Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Από αύριο οι πρώτες περικοπές σε διαγνωστικές εξετάσεις κάλυψης ΕΟΠΥΥ

Τεστ ΠΑΠ, μαγνητικές τομογραφίες και εξετάσεις πρόληψης καρκίνου είναι μερικές από τις εξετάσεις που θα συνταγογραφούνται πλέον από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ με πολύ αυστηρά κριτήρια.

Ως εκ τούτου, πολλοί ασφαλισμένοι θα αναγκαστούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη αν δεν πληρούν τα αυστηρά συνταγογραφικά κριτήρια.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής του νέου προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη σημερινή ειδική συνεδρίαση του σώματος, σύμφωνα με τα άρθρα 165 και 175 του Ν.3852/2010.

Νέο φάρμακο βελτιώνει την πνευμονική λειτουργία σε ασθενείς με ΧΑΠ

Βελτίωση της πνευμονικής λειτουργίας αλλά και μείωση των υποτροπών σε ασθενείς με μέτρια ή σοβαρή Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) έδειξε η χρήση, μόνο μία φορά την ημέρα, ενός νέου φαρμάκου που είναι συνδυασμός ινδακατερόλης και βρωμιούχου γλυκοπυρρονίου.

Αντισυνταγματικό το παράβολο των 200 ευρώ για την άσκηση έφεσης

Ως «καθαρά εισπρακτικό μέτρο» που εμποδίζει την πρόσβαση στη δικαιοσύνη ενός σημαντικού τμήματος των Ελλήνων πολιτών λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας χαρακτηρίζει δικαστική απόφαση το παράβολο των 200 ευρώ για την άσκηση έφεσης.

Τη σημαντική αύτη απόφαση έλαβε το Μονομελές Εφετείο Ιωαννίνων.

Γιγάντιος αστεροειδής περνά απόψε πολύ κοντά από τη Γη!

Ένας αστεροειδής που έχει διάμετρο 20 μέτρα, θα φτάσει στο κοντινότερο σημείο του από τη Γη, κάπου πάνω από τη Νέα Ζηλανδία, απόψε στις 9.18 μ.μ. ώρα Ελλάδας, όντας χαμηλότερα και από τις τροχιές μερικών δορυφόρων.Δεν υπάρχει κίνδυνος πρόσκρουσης στον πλανήτη μας, σύμφωνα με τη NASA, παρ' ότι θα βρίσκεται σε ύψος λίγο χαμηλότερο από τα 36.000 χιλιόμετρα των τροχιών ορισμένων τηλεπικοινωνιακών και μετεωρολογικών δορυφόρων.

Κεραυνός χτύπησε βάρκα στη Χαλκιδική - Ένας νεκρός

Νεκρός εντοπίστηκε ένας 60χρονος άνδρας στην θαλάσσια περιοχή Μαρμαρά Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με το λιμενικό ο 60χρονος επέβαινε σε μικρή βάρκα μαζί με ένα φίλο του όταν το σκάφος τους χτύπησε κεραυνός και τα ίχνη του χάθηκαν.

Ποιοι φόροι μειώνονται και πότε - Οι αλλαγές σε ΕΝΦΙΑ, πετρέλαιο

Μία ήταν η συγκεκριμένη μείωση φόρου που ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς από τη ΔΕΘ. Πρόκειται για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30% από το χειμώνα.

Αυτά είναι τα πέντε νέα μαρτυρικά χωριά και αυτές οι ιστορίες τους


Ιστορίες φρίκης και μαρτυρίες από τη ναζιστική θηριωδία στην Ελλάδα, "ξεθάβει" η απόφαση του ΣτΕ να αναγνωρίσει ακόμη πέντε περιοχές της χώρας ως "μαρτυρικές". Όλα όσα άντεξαν και όλα πρέπει να θυμόμαστε, σε μία σύντομη ιστορική αναδρομή του WE

Τα σχέδια της κυβέρνησης για τις απεργίες

Ισχυρές πιέσεις δέχεται η ελληνική κυβέρνηση από την τρόικα προκειμένου να αλλάξει νομοθετικά το πλαίσιο δράσης των σωματείων και συνδικάτων και, κυρίως, της διαδικασίας λήψης αποφάσεων για κήρυξη απεργιών.

Τραγωδία στην Τουρκία: 10 νεκροί εργάτες από πτώση ανελκυστήρα

Τουλάχιστον δέκα εργάτες σκοτώθηκαν κατά την κατασκευή ενός κτιρίου 36 ορόφων στην Κωνσταντινούπολη όταν ο ανελκυστήρας που χρησιμοποιούσαν έπεσε ενώ βρισκόταν σε έναν από τους τελευταίους ορόφους, μετέδωσαν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με τουριστικό λεωφορείο-Τραυματίστηκε παιδάκι

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 9 το πρωί στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς τα ανατολικά, λίγο πριν το τούνελ της Τούμπας όταν τουριστικό λεωφορείο έσπασε το προστατευτικό στηθαίο και συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Δύο καρυάτιδες στον θησαυρό της Αμφίπολης

Δύο εξαιρετικής τέχνης καρυάτιδες, από θασίτικο μάρμαρο συμφυείς με πεσσό, διατομής 0,20Χ0,60μ., αποκαλύφθηκαν κατά τη χθεσινή (Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου) ημέρα των αρχαιολογικών εργασιών στον τύμβο Καστά της Αρχαίας Αμφίπολης, γεγονός που -κατά τους ειδικούς- συνηγορεί στην άποψη ότι πρόκειται για εξέχον μνημείο ιδιαίτερης σπουδαιότητας.

Τι αλλάζει στο νόμο για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα - Τσουχτερά πρόστιμα

Την επιστροφή των πινακίδων και των αδειών κυκλοφορίας των ανασφάλιστων αυτοκινήτων αν πληρωθούν τα πρόστιμα από τους ιδιοκτήτες – οδηγούς προβλέπει τροπολογία η οποία κατατέθηκε στη Βουλή σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας και υπογράφεται από τέσσερις υπουργούς (Οικονομικών, Ανάπτυξης, Υποδομών και Δημόσιας Τάξης).

Η ομιλία του Πρωθυπουργού Α.Σαμαρά Στην ΔΕΘ

Κυρίες και κύριοι,

Η Ελλάδα δεν κοιτάει πια πίσω, στο χθες, που τόσο μας πλήγωσε…  Η Ελλάδα κοιτάει πλέον μπροστά! Στο αύριο, στη Νέα Ελλάδα που χτίζουμε βήμα-βήμα…  Φέτος, είναι η χρονιά που περνάμε από τη διαρκή κατρακύλα στην άνοδο. Στη σταθερή άνοδο από δω και στο εξής. Με Ανάπτυξη και με καθημερινή μείωση της ανεργίας.