Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Οι οργανώσεις απόδημων Ελλήνων ποντιακής καταγωγής υπέρ του αντιρατσιστικό

Να συμπεριληφθούν ρητά στο αντιρατσιστικό σχέδιο νόμου οιΓενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, καθώς και των Αρμενίων ζητούν με κοινή τους ανακοίνωση η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη, η Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά και η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας.

Φωτογραφίες: Λίμνη στο Μεξικό γέμισε με 48 τόνους νεκρά ψάρια

Από νεκρά ψάρια καλύφθηκε η επιφάνεια της λίμνης Καχιτιτλάν στο δυτικό Μεξικό με τις τοπικές αρχές να αποδίδουν το φαινόμενο στην κακή διαχείριση των λυμάτων ενός εργοστασίου.

Το συνολικό βάρος των νεκρών ψαριών που κάλυψαν την λίμνη ανέρχεται σε 48 τόνους.

Έμπολα: Θεραπεύτηκαν δύο γιατροί που λάμβαναν το πειραματικό φάρμακο ZMapp

Πλήρως ανάρρωσαν δύο γιατροί που είχαν μολυνθεί από τον ιό του Έμπολα στη Λιβερία και τους χορηγήθηκε το πειραματικό φάρμακο ZMapp, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Δείτε θεαματικό βίντεο με ηλιακές εκλάμψεις

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ NASA

Νέο θεαματικό βίντεο που καταγράφει τις ηλιακές εκλάμψεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά ημερών, έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.

Το Solar Dynamics Observatory της NASA, κατέγραψε μια σειρά εκρήξεων στην επιφάνεια του ήλιου κατά την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α 26/1.9.2014), τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Αλλαγή καιρικού σκηνικού

Με πολλές και τοπικά ισχυρές βροχές αναμένεται να συνοδευτεί η έναρξη του φετινού φθινοπώρου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως το διήμερο Τρίτη 2/9 και Τετάρτη 3/9, συνοδευόμενα κατά τόπους από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Πιο αναλυτικά:

Τουρκία: Βρέθηκε φίδι με δύο κεφάλια!

Μετά το δελφίνι με δύο κεφάλια που είχε βρεθεί στην Τουρκία, τώρα ανακάλυψαν και δικέφαλο φίδι! Αγρότης από την τουρκική επαρχία Giresun, βρήκε ένα φίδι με δύο κεφάλια που υπολογίζεται να είναι ηλικίας μόλις δύο εβδομάδων. Το σπάνιο φίδι κρατείται σε καραντίνα, σε κέντρο ερπετών στην Αττάλεια, καθώς είναι πολύ μικρό για να επιβιώσει μόνο του στην άγρια φύση.

Παρίσι: Επτά οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου - Ένας αγνοούμενος

Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε το κτίριο στο προάστιο Ροσνί-Σου-Μπουά του Παρισιού σκορπώντας τον θάνατο σε τουλάχιστον 7 άτομα μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά ενω ένας άνδρας εξακολουθεί να αγνοείται.Το τετραώροφο κτίριο κατέρρευσε σε προάστιο του Παρισιού χθες Κυριακή, ύστερα από έκρηξη που σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου.

Κουκοδήμος: Δεν παραιτήθηκα για πολιτικούς λόγους

Κατηγορηματικά διαψεύδει, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο Κώστας Κουκοδήμος ότι πίσω από την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας υπάρχει κάποιου είδους δυσαρέσκεια για τις αρμοδιότητες που του είχαν ανατεθεί.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ AIDS ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ Π.Κ.Μ.

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν, στις 29 Αυγούστου 2014 στην Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής, οι ενημερωτικές δράσεις και παρεμβάσεις του Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού σχετικά με τον ιό HIV/AIDS στην ακτογραμμή των περιφερειακών ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Έβαψε τα μαλλιά της και κόντεψε να πεθάνει!

Η 41χρονη γυναίκα υποσχέθηκε στον εαυτό της ότι δεν πρόκειται να ξαναβάψει τα μαλλιά της!


Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν αποφάσισε να βάψει μόνη της τα μαλλιά της αφού επρόκειτο να έρθει ο γιος της ο οποίος ήταν φαντάρος και θέλησε να είναι περιποιημένη.

Δωρεάν στο διαδίκτυο 12 εκατομμύρια φωτογραφίες

Αμερικανός ακαδημαϊκός δημιουργεί μια βάση δεδομένων με 12 εκατομμύρια φωτογραφίες δίχως πνευματικά δικαιώματα, σύμφωνα με το BBC.
Ο λόγος για τον Κάλεβ Λεετάρου, ο οποίος ήδη έχει ανεβάσει 2,6 εκατομμύρια φωτογραφίες στον δημοφιλή ιστότοπο flickr.

Στον κυκεώνα της χρεοκοπίας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Τέλος δεν έχουν τα βάσανα της Αργεντινής – αν και μετά την πρόσφατη νέα χρεοκοπία της, αυτά μοιάζει να εξελίσσονται μέσα στην απόλυτη σιωπή.

Τέτοια εκκωφαντική σιωπή, που, στο τέλος, μάλλον θα (ξανα)θριαμβολογήσουν αυτοί που από την πρώτη μέρα υποστήριξαν πως δεν είναι δα και σπουδαίο πράγμα η χρεοκοπία, αρκεί να υψώνεις το… εθνικά υπερήφανο ανάστημά σου – κι’ ας βυθίζεται στη δυστυχία ο λαός σου και στο χάος η χώρα σου.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ

Μετά τη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με μέλη της οικογένειας του Άρη, παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου Ντίνου Κούη, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΟΑΕΔ: Από σήμερα οι αιτήσεις για οικογενειακό επίδομα

ΣΕ 300.000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

Από σήμερα Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αιτήσεις για την καταβολή οικογενειακού επιδόματος, ενώ, όσοι έχουν 1 παιδί από την 1η Οκτωβρίου.

Εσύ το ήξερες; Πώς πήρε το όνομά του ο Σεπτέμβριος;

Ο Σεπτέμβριος, ή Σεπτέμβρης, ή Σταυρίτης είναι ο ένατος μήνας του έτους κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο και πρώτος μήνας του Φθινοπώρου.


Ο Σεπτέμβριος περιλαμβάνει 30 ημέρες και ήταν ο 7ος μήνας του Ρωμαϊκού ημερολογίου εξ' ου και η ονομασία του.

Το iPhone 6 θα κάνει και... πληρωμές!

Δεν έχει φτάσει ακόμη στο επίπεδο να κάνει και... καφέ, αλλά για την ώρα το νέο iPhone που θα παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες από την Apple θα μπορεί να λειτουργεί και ως ηλεκτρονικόπορτοφόλι.

Λίγες μέρες πριν από τα αποκαλυπτήρια του νέου smartphone της Apple τα αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η εταιρία έχει φτάσει σε συμφωνία με εταιρείες διαχείρισης πιστωτικών καρτών η οποία θα επιτρέπει στον κάτοχο του κινητού τηλεφώνου να κάνει ηλεκτρονικές πληρωμές σε καταστήματα λιανικής πώλησης.