Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Στην ίδια πόλη τα αδέρφια φοιτητές – Οικονομική ανάσα για τις οικογένειες

Σημαντική οικονομική ανάσα για τους γονείς, καθώς το δεύτερο παιδί κάθε οικογένειας, θα μπορεί να σπουδάσει στην πόλη όπου είναι φοιτητής και το πρώτο, σύμφωνα με υπουργική απόφαση.Στην ίδια πόλη θα σπουδάσουν τα αδέρφια φοιτητές, εφόσον υπάρχουν ομοειδή τμήματα μεταξύ του ιδρύματος στο οποίο θα μετεγγραφεί το δεύτερο παιδί.

Σχέδιο για μικρότερες μειώσεις στα εφάπαξ -Εκτακτη επιχορήγηση στα Ταμεία

Μικρότερες- ή ακόμη και μηδενικές- μειώσεις στα εφάπαξ φέρνει διάταξη για έκτακτη κρατική επιχορήγηση στα Ταμεία. Χάρη σε αυτή, το «ψαλίδι» του ποσού που περιμένουν να πάρουν όσοι βγήκαν στη σύνταξη μετά από τον Αύγουστο του 2013 θα είναι μικρότερο. 

Η μπίρα από τις Σέρρες... κόβει κορδέλα σε νέες αγορές

Το όνομα «Μαρμαρέλη» στις Σέρρες έχει συνδεθεί από τη δεκαετία του ΄30 με την αλλαντοποιία που έκανε το «σαλάμι Σερρών» γνωστό όχι μόνο στη Μακεδονία αλλά και ευρύτερα στη χώρα για πολλές δεκαετίες.

Γαλλία: Δύο οι νεκροί από την κατάρρευση κτηρίου στο Παρίσι

Στους δύο ανήλθε ο απολογισμός των νεκρών από την κατάρρευση τετραώροφου κτηρίου σήμερα το πρωί στο βορειοανατολικό Παρίσι.

Οι πυροσβέστες πραγματοποιούν έρευνες στα συντρίμμια, αναζητώντας αγνοουμένους.

Συνολικά 12 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, τεσσάρων εξ αυτών σοβαρά, σύμφωνα με τους πυροσβέστες.

Αλλάζει ο χάρτης της Ελλάδας με την ολοκλήρωση μεγάλων έργων

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ


ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ

Σύγχρονοι οδικοί άξονες, επεκτάσεις της γραμμής του Τραμ, καθώς και νέες γραμμές του Μετρό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αναμένεται να συμβάλουν καθοριστικά στην αναμόρφωση του νέου συγκοινωνιακού χάρτη της χώρας. Στο διάστημα των επόμενων μηνών παραδίδονται στο κοινό συνολικά εννέα δημόσια έργα, ενώ από τη νέα χρονιά θα αρχίσει να «κλείνει» σταδιακά πλήθος εκκρεμοτήτων, σε 65 έργα του προηγούμενου ΕΣΠΑ.

Συνταξιοδότητηση με 25ετία - Πάνω από 120.000 ασφαλισμένοι την δικαιούνται

- Σύνταξη με 25 έτη εργασίας σε Δημόσιο, στα ταμεία των ΔΕΚΟ και στους φορείς των τραπεζών
- Ποιοι ασφαλισμένοι μπορούν να κάνουν αίτηση αρκεί να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012
- Οι μητέρες εξαιρούνται του ορίου ηλικίας, καθώς μπορούν να “κλειδώσουν” το δικαίωμα με 25ετία, εφόσον έχουν ανήλικο παιδί

Η λίμνη ραδιενεργή βόμβα – Εκεί όπου έγιναν τουλάχιστον 156 πυρηνικές δοκιμές

Η ραδιενεργή βόμβα στην περιοχή Τσαγκάν στο Καζακστάν


Την εποχή όπου ο Ψυχρός πόλεμος βρισκόταν στο αποκορύφωμά του οι δύο μεγάλες υπερδυνάμεις συνήθιζαν να «δανείζονται» η μία από την άλλη πολύ κακές ιδέες.

Βιβλικές εικόνες στη Μαδαγασκάρη: Σμήνος από ακρίδες σκέπασε τον ουρανό και προκάλεσε τρόμο στους κατοίκους [Εικόνες]

βιβλικές-εικόνες-στη-μαδαγασκάρη
Δισεκατομμύρια ακρίδες δημιούργησαν ένα σκοτεινό σύννεφο στον ουρανό της Μαδαγασκάρης, κατά τη διάρκεια της ετήσιας μετανάστευσής τους.
Οι ακρίδες αποτελούν τον φόβο και τρόμο για τους γεωργούς, καθώς μπορούν να καταστρέψουν τις καλλιέργειες προκειμένου να τραφούν. Κάθε μία από αυτές καταναλώνει καθημερινά το βάρος της σε τροφή και οι γεωργοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατέψουν τις εκτάσεις τους από τα έντομα.

Ο επίλογος της Μικρασιατικής Καταστροφής

Του Γιάννη Σπανού

Πριν από το 1922 στη Σμύρνη ζούσαν 150 χιλιάδες Έλληνες, ενώ οι Τούρκοι ήταν 80 χιλιάδες…

Τα αποτρόπαια εγκλήματα άρχισαν με διαταγή του Τούρκου διοικητή Νουρεντίν, με υποβολείς τον Γερμανό στρατηγό φον Λίμαν Σάντερς και τον επίσης Γερμανό στρατηγό Σνέλεντροφ, αρχηγό του τουρκικού Γ.Ε.Σ.
27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1922 Στη σκηνή του δράματος της Σμύρνης εξελίσσονταν φοβερά γεγονότα και το μούγκρισμα της λαίλαπας ακουγόταν συνεχώς και πιο έντονο…

Θεσσαλονίκη: Αρχίζουν τα χειμερινά δρομολόγια των λεωφορείων από την 1η Σεπτεμβρίου

Από τις 5 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ θα κυκλοφορούν τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη από την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και ξεκινάει το χειμερινό πρόγραμμα των δρομολογίων του Οργανισμού.Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, αυτό αποφασίστηκε, "στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας με το Ελληνικό Δημόσιο και με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού αλλά και την ορθολογικότερη αξιοποίηση του υφιστάμενου στόλου, ιδιαίτερα στις ώρες αιχμής".

Νέα αποκάλυψη στον τύμβο της Αμφίπολης – Διπλή είσοδος με εντυπωσιακό διάκοσμο

Συνεχίζει να μαγεύει ο τύμβος της Αμφίπολης, καθώς οι αρχαιολόγοι βρέθηκαν μπροστά σε μία διπλή είσοδο, προχωρώντας προς τα ενδότερα!Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, το εύρημα αν και αναμενόμενο, εντυπωσιάζει τους αρχαιολόγους εξαιτίας του διάκοσμου.

«ΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ …» ( Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός)

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ!!!

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΕΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΑ ΜΜΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ, ΑΦΟΥ Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ (ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ) …