦΩΤΟ)

Ο άτυχος Βρετανός τουρίστας που έχασε χθες τη ζωή του σε δυστύχημα με τζετ σκι στη Σαντορίνη, βρισκόταν στο νησί για το μήνα του μέλιτος...

Δύο μόλις μέρες μετά τον γάμο του έχασε τη ζωή του ο 39χρονος Βρετανός τουρίστας, Jeremy Hope, που παντρεύτηκε στη Θήρα τη Δευτέρα και απολάμβανε τον μήνα του μέλιτος στο νησί....

Δείτε αναλυτικά ποιοι χοροί ανά Σ.Πο.Σ. θα χορευτούν στο 10ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Δείτε αναλυτικά ποιοι χοροί ανά Σ.Πο.Σ. θα χορευτούν στο 10ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Η Επιτροπή χορού και Φεστιβάλ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας όρισε τους παρακάτω
 χορούς οι οποίοι θα παρουσιαστούν από τους χορευτές των συλλόγων που λάβουν 
μέρος στο 10ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που θα πραγματοποιηθεί
 το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 στην πόλη της Λάρισας.

Τι αποζημίωση δικαιούστε λόγω συνταξιοδότησης

Τι δικαιούνται οι εργαζόμενοι που έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για λήψη πλήρους σύνταξης και αποχωρούν από την εργασία τους, οικειοθελώς ή με απαίτηση εργοδότη. Ολα όσα πρέπει να ξέρετε.
Δικαίωμα στην αποζημίωση διατηρεί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, κάθε μισθωτός που είναι ασφαλισμένος λόγω γήρατος σε οποιοδήποτε ταμείο, όταν συμπληρώσει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να λάβει πλήρη σύνταξη.

Προσλήψεις στους δήμους μέσα στο 2014

450 ΜΟΝΙΜΟΙ & 680 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

Εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση 1.130 προσλήψεις στην τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι το τέλος του 2014. Οι θέσεις αφορούν 450 μόνιμους υπαλλήλους, οι οποίοι θα επιλεγούν από τη λίστα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, και 680 συμβασιούχους.