Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Βίντεο: Αυτοί είναι οι Έλληνες πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας που μάγεψαν την Ελβετία


Την ομάδα συνεχάρη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ


Πάνω από 200.000 θεατές είδαν την εντυπωσιακή παράσταση της ελληνικής Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου ΑεροσκάφουςΤον θαυμασμό των χιλιάδων θεατών που παραβρέθηκαν στην αεροπορική εκδήλωση "AIR14" της ελβετικής Πολεμικής Αεροπορίας συγκέντρωσε ο σμηναγός Ανδρουλάκης και η ελληνική Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξων Μεμονωμένου Αεροσκάφους.

Αμφίπολη: Κίνδυνος κατάρρευσης του τρίτου θαλάμου!

Συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στον λόφο Καστά στην Αμφίπολη. Παράλληλα συνεχίζονται και οι εργασίες αντιστήριξης και υποστύλωσης στους χώρους του μνημείου που έχουν αποκαλυφθεί.

Το γραφείο Τύπου του υπουργείο Πολιτισμού έβγαλε ανακοίνωση στην οποία ενημερώνει για την κατάσταση του τρίτου θαλάμου και για την δυσκολία πρόσβασης στοχώρο εξαιτίας κομματιών που έχουν αποκολληθεί από τους κατακόρυφους τοίχους του θαλάμου.

Όλο το σχέδιο για τις νέες συντάξεις

Τα δύο σενάρια για κατώτατη σύνταξη στους νέους δικαιούχους - Δεν θίγονται οι σημερινοί συνταξιούχοι από το νέο τρόπο υπολογισμού
Αλλάζει εκ βάθρων ο υπολογισμός των συντάξεων για όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν από την 1η/1/2015 και μετά. Οι ασφαλισμένοι θα λαμβάνουν τμήμα από τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ, το αναλογικό ποσό για τα έτη ασφάλισης από την 1η/1/2011 και μετά και το τμήμα σύνταξης που αντιστοιχεί σε χρόνο ασφάλισης μέχρι το 2010.

Επτά «αγκάθια» στο ασφαλιστικό

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το κατά πόσο η τρόικα στην επόμενη «επίσκεψή» της στη χώρα θα ανοίξει εκ νέου θέμα παραμετρικών αλλαγών στο ασφαλιστικό (πρόωρες συντάξεις, σύνδεση παροχών με εισφορές). Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έχει επισημάνει πως δεν τίθεται θέμα κατώτερων ορίων στις συντάξεις και αλλαγών στα όρια ηλικίας.

Πως διαμορφώνονται μισθοί και συντάξεις

Διατήρηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι και το 2016, αλλά «ψαλιδισμένη» κατά 30% από την 1η Ιανουαρίου του 2015, είναι το σχέδιο που προωθεί τώρα η κυβέρνηση.