Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Εκπληκτικές εικόνες από την έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία



Ποντιακά πισία!

Μια συνταγή αφιερωμένη στους πόντιους φίλους και φίλες. Τα ποντιακά πισία ή περεσκία ή πιροσκι, πείτε τα όπως θέλετε είναι το αγαπημένο ποντιακό έδεσμα, που το λατρεύουν ακόμη και όσοι δεν είναι πόντιοι. Είναι απλό στην παρασκευή του και χορταστικότατο.

Το ακίνητο και η σημασία του στην Ελλάδα

Η βαρειά φορολογία των ακινήτων σε μία οικονομία όπως η ελληνική μπορεί να έχει δυσπρόβλεπτες συνέπειες που αγνοούνται από τις στατιστικές.


Η εγχώρια πολιτική για τα ακίνητα έχει πιθανώς επηρεαστεί από έξωθεν αντιλήψεις οι οποίες, αντί να λάβουν υπ’ όψη κοινωνικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες, μάς τοποθετούν στην προκρούστειο κλίνη των στατιστικών. Υψηλή η κατοχή ακινήτων στην Ελλάδα σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους; Χαμηλή η φορολογία; Η πραγματική οφείλει να προσαρμοστεί στον στατιστικό κανόνα.

του καθηγητή Γιώργου Πρεβελάκη* 

Η Πουτινοκρατία και η Ευρώπη

Πίσω από τις κλειστές πόρτες του Κρεμλίνου υπάρχει ένα ολόκληρο και πολυπλόκαμο σύστημα εξουσίας, πολιτικής και κοινωνικής, που σήμερα επωφελείται από την πολύπλευρη κρίση της Δύσης και τις γεωοικονομικές ανακατατάξεις που επιφέρει η ραγδαία παγκοσμιοποίηση

«Όλα άρχισαν το 1999», μάς λέει η Ρωσίδα κοινωνιολόγος και προσθέτει ότι η εξουσία των σιλοβίκι είναι τεράστια.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Καλπάζει ο καταρροϊκός πυρετός

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η επιδημία του καταρροϊκού πυρετού των προβάτων στα κοπάδια όλης της χώρας, ιδιαίτερα της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι κτηνοτρόφοι, που βιώνουν την καταστροφή του ζωικού κεφαλαίου τους, ζητούν την επίσπευση της καταβολής των αποζημιώσεων και του κόστους των φαρμάκων για την απολύμανση των μονάδων τους.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Αλλάζει η διαδικασία για την έκδοση αστυνομικής ταυτότητας

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και τίθεται σε ισχύ η κοινή υπουργική απόφαση για την αλλαγή στη διαδικασία έκδοσης των αστυνομικών ταυτοτήτων.

Από εδώ και στο εξής, οι αιτούντες για έκδοση νέας ταυτότητας, θα υποβάλλουν στο αστυνομικό τμήμα αίτηση για «αυτεπάγγελτη αναζήτηση των στοιχείων που περιλαμβάνονται στο πιστοποιητικό γέννησης», πράγμα που σημαίνει ότι περιορίζεται και ο αριθμός των δικαιολογητικών που θα πρέπει να προσκομίζουν οι ίδιοι.

Τι αλλάζει στη μεταβίβαση και άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας

Στα ΚΕΠ θα μπορούν από σήμερα οι ενδιαφερόμενοι να πραγματοποιούν τη μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπέγραψαν οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

ΔΗΛΩΣΗ του Γεν.Γραμματέα της ΓΣΕΕ Ν.Κιουτσούκη μετά την συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα

Στη σημερινή συνάντηση της ΓΣΕΕ με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ κ. Νίκος Κιουτσούκης έθεσε τα παρακάτω ζητήματα:

Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με την ταυτότητα γυναίκας που τραυματίστηκε σε τροχαίο

Μια γυναίκα, αγνώστων στοιχείων, παρασύρθηκε καιτραυματίστηκε σοβαρά από μοτοσικλέτα στη συμβολή της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου και της οδού Μάρκου Μπότσαρη, στη Θεσσαλονίκη.

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 21:30 το βράδυ της 28ης Αυγούστου και η τροχαία παρακαλεί όποιον γνωρίζει σχετικά με τα στοιχεία ταυτότητας του θύματος, που νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, να επικοινωνήσει με τις αρχές.

Θεσ/νίκη: Ταξίδι στο χρόνο με... ιστορικά τετράδια - Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Αποτέλεσαν τα αγαπημένα τετράδια πολλών παιδιών, που λάτρεψαν την ευκολία του σπιράλ δεσίματος και το σκληρό χαρτίπου δεν... τρυπούσε από τη γόμα.

Τρεις δεκαετίες μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας μιας ιστορικής επιχείρησης, της "ΣΑΛΚΟ", που ιδρύθηκε στα μέσα του '20, στη Θεσσαλονίκη, ο Σόλων Κούνιο, εγγονός του εμπνευστή της, Σολομών Κοέν, μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις προσπάθειες του παππού του να έχει κάθε παιδί ένα τετράδιο.

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Προειδοποίηση για ισχυρά φαινόμενα

- Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
- Σήμερα και την Τετάρτη θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες καιχαλαζόπτωση
- Έριξε 100 λίτρα νερού ανά τ.μ στα Γιάννενα, ξεκίνησε να βρέχει και στην Αττική
- Πλημμύρισε το Μεσολόγγι

- Πότε θα σταματήσουν οι βροχές

- Αναλυτική πρόγνωση εως και το Σάββατο από το μετεωρολόγοΤάσο Αρνιακό

ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ. Ανακαλύφθηκε σε σπήλαιο του Γιβραλτάρ το πρώτο έργο τέχνης των Νεάντερταλ

Αλλη μία ένδειξη ότι οι ικανότητες των Νεάντερταλ έχουν υποτιμηθεί έως σήμερα αποτελεί η ανακοίνωση διεθνούς επιστημονικής ομάδας ότι ανακάλυψε, χαραγμένο στα βράχια ενός σπηλαίου στο Γιβραλτάρ, το πρώτο γεωμετρικά έργο τέχνης τους, που πιθανώς χρονολογείται προ 40.000 ετών.

Λίγο κρασί κάνει καλό, όταν συνδυάζεται με σωματική άσκηση

Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90, άρχισαν να υπάρχουν ενδείξεις ότι το κρασί μπορεί να δράσει προστατευτικά για την καρδιά.

Η κατανάλωση κρασιού με μέτρο προστατεύει την καρδιά και γενικότερα το καρδιαγγειακό σύστημα, αλλά αυτό το όφελος αφορά κυρίως τους ανθρώπους που ασκούνται σωματικά και όχι όσους προτιμούν την καθιστική ζωή, σύμφωνα με μια νέα τσεχική επιστημονική έρευνα.

«Χτύπησαν» τα ΕΛΤΑ των Διαβατών - ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες

Τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στα ΕΛΤΑ των Διαβατών το πρωί της Τρίτης και διέφυγαν με άγνωστη λεία. Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό τους
Ληστεία σε υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης από ομάδα ενόπλων.

Συνελήφθη «μαϊμού» παθολόγος στην Κατερίνη

«Μαϊμού» γιατρός συνελήφθη στην Κατερίνη, ο οποίος προσποιούμενος τον γενικό παθολόγο παρείχε ιατρικές υπηρεσίες σε ανυποψίαστα θύματα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 54χρονος είχε στήσει αυτοσχέδιο ιατρείο σε ημιυπαίθρια αποθήκη του σπιτιού του, όπου δεχόταν τους ασθενείς. Συνολικά τον επισκέφθηκαν έξι άτομα, δύο από τους οποίους του κατέβαλαν 140 ευρώ ως αντίτιμο για ιατρικές εξετάσεις και παροχή ιατρικών συμβουλών.

Ποιος θα ήθελε να πετάμε χρήματα από το παράθυρο;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Η απόδειξη ότι – ακόμη και από καθαρά ωφελιμιστικής πλευράς – από την συμμετοχή μας στην ΕΕ μόνο να κερδίσουμε έχουμε βρίσκεται (και) στο γεγονός ότι μόνο μέσα στον μήνα Αύγουστο (και εξαιρουμένων των αποφάσεων για τα αγροτικά προϊόντα που επλήγησαν από τον ρωσικό εμπάργκο):

Επικυρωμένα αντίγραφα τέλος! Δείτε που δεν χρειάζονται πλέον

Ένας μεγάλος βραχνάς φεύγει... από τη μέση με την απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για κατάργηση μιας σειράς επικυρωμένων αντιγράφων. Το υπουργείο δημοσιεύει έναν αναλυτικό οδηγό με οδηγίες που αφορούν στο νέο καθεστώς που ισχύει στην εφαρμογή της ρύθμισης για κατάργηση υποβολής επικυρωμένων αντιγράφων στο Δημόσιο, τον νέο τρόπο υποβολής εγγράφων, αλλά και τις υποχρεώσεις των δημόσιων υπηρεσιών και φορέων απέναντι στους πολίτες:

Νέος υφυπουργός Παιδείας ο Γιώργος Στύλιος

Ο βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος είναι, με απόφαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο νέος υφυπουργός Παιδείας, στη θέση του παραιτηθέντος, για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους, Κώστα Κουκοδήμου.

Πέθανε ο Αντώνης Βαρδής

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 66 ΕΤΩΝ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο μουσικοσυνθέτης Αντώνης Βαρδής, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Τραγωδία: Έχασε τη ζωή του όταν έσπασε το ασανσέρ!

Το ασανσέρ κατέρρευσε και ένας άντρας σκοτώθηκε!

Δύο φίλοι είχαν μπει στο ασανσέρ προκειμένου να κατέβουν από τον έκτο όροφο.

Ο ανελκυστήρας όμως χάλασε μεταξύ πέμπτου και τέταρτου ορόφου.

2.500 προσλήψεις σε ΔΕΗ- ΔΕΔΔΗΕ – ΥΠΑ και ΟΣΥ

Χιλιάδες προσλήψεις θα γίνουν στο αμέσως επόμενο διάστημα σε μεγάλες ΔΕΚΟ και επιχειρήσεις του Δημοσίου. Οι προσλήψεις θα γίνουν τόσο μέσω συμβάσεων ορισμένου χρόνο όσο όμως και μέσω συμβάσεων αορίστου χρόνου

Γυμνά από γιατρούς τα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ

Γιατρούς με το… κιάλι ψάχνουν να βρουν οι ασθενείς σε πολλές μονάδες του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ). Τα πολυϊατρεία στερούνται βασικών ιατρικών ειδικοτήτων, όπως παιδιάτρους και καρδιολόγους, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μην βρίσκουν γιατρό και να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία.


ΤΗΣ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑΣ ΜΠΟΥΚΑ
nikolettabouka@yahoo.gr

Δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ 1.000.000 πολίτες – Στο μισό ή καθόλου φόρος για πολλούς, φωτιά για άλλους – Τι προβλέπουν οι αλλαγές


- Ποια είναι τα κριτήρια για απαλλαγή 100% από τον φόρο σταακίνητα
- Ποιοι μπορούν να κερδίσουν έκπτωση ως 50% από τον ΕΝΦΙΑ
- Εκατοντάδες χιλιάδες θα πληρώσουν χωρίς καμία έκπτωση τσουχτερό φόρο
- Μάλλον 20% και υπό προϋποθέσεις η έκπτωση σε μη ηλεκτροδοτούμενα και ξενοίκιαστα