Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτά είναι τα πρατήρια με σύστημα ελέγχου εισροών-εκροών

Η «λευκή λίστα» με όσα πρατήρια αποστέλλουν στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών μέσω του συστήματος εισροών- εκροών που έχουν εγκαταστήσει πανελλαδικά δημοσιοποιήθηκε σήμερα από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Δημοσκόπηση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Νέα δεδομένα δημιουργεί η νέα δημοσκόπηση της εφημερίδας Παραπολιτικά για τη μάχη για την προεδρική εκλογή, που διενήργησε η εταιρεία Metron Analysis.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης το 54% των πολιτών προτιμά να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, κάτι που σημαίνει πως δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές, ενώ το 41% ζητούν πρόωρες εκλογές.

Θεσ/νίκη: Ιδιοκτήτες λεωφορείων, Περιφέρεια και στη... μέση οι μαθητές

Αρκετές μέρες φαίνεται πως θα διαρκέσει η ταλαιπωρία γονιών και μαθητών των δημόσιων σχολείων απομακρυσμένων περιοχών, που δικαιούνται μεταφορά με λεωφορείο, καθώς τα μαθητικά δρομολόγια δεν πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα, όποια λύση και αν δοθεί στο θέμα με τους ιδιοκτήτες λεωφορείων.
Θα ερχόταν στην Ελλάδα κάποια στιγμή, αλλά το ταξίδι από τιςΗΠΑ δεν είναι και εύκολη υπόθεση. Όσα βλέπει όμως στην τηλεόραση στα ελληνικά και ξένα δίκτυα και όσα διαβάζει στο διαδίκτυο για τις αποκαλύψεις στον τάφο της Αμφίποληςκυριολεκτικά ξεσήκωσαν τον άνθρωπο αυτό που έκανε το ταξίδι από το Μπάφαλο ως την Ελλάδα και...

Αιανή Κοζάνης. Η Λ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η Λ΄ ΕΠΚΑ συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς στις 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2014.
Ο φετινός εορτασμός είναι αφιερωμένος στο Χρόνο, με γενικό τίτλο «Τα πρόσωπα του Χρόνου». Η Λ΄ ΕΠΚΑ επέλεξε ως ειδικό θέμα τα «Πρόσωπα και προσωπεία του χρόνου, αποτυπωμένα στον πηλό, στο μάρμαρο, στο χαρτί…» και ως ιδιαίτερο στόχο τη δημιουργική συνύπαρξη διαφορετικών καλλιτεχνικών παραδόσεων.

Συνελήφθη για μη έγκαιρη καταβολή εισφορών ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) Χρήστος Στεφανίδης συνελήφθη για μη έγκαιρη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, ύψους 2,9 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Η Σουηδία ανακυκλώνει και αξιοποιεί το 99% των σκουπιδιών της [video

Την ώρα που στην Ελλάδα τσακωνόμαστε για το πού θα φτιάξουμε μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων παρωχημένης πλέον τεχνολογίας (τις οποίες οι ιθύνοντες πλασάρουν για μοντέρνες) η Σουηδία έχει φτάσει στο επίπεδο να ανακυκλώνει ή να επαναχρησιμοποιεί το 99% των σκουπιδιών της.

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014, στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Μεγάλη διαρροή λασπώδους πάγου μεθανίου από τον βυθό του Ατλαντικού

Περισσότερους από 500 αεραγωγούς μεθανίουέχουν ανακαλύψει στον πυθμένα του Ατλαντικού Ωκεανού στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ αμερικανοί επιστήμονες.

Εφτασε στο όρος Σαρπ του Αρη το Curiosity

ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΩΣ ΕΡΕΥΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ...

Με αργό, αλλά σταθερό «βήμα» το ρόβερ Curiosity της NASAέφτασε τελικά στον προορισμό του, το όρος Σαρπ του Άρη , στο κέντρο του κρατήρα, όπου και θα εκτελέσει το κυρίως ερευνητικό έργο του.

Ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ οι υπεραιωνόβιοι στην Ιαπωνία

Ο αριθμός των Ιαπώνων ηλικίας 100 ετών και άνω σημείωσε νέο ρεκόρ, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Τη Δευτέρα, οπότε και γιορτάζεται η εθνική Ημέρα Σεβασμού προς τους Ηλικιωμένους, θα υπάρχουν στην Ιαπωνία 58.820 υπεραιωνόβιοι, υπολόγισε το υπουργείο Υγείας, περίπου 4.400 περισσότεροι απ' ό,τι την προηγούμενη χρονιά.

Σώος εντοπίστηκε ο 27χρονος που έπεσε από τη γέφυρα της Χαλκίδας

ΚΟΛΥΜΠΗΣΕ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΝΗΣΙΔΑ



Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 27χρονου, ο οποίος υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε χθες το βράδυ από την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ- ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΗΣ Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΚΜ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Από το Τμήμα Φαρμάκων- Φαρμακείων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις των φαρμακοποιών για την άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού, περιόδου Οκτωβρίου 2014, θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ ως εξής:

Ετσι θα γίνει η πληρωμή του διορθωμένου ΕΝΦΙΑ

Διευκρινίσεις δίνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για τον τρόπο με τον οποίο θα καταβληθεί ο ΕΝΦΙΑ από τις διάφορες κατηγορίες ιδιοκτητών ακινήτων με βάση τις βελτιώσεις που επήλθαν με την τροπολογία που ψηφίσθηκε στη Βουλή.