Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Αμφίπολη: Ο τάφος ανήκει στον Ηφαιστίωνα;

Το γεγονός πως ο Τύμβος Καστά είναι μακεδονικός τάφος και οικοδομήθηκε περί το 325 π.Χ. κατά παραγγελία του Αλεξάνδρου για τον Ηφαιστίωνα, υποστηρίζει ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου Θεόδψρος Μαυρογιάννης.

Τα παιχνίδια: ποια είναι κατάλληλα για την ηλικία του παιδιού σας

Η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος και συγγραφέας κ. Αλεξάνδρα Καππάτου συμβουλεύει

Με το παιχνίδι το παιδί ψυχαγωγείται, γνωρίζει τον εαυτό του και τον κόσμο που το περιβάλλει. Παίζοντας διεγείρεται η φαντασία του, ασκείται η κρίση του αλλά και η εφευρετικότητα του.

«Τρόμος» ή «Έρεβος»; Ποιο είναι το πλοίο-φάντασμα που βρέθηκε 160 χρόνια μετά την εξαφάνισή του;

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ δήλωσε ότι βρέθηκε το ένα από τα δύο εξερευνητικά πλοία του Βρετανού πλοίαρχου Τζον Φράνκλιν, ο οποίος είχε αποπλεύσει με 129 άνδρες το 1845 προκειμένου να εντοπίσει και να χαράξει το «μυθικό» Βορειοδυτικό Πέρασμα στην καναδική Ανταρκτική.

Πεζοπορία στη πανέμορφη φύση του Πηλίου

Πεζοπορία στη πανέμορφη φύση του Πηλίου

Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε τη μαγική ατμόσφαιρα του πηλιορείτικου τοπίου και να ανακαλύψετε τους καλά κρυμμένους θησαυρούς

 του είναι να το περπατήσετε. Ένα εκτεταμένο δίκτυο πεζοπορίας προσφέρει τη χαρά της εξερεύνησης κρυφών και άγνωστων για τους πολλούς, διαδρομών εξαιρετικής ομορφιάς.

Με 9 αντικαταστάσεις βουλευτών πέρασε ο ΕΝΦΙΑ

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε από το Γ΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η επίμαχη τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ.

Υπέρ της νέας ρύθμισης τάχθηκαν οι 51 βουλευτές της συμπολίτευσης, κατά 38 από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, τη Χρυσή Αυγή και τους ΑΝΕΛ, ενώ 6 βουλευτές, 4 από το ΚΚΕ και οι 2 ανεξάρτητοι, οι Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου, δήλωσαν «παρών».

Αθώος για το φόνο εκ προμελέτης ο Οσκαρ Πιστόριους

Απαλλάχθηκε από την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, καθώς σύμφωνα με το δικαστήριο δεν παρουσιάστηκαν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι είχε σχεδιάσει την δολοφονία της φίλης του, Ρίβα Στίνκαμπ, πέρυσι, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.

Αντιεπιστημονικές οι εξαγγελίες για κατάργηση συγκεκριμένων προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων

Αντιεπιστημονικές, απάνθρωπες, αλλά και ασύμφορες οικονομικά, είναι οι νέες εξαγγελίες του ΕΟΠΥΥ για την κατάργηση συγκεκριμένων προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.


Αντιεπιστημονικές, επειδή πάνε να εφαρμόσουν μέτρα και σταθμά άλλων προηγμένων χωρών (ΗΠΑ,& Μεγάλης Βρετανίας), στις οποίες έχει αυξηθεί το μεσοδιάστημα των ελέγχων του πληθυσμού.

Νέο είδος δεινοσαύρου ανακάλυψαν στην Τανζανία

Τον γύρο του κόσμου έκανε την περασμένη εβδομάδα η είδηση της ανακάλυψης στην Αργεντινή ενός άγνωστου μέχρι σήμερα είδους Τιτανόσαυρου στο οποίο ανήκουν οι μεγαλύτεροι σε μέγεθος δεινόσαυροι που πάτησαν το πόδι τους στη Γη.

Αγιασμός στα σχολεία του δήμου Βόλβης

Καλή σχολική χρονιά ευχήθηκε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου Βόλβης τελέστηκε το πρωί ο Αγιασμός για τη νέα σχολική περίοδο.
Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, παρευρέθηκε στην τελετή του Αγιασμού σε σχολεία του δήμου, ευχόμενος «καλή χρονιά» σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. 

Αίτηση διαζυγίου έκανε η βουλευτής που έπιασε τον σύζυγό της με πλαστό πτυχίο

Αίτηση διαζυγίου κατέθεσε βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη μετά την αποκάλυψη ότι ο σύζυγός της προσελήφθη ως διευθυντής στον Δήμο Κορυδαλλού με πλαστό πτυχίο.Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ, η κα Γιαννακάκη, ζήτησε από τον σύζυγό της να φύγει από το σπίτι και κατέθεσε αίτηση διαζυγίου.

Παγκόσμιος συναγερμός: Διέρρευσαν 5 εκατομμύρια κωδικοί του Gmail

Αναστάτωση στους χρήστες του Gmail ανά τον κόσμο προκάλεσε η διαρροή περίπου πέντε εκατομμυρίων κωδικών του σε ρωσικό φόρουμ, με την Google να εμφανίζεται ωστόσο καθησυχαστική.

Συγκεκριμένα, 4.930.000 λογαριασμοί του Gmail (ονόματα χρήστη και κωδικοί πρόσβασης) δημοσιεύτηκαν σε forum που έχει σαν θέμα τα Bitcoins.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών λεωφορείων για τη μεταφορά μαθητών στη Θεσσαλονίκη είχε σήμερα Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος της Π.Κ.Μ. Φάνη Παπά.

Αδειάζοντας την κλεψύδρα της ελπίδας για εθνική συναίνεση

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Οι δύο ψηφοφορίες που έγιναν προχθές στη Βουλή, στην Ολομέλεια με τρεις ονομαστικές και στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, για δύο εντελώς διαφορετικά θέματα, δείχνουν ότι κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης διαφωνούν επειδή πρέπει οπωσδήποτε να διαφωνήσουν.

ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΟΥ 9ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Ευχές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έδωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, που παρέστη σήμερα στην τελετή αγιασμού του 9ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης (Δελφών 35), χοροστατούντος του Παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου.

«Επενδύσεις επί αλιευτικών σκαφών και επιλεκτικότητα των αλιευτικών εργαλείων»

Από το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στο Μέτρο 1.3 «Επενδύσεις επί αλιευτικών σκαφών και επιλεκτικότητα των αλιευτικών εργαλείων», ΕΠΑΛ 2007-2013. (Απόφαση αρ. 1240/14-08-2014, ΦΕΚ 2335/Β΄/29-8-2014) 

Η καινοτομική στροφή και η σημασία της

Περισσότερο από χρηματοοικονομική, η σημερινή διεθνής κρίση είναι αυτή του σημαντικού επαναπροσανατολισμού του διεθνούς παραγωγικού μοντέλου και της γεωγραφικής κατανομή του



Οι εξελίξεις ενισχύουν στην πραγματική οικονομία τον ρόλο της παραγωγής άϋλων υπεραξιών, δίνοντας ταυτοχρόνως ειδικό βάρος και στην καινοτομία

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλησιάζει τη Γη

Μία πολύ ισχυρή «καταιγίδα» φορτισμένων σωματιδίων έστειλε ο Ήλιος έστειλε προς τη Γη και αναμένεται να πλήξει σύντομα τον πλανήτη μας, σύμφωνα με τη NASA.
Η «καταιγίδα», που έγινε αντιληπτή από το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, προέρχεται από μια ηλιακή έκλαμψη της κατηγορίας Χ1.6, που κορυφώθηκε την Τετάρτη στις 20:45 ώρα Ελλάδος. Η κατηγορία Χ είναι η ανώτερη στη σχετική κλίμακα, ενώ ο αριθμός που ακολουθεί βαθμολογεί την ένταση (π.χ. μια Χ2 έχει διπλάσια ένταση από Χ1).

Πρώτο κουδούνι σε όλα τα σχολεία

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ


Με τον καθιερωμένο αγιασμό επιστρέφουν σήμερα στα θρανία οι μαθητές σε όλα τα σχολεία της χώρας, με τη νέα χρονιά να ξεκινά με σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

11 Σεπτεμβρίου 2001: Το τρομοκρατικό χτύπημα όπως το κατέγραψαν τα αμερικάνικα ΜΜΕ (vid)

«Κόκκινο» χτύπησε η τηλεθέαση στο CNN, με την είδηση της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης.

Τις πρώτες ώρες των γεγονότων της 11η Σεπτεμβρίου του 2001, το αμερικάνικο κανάλι τις κάλυψε χωρίς διακοπή. Κάτι τέτοιο είχε να γίνει στα τηλεοπτικά χρονικά από τη δολοφονία του Κένεντι στις 22 Νοεμβρίου του 1963.