Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΡΙΝΟΥ 5 αρνητικές επιπτώσεις από την κατεδάφισή της

Τη διατήρηση της αερογέφυρας Κορινού, που ενώνει το χωριό με την εθνική οδό και την παλαιά εθνική με την Κατερίνη, ζητά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος κατέθεσε στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Χρυσοχοΐδη μελέτη συνεπειών από την επικείμενη κατεδάφιση.

ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΡΗ

Έπαιρναν κινητά με πλαστά στοιχεία ταυτότητας

Αποκτούσαν υπερσύγχρονες συσκευές κινητών τηλεφώνων συνάπτοντας συμβόλαια με εταιρείες σε ανύπαρκτα πρόσωπα χωρίς να επιβαρύνονται οικονομικά, ενώ στη συνέχεια τις πουλούσαν. Τα τρία άτομα που φέρονται να προέβησαν σ’ αυτές τις απάτες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ασφάλειας, ύστερα από έρευνα που ξεκίνησε από καταγγελίες.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Αναστολή πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία και το 2015 – Ανακούφιση για χιλιάδες ιδιοκτήτες

Σε καθεστώς προστασίας από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και για το 2015, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ιδιαίτερα για συγκεκριμένες κατηγορίες ευπαθών ομάδων.Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα Σαββατοκύριακο", το θέμα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα και ήδη το υπουργείο Ανάπτυξης δέχεται εισηγήσεις από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Δείτε από τι μπορεί να πάθετε συγκοπή

Συγκοπή ονομάζεται η παροδική απώλεια των αισθήσεων λόγω ανεπαρκούς αιμάτωσης του εγκεφάλου. Πρόκειται για ένα επεισόδιο που εκδηλώνεται ξαφνικά και έχει μικρή διάρκεια...Ο όρος δεν αφορά σε άλλα επεισόδια απώλειας συνείδησης, όπως στην περίπτωση επιληπτικής κρίσης, κωματώδους κατάστασης ή σοκ.

Γιατί γιορτάζουμε την Ύψωση του Τίμιου Σταυρού;

Στις 14 Σεπτεμβρίου σύμπασα η Ορθοδοξία τιμά τον Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως το «καύχημά» Της και η «δόξα» Της. Η εορτή της Παγκόσμιας Ύψωσης καθιερώθηκε ίσως από τον ίδιο τον Μέγα Κωνσταντίνο, κατά προτροπή προφανώς της μητέρας του αγίας Ελένης, αμέσως μετά την εύρεση του Τιμίου Ξύλου στα Ιεροσόλυμα, γύρω στο 330. 

Τι εκπέμπουν οι αγαπημένες μας συσκευές;

Γνωρίζατε ότι μέσα στο σπίτι σας υπάρχουν συσκευές που εκπέμπουν ακτινοβολία; 

Η μέτρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του ερευνητή του «Δημόκριτου», κ. Δημήτρη Κοσμόπουλου στο σπίτι μιας τετραμελούς οικογένειας.

Αυτός είναι ο ηρωϊκός πυροσβέστης του Παλαιού Φαλήρου

Στο πένθος βυθίστηκε η πυροσβεστική οικογένεια με τον άδικο χαμό του αρχιπυροσβέστη Μάντζιου Ματθαίου. Ο άτυχος υπαξιωματικός έχασε τη ζωή του το βράδυ της Παρασκευής στην προσπάθειά του να διασώσει μια γυναίκα, 44 ετών, η οποία είχε εγκλωβιστεί σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας, ενώ είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά σε ισόγειο κατάστημα υδραυλικών στο Παλαιό Φάληρο Αττικής.

Πυρκαγιά βόρεια της Λαμίας - Συναγερμός στην Πυροσβεστική


Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 2:15΄ το μεσημέρι σε δασική έκταση δίπλα στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού, στο ύψος της διασταύρωσης για Δίβρη.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Π.Υ. Στερεάς στη Λαμία, σήμανε συναγερμός.

Κατερίνη: Απατεώνες έπαιξαν με τον πόνο ηλικιωμένου πατέρα

Την αγωνία ενός πατέρα για το παιδί του εκμεταλλεύτηκε ένα ζευγάρι απατεώνων και προσπάθησε να τον εξαπατήσει παίρνοντάς του μεγάλο χρηματικό ποσό, με το αιτιολογικό ότι είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στην Κατερίνη! Ο «εισπράκτορας», όμως, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών.

Μείωνεται το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για τους αγρότες

Υπουργική τροπολογία κατατέθηκε σήμερα στη Βούλη, που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες, και σύμφωνα με την οποία θα μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης για τους αγρότες.

Μεγάλη πυρκαγιά στην Καλιφόρνια - Εκκενώνονται σπίτια

Εντολή για εκκένωση στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας έδωσε η πυροσβεστική καθώς οι δασικές πυρκαγιές μαίνονται στην περιοχή απειλούν οικισμούς. Η αστυνομία της περιοχής Όραντζ Κάουντι διέταξε να εκκενωθούν υποχρεωτικά περίπου 30 σπίτια που βρίσκονται γύρω από τον εθνικό δρυμό του Κλίβελαντ.

Και οι Τούρκοι τον χαβά τους: «Η Αγιά Σοφιά είναι ισλαμικός χώρος προσευχής»

Δεν σταματούν να προκαλούν οι Τούρκοι με τις συνεχείς αναφορές στο λίκνο της ελληνικής ορθοδοξίας – Τώρα λένε ότι τάχα η Αγιά Σοφιά είναι ισλαμικός χώρος προσευχής.


Μάλλον κάποιο νέο όνειρο θα είδε ο επικεφαλής της αναβαθμισμένης Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας κ. Μεχμέτ Γκιορμέζ.

Κιλκίς: Σεισμός 3,1 Ρίχτερ

Το επίκεντρό του εντοπίστηκε 30 χλμ βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης

Ασθενής δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες στις 20.42, στη περιοχή του Μαυρονερίου στο Κιλκίς.

«Μαύρη» επέτειος: Η καταστροφή της Σμύρνης

Ακριβώς 92 χρόνια έχουν περάσει από τον «μαύρο» Σεπτέμβρη του 1922. 

Ακριβώς 92 χρόνια έχουν περάσει από τον «μαύρο» Σεπτέμβρη του 1922, όταν η Σμύρνη παραδόθηκε ολοσχερώς στις φλόγες και χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να στοιβαχθούν σε βάρκες για να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς. 

ΛΕΒΙΣΙ. Στο σφυρί βγάζουν οι Τούρκοι ένα ελληνικό χωριό απέναντι από τη Ρόδο που εγκαταλείφθηκε το 1932

Ένα ολόκληρο ελληνικό χωριό, εκεί που κατοίκησαν επί αιώνες Ελληνες, βγάζει στο σφυρί η Τουρκία. Πρόκειται για το χωρί Λεβίσι που βρίσκεται στα τουρκικά παράλια απέναντι από τη Ρόδο και εγκαταλείφθηκε στις 30 Ιουνίου 1932. Το Καγιάκιοϊ, ένα χωριό – φάντασμα αναζητά τώρα επενδυτή σύμφωνα με τον διαγωνισμό του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού.

Δύο νεκροί από φωτιά στο Παλαιό Φάληρο

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

Τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε τριώροφη πολυκατοικία, στο Παλαιό Φάληρο. Ενας πυροσβέστης και μια γυναίκα, ένοικος της πολυκατοικίας, έχασαν τη ζωή τους από τις αναθυμιάσεις της φωτιάς.