Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Παγώνουν τα δημοτικά τέλη για τη νέα χρονιά

Το πάγωμα των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για το νέο έτος στα ίδια επίπεδα με αυτά που ισχύουν και κατά την τρέχουσα χρονιά εισηγείται ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης Χασδάι Καπόν, σε μία προσπάθεια να μην επιβαρυνθούν οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί, που τα τελευταία χρόνια δέχονται μεγάλες πιέσεις λόγω της κρίσης.

Της Βαρβάρας Ζούκα

Έκανε τον πεθαμένο και γλίτωσε την εκτέλεση

Τη γλίτωσε Ιρακινός στρατιώτης
Ένα… κόλπο που χρησιμοποίησε έπιασε και ο Αλί Καζάμ είναι αυτή τη στιγμή ζωντανός. Ο νεαρός Ιρακινός στρατιώτης απέφυγε τον θάνατο κάνοντας τον πεθαμένο.

Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ROBERT PECK ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα Robert Peck, συνοδευόμενο από τον Επίτιμο Πρόξενο του Καναδά στη Θεσσαλονίκη Παντελή Πετμεζά, δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο γραφείο του στην Π.Κ.Μ., στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Πως θα είναι το κέντρο της Αθήνας μετά την ανάπλαση της Πανεπιστημίου (δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες)

Πως θα είναι το κέντρο της Αθήνας μετά την ανάπλαση της Πανεπιστημίου (δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες)

Δύο χρόνια θα χρειαστούν για να ολοκληρωθούν τα έργα για την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας σύμφωνα με τον Στράτο Σιμόπουλο.
«Πιστεύουμε ότι η δημοπράτηση για την κατασκευή του έργου θα γίνει μέχρι τα τέλη του 2014 και αν όλα πάνε καλά με τον διαγωνισμό, περί τα μέσα του 2015 μπορεί να ξεκινήσουν οι εργασίες», τόνισε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων στην εκπομπή «Έξι Δέκα» της ΝΕΡΙΤ.

Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ZOU XIAOLI ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα Zou Xiaoli δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο γραφείο του στην ΠΚΜ, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

«Βουτιά» στα 225 μέτρα έκαναν οι επιστήμονες κοντά στο Σπήλαιο Φράγχθι

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

Βουτιά στα 250 μέτρα έκανε η αποστολή της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων με συνεργασία με την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή στη θαλάσσια περιοχή του Αργολικού Κόλπου. Σκοπός ήταν η χαρτογράφηση του βυθού και ο εντοπισμός πιθανόν στοιχείων - μαρτυριών της παρουσίας ρποϊστορικών ανθρώπων στην ευρύτερη περιοχή του Σπηλαίου Φράγχθι.

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Κ.Μ. θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:00 μ.μ...

Εντόπισαν 839 αδήλωτους εργαζόμενους μόνο τον Ιούλιο

Σχεδόν 3.000 επιχειρήσεις ελέγχθηκαν τον δεύτερο μήνα του Καλοκαιριού και εντοπίστηκαν 839 περιπτώσεις «μαύρης» εργασίας

Στη σταθερή μείωση των ποσοστών της αδήλωτης εργασίας φαίνεται πως οδηγεί η επιχειρησιακή ενοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Εργασίας και η επιβολή των ιδιαίτερα υψηλών προστίμων στους παραβάτες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του επιχειρησιακού σχεδίου «Άρτεμις» για τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας.

Παπαγεωργόπουλος: Είμαι σίγουρος ότι ο Σαμαράς θα ρωτήσει που είμαι!

Με ένα άρθρο του από την φυλακή, ο καταδικασθείς πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος εκφράζει την βεβαιότητα ότι το Σάββατο στα εγκαίνια της ΔΕΘ θα τον αναζητήσει ο Αντώνης Σαμαράς αλλά όπως λέει κανείς δεν θα του πει την αλήθεια για το πως βρέθηκε στην φυλακή...

Μια πολύ κακή αρχή…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Πολύ κακή η αρχή που έκανε ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος Εντογάν, ο οποίος επέλεξε τα Κατεχόμενα για να πραγματοποιήσει την πρώτη (παράνομη) επίσκεψή του αμέσως μετά την εκλογή του.

Πολύ περισσότερο, που δεν αρκέστηκε στην (παράνομη) επίσκεψη, αλλά υπήρξε και εξαιρετικά προκλητικός, όχι μόνο καλώντας Ελλάδα και Βρετανία (ως εγγυήτριες δυνάμεις) να… πράξουν το καθήκον τους, αλλά και εκβάλλοντας κραυγές τόσο κατά την ομιλία του, όσο και στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έρογλου.

Αποκεφαλισμένο φίδι σκότωσε τον σεφ που το μαγείρευε

Η λαιμητόμος μπορεί να σκοτώσει έναν άνθρωπο σε δευτερόλεπτα. Αυτό μάλλον σκεφτόταν ο αρχιμάγειρας κινεζικού εστιατορίου στην επαρχία Κουανγκτόνγκ της Νότιας Κίνας που βρήκε το θάνατο από μια αποκεφαλισμένη κόμπρα.

Ποιοι κερδίζουν από τις μειώσεις στον φόρο ακινήτων

Η αλλαγή στις τιμές βάσει των οποίων υπολογίζεται ο φόρος ακινήτων αλλά και οι εκπτώσεις οδηγούν σε μεγάλη μείωση σε σχέση με τον πρώτο υπολογισμό.
Τα νέα εκκαθαριστικά που αναμένεται να έρθουν ως τα τέλη του μήνα θα περιλαμβάνουν καλύτερα νέα για όσους έχουν ακίνητα σε πολλές περιοχές κυρίως της Αττικής καθώς η εφαρμογή των τιμών που χρησιμοποιήθηκαν για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ στα οικόπεδα εντός οικισμού αλλά εκτός αντικειμενικού είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με τις τιμές με βάση τις οποίες υπολογίστηκε πέρυσι ο ΦΑΠ.

Βοσνία: Αγωνία για 34 ανθρακωρύχους που παγιδεύτηκαν σε στοά

Τριάντα τέσσερις ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν και δύο τραυματίστηκαν την Πέμπτη σε στοές ανθρακωρυχείου στη Ζένιτσα της κεντρικής Βοσνίας - Ερζεγοβίνης μετά από σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχής.«Από τους 56 ανθρακωρύχους που ήταν στο ορυχείο, οι 22 έχουν επιστρέψει στην επιφάνεια αλλά 34 είναι ακόμα στην πληγείσα περιοχή», είπε το βράδυ της Πέμπτης ο διευθυντής του ορυχείου Εσάντ Τσίβιτς. 

Υπ. Εξωτερικών της «Μακεδονίας» προσφώνησαν τον ΥΠΕΞ των Σκοπίων στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ενόχληση προκάλεσε στην ελληνική αποστολή που βρίσκεται στην Ουαλία για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ η προσφώνηση προς τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων κατά την παρουσίαση του.

Πέντε στα πέντε η Εθνική και πάει για τη Σερβία


ΣΤΟΥΣ «16» ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ

Ιδανικό φινάλε επεφύλασσε η Εθνική Ανδρών στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας, καθώς ολοκλήρωσε χωρίς απώλειες τις υποχρεώσεις της, με πέντε στις πέντε νίκες στον β' όμιλο και στους νοκ άουτ αγώνες της φάσης των «16» καλείται να περάσει το εμπόδιο της Σερβίας στη Μαδρίτη.