Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια για τη δημιουργία κέντρου υποδοχής προσφύγων

Μικροεπεισόδια και εντάσεις σημειώθηκαν στην περιοχή Κάτω Τούμπας στη Θεσσαλονίκης, με αφορμή την επικείμενη δημιουργία κέντρου υποδοχής προσφύγων και αιτούντων πολιτικό άσυλο, στις εγκαταστάσεις των παλιών δημοτικών στάβλων.

Χ.Τζάλας: «Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι στην Αμφίπολη δεν βρίσκεται ο Mέγας Αλέξανδρος»

Στην εκπομπή «Τα μυστικά της Αμφίπολης» που μεταδόθηκε από την τηλεόραση της Ζούγκλας φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο ερευνητής Χάρης Τζάλας. Διακεκριμένος ιστορικός και πρόεδρος του Ινστιτούτου Μελετών Αρχαίας και Μεσαιωνικής Αλεξάνδρειας, ο Χάρης Τζάλας τα τελευταία 17 χρόνια διευθύνει τις αρχαιολογικές υποβρύχιες έρευνες στην Αλεξάνδρεια, ενώ είναι και συγγραφέας του βιβλίου «Αλεξανδρινοί αντικατοπτρισμοί».

Σβάιτσερ: Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και όχι «ψευδαισθήσεις»

Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και συνέχιση της πορείας των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK), Έρικ Σβάιτσερ, που μίλησε στην EurActiv.gr.
Σε συνέντευξή του στην EurActiv.gr, ο Γερμανός αξιωματούχος μίλησε για τις ελληνογερμανικές οικονομικές σχέσεις, την στάση της γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στον ευρωπαϊκό Νότο, ενώ άφησε υπαινιγμούς για τα κράτη μέλη που «υπονομεύουν» το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Κυθήρων Σεραφείμ: «Με το αντιρατσιστικό, η Πολιτεία νομιμοποιεί το σοδομισμό, την παρανομία και την ηθική παραλυσία»!

Συνέντευξη στη Στέλλα Μεϊμάρη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ένας από τους λίγους εναπομείναντες ιεράρχες-ομολογητές, γνωστός για τον πύρινο λόγο και την προσήλωση του στην ορθόδοξη παράδοση της Εκκλησίας μας, μιλάει σήμερα αποκλειστικά στο pentapostagma.gr.

Η ανάγκη φορολογικής μεταρρύθμισης

Η υπερ-φορολόγηση των ακινήτων, βασιζόμενη σε ανύπαρκτες αντικειμενικές τιμές, είναι άδικη και παράνομη, ήδη δε αποδεικνύεται και αναποτελεσματική. Πρώτο βήμα μίας επείγουσας θεραπείας, ο καθορισμός πραγματικών αντικειμενικών τιμών.
Με την έλλειψη δυνατότητας δανεισμού από τις αρχές του 2010, κατεβλήθη προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης κυρίως διά της αυξήσεως των φορολογικών εσόδων και λιγότερο μέσω μειώσεως των δημοσίων δαπανών

Του Κώστα Χριστίδη

Ιερατικό συνέδριο με πολλά μηνύματα

Με την χάρη του Θεού, πραγματοποιήθηκε και φέτος το Γενικό Ιερατικό Συνέδριο (20ο στην σειρά) της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης.


Καταδικάστηκε γιατρός που συνταγογραφούσε ναρκωτικά χάπια σε τοξικομανή

Νευρολόγος του ΕΟΠΥΥ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5 ετών διότι συνταγογραφούσε ναρκωτικά χάπια σε τοξικομανή.

Ο 57χρονος νευρολόγος κατηγορείτο ότι ως γιατρός του άλλοτε ΙΚΑ συνταγογραφούσε ναρκωτικά χάπια σε τοξικομανή. Για τον σκοπό αυτό, ο τελευταίος χρησιμοποιούσε το βιβλιάριο ασθενείας της άρρωστης ηλικιωμένης μητέρας του.

Δολοφονική επίθεση στον πρόεδρο του Ηρακλή Ψαχνών έξω από τα γραφεία της Football League!

- Τα κρούσματα βίας στον Ελληνικό αθλητισμό δεν έχουν τέλος!
- Επίθεση από κουκουλοφόρο δέχθηκε ο πρόεδρος του ΗρακλήΨαχνών, Γιώργος Στούπας, την ώρα που έβγαινε από τα γραφεία της Football League

- Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αιμόφυρτος

Αύριο η τρίτη δόση οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ

Καταβάλλεται αύριο (Πέμπτη) η τρίτη δόση των oικογενειακών επιδομάτων του 2014, καθώς και των επιδομάτων που αφορούν τα αναδρομικά του 2014, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Σεισμός 4,2R στη Φλώρινα


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2R σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας, 14 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της πόλης.

Θεσ/νίκη: Δεκάδες καταγγελίες γιατρών του Ιπποκρατείου νοσοκομείου

Με μελανά χρώματα περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί στο Ιπποκράτειο ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών ΙατρώνΘεσσαλονίκης, Στρατής Πλωμαρίτης και μέλη της νοσοκομειακήςεπιτροπής, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ «ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΞΥΠΝΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΥΦΥΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ»

Στην «Εβδομάδα Έξυπνης Κινητικότητας Θεσσαλονίκης» (22-26 Σεπτεμβρίου 2014), με θέμα «Το μέλλον των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών», συμμετέχει φέτος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως συνδιοργανωτής μαζί με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης.
            Στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Έξυπνης Κινητικότητας Θεσσαλονίκης: Το μέλλον των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών», η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στις παρακάτω εκδηλώσεις:

«Μαϊμού» 3.423 συντάξεις Δημοσίου

Καραμπινάτες περιπτώσεις απάτης εις βάρος του Δημοσίου έφερε η απογραφή των συνταξιούχων που ολοκλήρωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Διαπιστώθηκε ότι συγγενείς ή κληρονόμοι 3.423 θανόντων σκαρφίστηκαν χίλιους δυο τρόπους για να συνεχίσουν να εισπράττουν παράνομα τις συντάξεις και καρπώθηκαν συνολικά 64,4 εκατ. ευρώ.

Αντίστροφη μέτρηση για τη Σκωτία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Ώρα μηδέν για τη Σκωτία και την ύπαρξή της στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Μετά από αναρίθμητα γκάλοπ με αντικρουόμενα και διαρκώς αντιστρεφόμενα αποτελέσματα, άλλοτε να υπερισχύει το «ναι» υπέρ της ανεξαρτησίας και άλλοτε το «όχι», μετά από αναρίθμητες επισκέψεις του πρωθυπουργού Κάμερον, στελεχών της κυβέρνησης, προσωπικοτήτων του δημόσιου βίου, των επιχειρήσεων, της Τέχνης, η ώρα της Κρίσεως βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.

Αντίστροφη μέτρηση για τη Σκωτία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Ώρα μηδέν για τη Σκωτία και την ύπαρξή της στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Μετά από αναρίθμητα γκάλοπ με αντικρουόμενα και διαρκώς αντιστρεφόμενα αποτελέσματα, άλλοτε να υπερισχύει το «ναι» υπέρ της ανεξαρτησίας και άλλοτε το «όχι», μετά από αναρίθμητες επισκέψεις του πρωθυπουργού Κάμερον, στελεχών της κυβέρνησης, προσωπικοτήτων του δημόσιου βίου, των επιχειρήσεων, της Τέχνης, η ώρα της Κρίσεως βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.

Αποχαρακτηρισμοί δασών σε 10 ημέρες

Διαδικασίες-εξπρές για τον χαρακτηρισμό μιας έκτασης ως δασικής ή μη, καθιερώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Στόχος είναι να υπάρχει διαφάνεια για όλες τις πράξεις με τις οποίες τα δασαρχεία αποφαίνονται αν μια έκταση χαρακτηρίζεται δασική ή όχι.

Τρία ελληνικά πανεπιστήμια στα κορυφαία του κόσμου – Το top 20

Το Πολυτεχνείο, το πανεπιστήμιο Κρήτης και το Αριστοτέλειο είναι ανάμεσα 500 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, σύμφωνα με τον Διεθνή Πίνακας Κατάταξης Πανεπιστημίων της QS, για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15.

Ήθελε να περάσει κολυμπώντας στη Βόρεια Κορέα για να δει τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό: ένας Αμερικανός συνελήφθη να κολυμπά σε ποταμό που εκβάλει στηΒόρεια Κορέα και όπως ο ίδιος αποκάλυψε ήθελε να φτάσει στηνΠιονγιανγκ για να συναντήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

ΕΟΠΥΥ: Δεν περικόπτεται καμία από τις διαγνωστικές εξετάσεις

Τοπίο στην ομίχλη θυμίζει το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στον χώρο της υγείας με τις διαγνωστικές εξετάσεις. Από τη μία πλευρά, το υπουργείο Υγείας βάζει «μαχαίρι» στη συνταγογράφηση εξετάσεων, από την άλλη ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει ότι καμία εξέταση δεν κόβεται και στη…

Καλό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό

Ξεκίνημα με το δεξί για τον Ολυμπιακό

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΝΙΚΗ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE

Ιδανικότερο ξεκίνημα στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί ο Ολυμπιακός.