Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Σπουδαία ανακάλυψη! Βρέθηκε ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος που περπάτησε στη Γη - Ο "Ατρόμητος" ζύγιζε όσο ένα κοπάδι ελεφάντων


- Τα απολιθώματα του δεινοσαύρου βρέθηκαν στη νότια Αργεντινή και συγκεκριμένα στην Παταγωνία
- Ο σκελετός είναι ασυνήθιστα καλά διατηρημένος σε ποσοστό 70% χωρίς όμως το κεφάλι
- Ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων Τιτανόσαυρων που ήταν τεράστια φυτοφάγα

- Μόνο η ουρά του συγκεκριμένου δεινόσαυρου φαίνεται πως ήταν πάνω από 10 μέτρα

Άνθιμος Θεσσαλονίκης: «Η αρχαιολογική σκαπάνη στην Αμφίπολη πιστοποιεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας»

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, με αφορμή τη χθεσινή ονομαστική του εορτή, μίλησε στη Δημοτική Τηλεόραση για όλους και για όλα. Ο ιεράρχης, με τον πύρινο λόγο, σχολίασε τη σπουδαιότητα της αρχαιολογικής ανασκαφής στην Αρχαία Αμφίπολη και τόνισε πως αυτή πιστοποιεί για ακόμη μια φορά την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Νεκρός μοναχός στο Άγιο Όρος: Θυσιάστηκε για να σώσει δύο νέους πυροσβέστες!

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 08:00 το πρωί, όταν το πυροσβεστικό όχημα, στο οποίο επέβαιναν δύο πυροσβέστες, ηλικίας 37 και 40 ετών, έκανε περιπολία στο Άγιο Όρος, σε μια περιοχή, στην οποία είχε προηγηθεί ισχυρή βροχόπτωση και η οποία βρίσκεται κοντά στο παρεκκλήσι της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου.

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΥΡΙΝΑΣ. Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη Λήμνο

Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, ανοιχτά της Λήμνου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού, η δόνηση είχε εστιακό βάθος 29 χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια του βυθού. Η πρώτη μέτρηση τοποθετούσε το σεισμό στα 5,1 Ρίχτερ.

Βρετανία: Σωλήνας ποτίσματος έδωσε λύση στο μυστήριο του Στόουνχετζ!

Απάντηση και μάλιστα με τον πιο ανορθόδοξο τρόπο, ίσως βρήκε το μακραίωνο μυστήριο του νεολιθικού μεγαλιθικού μνημείου Στόουνχετζ (το διασημότερο στη Βρετανία) σχετικά με το αν οι αρχαίοι λίθοι που το απαρτίζουν αποτελούν έναν πλήρη κύκλο.

Άρειος Πάγος: Έτσι αμοίβεται η εργασία της Κυριακής στον ιδιωτικό τομέα

Όποιος εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα τις Κυριακές, δικαιούται να λάβει για κάθε Κυριακή προσαύξηση 75% στο 1/25 του νόμιμου μισθού του και εάν δεν του χορηγείται αναπληρωματική ημέρα αναπαύσεως σε άλλη ημέρα της εβδομάδας, δικαιούται επιπλέον και το 1/25 του μισθού του.

Φύκια για την κατασκευή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ
Τα φύκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, επισήμανε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την ευκαιρία μιας ανακοίνωσης σχετικής με το έργο AT~SEA το οποίο χρηματοδοτεί η ΕΕ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ

«Με μεγάλη χαρά υποδέχομαι σήμερα έναν παλιό και καλό φίλο, τον υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια. Είναι σπάνιο να βλέπει κανείς υπουργούς με τόσο συγκεκριμένο σχέδιο και τόσο συγκεκριμένους στόχους. Συζητήσαμε διεξοδικά με τον κ. Κικίλια για θέματα της αρμοδιότητας του υπουργείου του και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως η πάταξη του παραεμπορίου, η φύλαξη των δρόμων και η βελτίωση της αστυνόμευσης στα χωριά και τις πόλεις, καθώς και για μεμονωμένα ζητήματα, όπως η αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ που ξεκινά σε λίγο καιρό.

«Ισάξια με τα ευρήματα της Βεργίνας η Αμφίπολη»


Προχωρούν οι ανασκαφές στον τύμβο της Αμφίπολης, τη στιγμή που τα νέα ευρήματα «τροφοδοτούν» συνεχώς και νέα σενάρια.

Ο αρχιτέκτονας της γαλλικής αρχαιολογικής σχολής, Τόνι Κοζέλι παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι ο τάφος της Αμφίπολης κρύβει κάτι εντυπωσιακό αντίστοιχο με τα ευρήματα της Βεργίνας, όπως δήλωσε στον "Alpha". «Χειρουργικά η ανασκαφή θα μας αποδείξει τι ακριβώς κρύβει», πρόσθεσε.

Λίτσας Αμμανατίδου “Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των καλλιεργητών τεύτλων από τη διοίκηση της ΕΒΖ με τη μη ανακοίνωση τιμών των τεύτλων”.

Μετά και την πρόσφατη αναστολή λειτουργίας δύο ακόμα εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) σε Σέρρες και Ορεστιάδα, η διοίκηση της εταιρίας συνεχίζει τον εμπαιγμό σε αγρότες – τευτλοκαλλιεργητές και εργαζόμενους.
Ενώ έχει φτάσει η περίοδος συλλογής (καμπάνια), δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί το τιμολόγιο της νέας περιόδου με την προσθήκη του εξαγγελθέντος πριμ συνδεδεμένης με την επιστροφή του ποιοτικού παρακρατήματος.

Τεχνητή νοημοσύνη στα μαχητικά επόμενης γενιάς των ΗΠΑ;

Τα μαχητικά επόμενης γενιάς των ΗΠΑ- τα οποία αναμένεται να διαδεχτούν τo F/A-18 E/F Super Hornet του Ναυτικού και το F-22 Raptor της Αεροπορίας- κατά πάσα πιθανότητα θα διαθέτουν προηγμένα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με δημοσίευμα.

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για την εκλογή των μελών της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη).


Πυροσβεστικό όχημα και αυτοκίνητο έπεσαν σε χαράδρα στο Άγιο Όρος- Νεκρός ένας μοναχός

Πριν από λίγο πυροσβεστικό όχημα έπεσε σε χαράδρα μέσα στην Ουρανούπολη, μέσα στην περιοχή του Άγίου Όρους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο πυροσβέστες που επέβαιναν στο όχημα τραυματίστηκαν και μεταφέρονται με ελικόπτερο στο 424.

Μερικές (ακόμη) νεφελώδεις και τριτοκοσμικές απόψεις

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αντιφατικά τα μηνύματα που μας έρχονται από την αξιωματική αντιπολίτευση σε σχέση με την εξωτερική μας πολιτική και τα εθνικά μας θέματα.

Από τη μια εμφανίζεται να ανησυχεί για ένα συνέδριο για τα Δυτικά Βαλκάνια, όπου εκφράστηκαν κάποιες ενοχλητικές και απαράδεκτες για την Ελλάδα απόψεις σχετικά με την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ – αν και είναι γνωστό ότι η Αθήνα αδιαφορεί πλήρως και ουδόλως επηρεάζεται από τέτοιες απόψεις, ούτε αυτές μπορούν να δημιουργήσουν δεδομένα στο πλαίσιο της ΕΕ.

ΟΑΕΔ: Άνοιξε το voucher για 12.000 θέσεις εργασίας

Ανοιχτή είναι πλέον η ηλεκτρονική εφαρμογή για υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Voucher 2014 από την Παρασκευή (29/8/2014).

Το συγκεκριμμένο πρόγραμμα υλοποιείται για πρώτη φορά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 20 Σεπτεμβρίου στην ειδική ηλεκτρονική ιστιοσελίδαhttp://youthguarantee.ypakp.gr.

Γιατί το Ισλάμ θέλει πόλεμο

Ο «Κύκλος των Οικονομολόγων» σήμερα ανησυχεί πολύ σοβαρά και δεν αποκλείει, κάπου προς το 2025, ο πλανήτης να αντιμετωπίσει έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο



Το ακραίο Ισλάμ, που έχει πλέον βαθειά διείσδυση στις νεολαίες των μουσουλμανικών χωρών, επιδιώκει την πολεμική σύγκρουση με τη Δύση γιατί είναι και η μόνη δυνατότητα επιβίωσής του

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

ΜΕΛΕΤΗ. Μία γλώσσα πεθαίνει κάθε δύο εβδομάδες λόγω... ανάπτυξης

Από τις περίπου 6.900 γλώσσες της Γης, μία πεθαίνει κάθε δύο εβδομάδες: Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει νέα μελέτη, επισημαίνοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη, η άνοδος του ΑΕΠ και η παγκοσμιοποίηση, που χρησιμοποίησε τεχνικές της βιολογίας και της οικολογίας, είναι οι κυριότερες αιτίες αυτής της εξέλιξης.

Το μοναστήρι να 'ναι καλά και το... αφορολόγητο

Τέκνα ενός ανώτερου Θεού... Ολοι να φορολογούνται από το πρώτο ευρώ, οι μοναχοί να έχουν αφορολόγητο...

Ρύθμιση που καθορίζει αφορολόγητο σε εισοδήματα μέχρι τα 9.500 ευρώ για τους μοναχούς των οποίων οι συντάξεις είναι χαμηλές και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για επισκευαστικές εργασίες σε κελιά έκανε δεκτή, χθες, ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος ύστερα από σχετική τροπολογία που κατέθεσαν 16 «γαλάζιοι» βουλευτές.

Στον αέρα οι εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ – Μπλόκο της τρόικας στις μειώσεις του φόρου στα ακίνητα

- Να μην πέσουν τα έσοδα κάτω από τα 2,7 δισ. λόγω εκπτώσεων στον ΕΝΦΙΑ ζήτησαν οι τροϊκανοί
- Αναβάλλεται για την άλλη εβδομάδα η κατάθεση του νομοσχεδίου με τις αλλαγές στον φόρο ακινήτων

- Τρέχουν και δεν φτάνουν στο υπουργείο Οικονομικών για να προλάβουν να στείλουν έγκαιρα τα εκκαθαριστικά με τα νέα ποσάΣτοίχειωσαν οι αλλαγές με τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ. Η τρόικα στο Παρίσι δεν είπε όχι, δεν άναψε όμως και το πράσινο φως.

Συντάξεις: ένα Ταμείο και μια σύνταξη για όλους – Σαρωτικές αλλαγές

- Στο νέο Ταμείο – γίγαντα θα υπάγονται περισσότερα από 11 εκατομμύρια ασφαλισμένοι
- Από ένα Ενιαίο Κέντρο Απονομής Συντάξεων θα δίδονται όλες οισυντάξεις
- Δείτε ποια Ταμεία ενοποιούνται και επί της ουσίας εντάσσονται στο ΙΚΑΟι αλλαγές θα αρχίσουν να ισχύουν από το 2017, όμως ο χρόνος δεν είναι πολύς.