Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Φαγόπυρο: μια θαυματουργή τροφή που την γνωρίζουν λίγοι

Φαγόπυρο; Οι περισσότεροι θα αναρωτιέστε τι είναι αυτό… Το φαγόπυρο είναι ένα όχι και τόσο διαδεδομένο δημητριακό, με θαυματουργές όμως ιδιότητες. Μαθαίνοντας τι είναι και πόσο καλό κάνει στην υγεία, θα το λατρέψετε και σίγουρα θα το εντάξετε στο καθημερινό διαιτολόγιό σας.

Η ακαταμάχητη κρατική μεγαλομανία

Είναι πλέον ηλίου φαεινότερον ότι το ελληνικό Δημόσιο στην ουσία είναι χρεωκοπημένο. Και αν, για την ώρα επιβιώνει, αυτό οφείλεται στα περίπου 300 δισεκατ. ευρώ βοήθεια που δέχθηκε η χώρα για να μην πτωχεύσει ατάκτως και συμπαρασύρει στον γκρεμό ολόκληρη την ευρωζώνη

Αν η Ελλάδα δεν ακολουθήσει το πείραμα της «σοσιαλιστικής» Γαλλίας, αργά ή γρήγορα θα πληρώσει πανάκριβα το πελατειακό κόστος

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη διευθυντή κλινικής για «φακελάκι»

Συνελήφθη για «φακελάκι» ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης.

Ο διευθυντής της κλινικής, κατηγορείται ότι ζήτησε «φακελάκι», ύψους 1.000 ευρώ, προκειμένου να χειρουργήσει 20χρονο ασθενή.

Θεσσαλονίκη: Ισόβια για τον δολοφόνο του 22χρονου - Αφορμή μια «παραγγελιά»

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 34χρονο που τον περασμένο Μάρτιο σκότωσε ένα 22χρονο με στιλέτο στην περιοχή της Ροτόντας.

Αφορμή για το φονικό φέρεται να ήταν μία «παραγγελιά» στη διάρκεια ενός πάρτι που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο.

Ποιοι και γιατί μας παρακολουθούν!

Ο στυγερός αποκεφαλισμός του 40χρονου δημοσιογράφου James Foley και οι απειλές για ένα νέο, αυτόν του επίσης πολεμικού ανταποκριτή Steven Sotlef, εξωθούν τους Αμερικανούς να πιέσουν όλο και περισσότερο την Ευρώπη για αυστηρότερη παρακολούθηση.

Πάνω από 200.000 επισκέπτες αναμένονται στη ΔΕΘ – Ωράριο και τιμές λειτουργίας

Περισσότεροι από 200.000 επισκέπτες αναμένεται να περάσουν σε οκτώ ημέρες (6-14/9) τις πύλες της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η οποία φέτος παρουσιάζει -σύμφωνα με τους διοργανωτές- δυναμική συμμετοχή ιδιωτικών επιχειρήσεων.Στη φετινή ΔΕΘ παρουσιάζουν τα προϊόντα τους 1000 εκθέτες, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με το 2012 και αυξημένος σε σύγκριση με πέρυσι.

Πρόταση ένταξης της Αμφίπολης στην Παγκόσμια Κληρονομιά της Unesco











Διαδικασία ένταξης της αρχαιολογικής περιοχής της Αμφίπολης στην Παγκόσμια Κληρονομιά της Unesco έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών στην 79η ΔΕΘ

Στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου 6 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος στη συνέχεια αναμένεται να επισκεφτεί κάποια από τα περίπτερα και να συναντηθεί με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Γεώργιο Ορφανό. Ο πρωθυπουργός πρόκειται να επιστρέψει αυθημερόν στην Αθήνα.

Αμαλιάδα: Επεισόδιο με ξυλοδαρμό μεταξύ γιατρών στο νοσοκομείο

Σκηνές… ροκ σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας γιατρός επιτέθηκε βίαια σε δύο γυναίκες συναδέλφους του ύστερα από έντονη λογομαχία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αμαλιάδας έπειτα από μήνυση εναντίον του.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ DIGEA

Ενημερωτική συνάντηση με στελέχη της DIGEA είχαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης. Το γραφείο του Περιφερειάρχη επισκέφθηκαν ο Γενικός Διευθυντής της DIGEA Γιώργος Μαθιός και η Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της DIGEA Ιωάννα Κολιάδου, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τη διακοπή του αναλογικού σήματος και την έναρξη της μετάδοσης ψηφιακού σήματος σε έξι περιοχές της Μακεδονίας –ανάμεσά τους και ο Νομός Σερρών–από τις 5 Σεπτεμβρίου 2014.

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ στην Ροδόπη

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή της Ν.Ε Ροδόπης, του Τάσου Κανταρά, υπεύθυνου της Π.Γ για την αγροτική πολιτική, και των Βουλευτών Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ και Β’ Θεσσαλονίκης, Λίτσας Αμμανατίδου - Πασχαλίδου υπεύθυνης ζωικής παραγωγής της ΕΕΚΕ Αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφτηκαν, την περιοχή της Ροδόπης, προκειμένου να ενημερωθούν για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν γεωργοί, κτηνοτρόφοι αλλά και γενικότερα οι πολίτες της ακριτικής αυτής περιοχής.

Αποζημίωση 300 ευρώ για βλάβη οικιακών συσκευών από τη ΔΕΗ

Πολίτες προσέφυγαν στον Συνήγορο του Πολίτη προκειμένου να πετύχουν την καταβολή αποζημίωσης για την καταστροφή των οικιακών συσκευών τους, που συνέβη εξαιτίας μίας μη προγραμματισμένης διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.

Καργάκος: Πιστεύω ότι ο τάφος είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Την άποψή του πως ο τάφος στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης ανήκει στον Μεγάλο Αλέξανδρο, εξέφρασε ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος, την ώρα που συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες θωράκισης και συντήρησης του μνημείου.

Το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει σε επίσημη τελετή τα Σκόπια ως «Μακεδονία»!

-Καμία αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση
-Μας έθεσαν με συνοπτικές διαδικασίες «εκτός παιχνιδιού»

Εδώ και πολλά χρόνια οι ΗΠΑ και η ΕΕ προωθούν την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ αδιαφορώντας για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση στο ζήτημα της ονομασίας.

Στάση του ΟΑΣΘ χωρις σκέπαστρο


Αναγνώστης μας με επιστολή του διαμαρτύρεται  για την μη υπάρξει σκέπαστρου σε στάση του  ΟΑΣΘ προκειμένου οι επιβάτες να καλύπτονται από τα καιρικά φαινόμενα. Ο φίλος αναγνώστης αναφέρει στην επιστολή του:

Θεσ/νίκη: Τους έταζε δουλειά και τους... "έγδυνε"

Δουλειά στον δημόσιο τομέα αλλά και διάφορες άλλες γραφειοκρατικές εξυπηρετήσεις έταζε σε ανυποψίαστους πολίτες στη Θεσσαλονίκη ένας άνδρας 61 ετών, ο οποίος, σύμφωνα με τηναστυνομία, παρουσιαζόταν ως υπάλληλος κρατικής υπηρεσίας, αποκομίζοντας το τελευταίο 4μηνο περί τα 2500 ευρώ.

Πούτιν-Ποροσένκο συμφώνησαν για «μόνιμη εκεχειρία» στην ανατολική Ουκρανία

Σε συμφωνία για μόνιμη κατάπαυση του πυρός στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας κατέληξαν μετά από τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ουκρανός ομόλογός του, Πέτρο Ποροσένκο.

Αναλυτικό πρόγραμμα της 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ποντιακής Νεολαίας

Αναλυτικό πρόγραμμα της 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ποντιακής Νεολαίας

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

12:00 - 18:00: Αφίξεις – πιστοποιήσεις νέων κάθε περιφέρειας στην κατασκήνωση “Παιδική εξοχή Μεταμόρφωσης” του Δήμου Πολυγύρου

Η αρχαία πόλη της Κίνα που παραμένει μέχρι και σήμερα αναλλοίωτη στο βυθό της θάλασσας. Εικόνες



H πόλη Shicheng ή αλλίώς Πόλη των Λιονταριών διατηρεί σταθερή τη θέση της και την αίγλη μετά την βύθισή της κάτω από τη λίμνη Qiandao το 1959 .

Το μεγάλο καράβι της Ευρώπης

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Πολλά ακούγονται και πολλά θα ακουστούν και πάλι με αφορμή την εκλογή της νέας ηγεσίας της ΕΕ, κατά το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Άλλωστε, είναι πολύ εύκολο να κάθεσαι στον καναπέ σου και να ακούς ή να κάθεσαι στο γραφείο σου και να αναλύεις – αυτόν τον ήθελε ο τάδε, αυτή είναι άπειρη, ο τρίτος είναι «μνημονιακός» και ούτω καθεξής.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ.

Η εκλογή των μελών του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Κ.Μ. θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη). 











Οκτώ ταξίδια για τον Σεπτέμβριο




Σεπτέμβριος. Σίγουρα μια από τις πιο σαγηνευτικές εποχές του χρόνου για να ταξιδέψετε μακριά από τα πλήθη τουριστών, που κατακλύζουν τους δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Μπορεί να καταστρέψει τον τάφο της Αμφίπολης η βροχή! – Μάχη για να μείνει άθικτο το μνημείο

Κι όμως οι επιστήμονες στην Αμφίπολη δεν προσπαθούν απλά να κρατήσου στεγνό τον τάφο, αλλά να τον σώσουν από μεγάλη καταστροφή λόγω της βροχής. Το μνημείο μπορεί να έμεινε άθικτο επί 23 αιώνες όμως είναι εξαιρετικά εύθραυστο, ειδικά από τη στιγμή που άρχισαν να απομακρύνονται οι τόνοι των χωμάτων που για τους κατασκευαστές του τάφου χρησιμοποιήθηκαν και για τη στήριξή του.Δεν είναι τυχαίο ότι από την πρώτη στιγμή οι επιστήμονες αφαιρώντας τα χώματα φρόντιζαν να ενισχύουν τα τοιχώματα.

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα! Πρωινό μπουρίνι προκάλεσε προβλήματα στη Θεσσαλονίκη – Που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

- Πλημμυρισμένοι δρόμοι και προβλήματα στην κίνηση από την καταρρακτώδη βροχή στη Θεσσαλονίκη
- Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο από την κακοκαιρία
- Πάνω από 15 πόντους νερό "έβγαλε" την Τρίτη στα Γιάννενα

- Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό

Τα τεκμήρια "τρώνε" την έκπτωση στο φόρο ακινήτων – Με τρικ ο φόρος δεν μειώνεται


- Χιλιάδες πολίτες θα χάσουν τη μείωση από 50% ως και 100% λόγω τεκμηρίων
- Ποιοι πέφτουν στην παγίδα και θα αναγκαστούν να πληρώσουν αυξημένο χαράτσι
- Πως μερικά τετραγωνικά ή λόγω αντικειμενικής χάνεται η έκπτωση του φόρου.

Παγκόσμιος αποτροπιασμός από τον αποκεφαλισμό και δεύτερου αμερικανού δημοσιογράφου

Στον αποκεφαλισμό και του δεύτερου αμερικανού δημοσιογράφου που ήταν όμηρός τους προχώρησαν οι τζιχαντιστές σύμφωνα με το SITE.

Ο Στίβεν Σότλοφ είχε παρουσιαστεί από τους τζιχαντιστές στο βίντεο του αποκεφαλισμού του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.