Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Το χάσαμε -πάλι- το πλοίο πατριώτη...

Χωρίς πλοίο έμεινε από χθες η Θεσσαλονίκη, καθώς ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κήρυξε έκπτωτες από τις συμβάσεις με το δημόσιο την εταιρεία “Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ ΑΕ)” και τη θυγατρική της “ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ NE”.

ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΡΗ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ.

«Η νέα πορεία που χαράζουμε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει τη βάση της στη συνεργασία σε συνδυασμό με ένα σύγχρονο μοντέλο διοίκησης. Ένα μοντέλο διοίκησης που υπηρετεί τους στόχους που βάζουμε και εδραιώνει την έννοια και, κυρίως, το περιεχόμενο της ενιαίας Περιφερειακής Διοίκησης και νοοτροπίας. Το προηγούμενο διάστημα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ολοκληρώσαμε τη μεγαλύτερη τομή που έγινε μετά τη μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση με τον Καλλικράτη:

Αιτήματα των Πτηνοτρόφων παραγωγών και των συνεταιρισμών για τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων «ΕΝ.Φ.Ι.Α»

Η Bουλευτής Ευαγγελία Αμμανατίδου - Πασχαλίδου (Β΄θεσσαλονίκης) και υπεύθυνη Zωικής παραγωγής της ΕΚΕΕ Αγροτικής Ανάπτυξης, καταθέτει ως ΑΝΑΦΟΡΑ το Υπόμνημα Πτηνοτρόφων παραγωγών και μελών της συνεταιριστικής ένωσης (πανελλήνια οργάνωση πτηνοτρόφων παραγωγών και η πτηνοτροφική κεντρική κλαδική συνεταιριστική ένωση).

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην Περιφέρεια, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης. 

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης σε ιδιοκτήτη φωτοβολταϊκού πάρκου

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ιδιοκτήτη φωτοβολταϊκού πάρκου η οποία διαπράχθηκε από άτομα που προσποιούνταν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ.

Η υπόθεση εξιχνιάσθηκε ύστερα από ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικές ταυτότητες σε 20 λεπτά και χωρίς προσκόμιση δικαιολογητικών!

Αστυνομικές ταυτότητες μέσα σε 20 λεπτά, με μία επίσκεψη στα αστυνομικά τμήματα και χωρίς να χρειάζεται να προσκομίσουν δικαιολογητικά, θα μπορούν πλέον να εκδίδουν οι πολίτες, μετά την ηλεκτρονική διασύνδεση του POLIS ONLINE της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ) του υπουργείου Εσωτερικών.

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν από τη ρύθμιση - Όλες οι αλλαγές


Έκπτωση 20% για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα σε όλη τη διάρκεια του 2013 προβλέπει η ρύθμιση με τις διορθώσεις για τον ΕΝΦΙΑ που απεστάλη στα κόμματα και κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης.

Σε λίγο θα μας πουν πως ο τάφος χτίστηκε στον καιρό του Μνημονίου!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Εκεί στην Αμφίπολη, η αρχαιολογική σκαπάνη δεν φέρνει στο φως συνεχώς νέα σημαντικά ευρήματα, που κόβουν την αναπνοή, όπως οι Καρυάτιδες που μόλις αποκαλύφθηκαν.

Δυστυχώς, εκεί στην Αμφίπολη η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στην επιφάνεια – αν και δεν χρειαζόταν να σκάψει και πολύ, είναι γνωστό και άκρως διαδεδομένο το σπορ του διχασμού – και μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία εθνικής ομοψυχίας.

Σοκ: Πα-τέρας απήγαγε και σκότωσε τα 5 παιδιά του

Τραγωδία αποκαλύφθηκε στην Αλαμπάμα όταν ένας άνδρας που αναζητείτο επειδή η πρώην σύζυγός του δεν μπορούσε να εντοπίσει αυτόν και τα πέντε παιδιά της υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο στο οποίο τα είχε θάψει.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Παρασκευή Πατουλίδου σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014.

ΚΑΒΑΛΑ.Δικαστήριο «κούρεψε» το σύνολο του χρέους, 52.000 ευρώ, από οφειλέτη!

Νέα δικαστική απόφαση υπέρ ενός υπερχρεωμένου πολίτη προκαλεί εντύπωση καθώς οι δικαστές ουσιαστικά χαρίζουν τα χρέη που είχε προς τράπεζες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του Ειρηνοδικείου Καβάλας καταναλωτής απαλλάσσεται από το σύνολο των οφειλών του προς τις τράπεζες, συνολικού ύψους 52.000 ευρώ.

Τραγωδία στην Αϊτή : 23 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα βάθους 15 μέτρων

Είκοσι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι σαράντα τραυματίστηκαν την Τρίτη το απόγευμα σε ένα σοβαρό τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στην παραλιακή πόλη Πετί Γκοαβέ περίπου 70 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, Πορτ-ο- Πρενς ανέφεραν επίσημες πηγές της Αϊτής. Το δυστύχημα συνέβη όταν λεωφορείο που μετέφερε εξήντα επιβάτες έπεσε σε μια χαράδρα βάθους τουλάχιστον 15 μέτρων.