Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Κόκκινη γραμμή η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΔΕΝΔΙΑ

Η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, για τους αδύναμους δανειολήπτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, ήταν το κυρίαρχο θέμα που συζητήθηκε στις διαδοχικές συναντήσεις, που είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας με αντιπροσωπείες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Eχασε τη δικαστική μάχη με τους απεργούς η Coca-Cola

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε
καταθέσει η εταιρεία Coca-Cola σε βάρος των απεργών εργατών του εργοστασίου της στην Θεσσαλονίκη με την οποία ζητούσε να τους απαγορευθεί να καλούν τους πολίτες σε μποϋκοτάζ του αναψυκτικού και άλλων προϊόντων της 3Ε.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2012-2014 ΤΗΣ Π.Κ.Μ.

«Αντιμετωπίσαμε με ρεαλισμό την ασφυκτική οικονομική κατάσταση που κληθήκαμε να διαχειριστούμε, τακτοποιώντας όλες τις εκκρεμότητες που προήλθαν από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τρέχοντας τα ήδη συμβασιοποιημένα έργα, προκειμένου να ολοκληρωθούν και να αποδοθούν σε χρήση στους πολίτες.

Κιλκίς: Ο χασισοκαλλιεργητής ήταν οπλισμένος σαν «αστακός»

Οπλισμένος σαν... αστακός ήταν ο καλλιεργητής μιας χασισοφυτείας που συνελήφθη επ' αυτοφώρω από αστυνομικούς της Ασφάλειας και του τμήματος Γουμένισσας ενώ φρόντιζε μέσα στη νύχτα τα 18 δενδρύλλια ύψους από 0,30 εκατοστών ως 1,50 μέτρου που είχε φυτέψει σε αγροτική περιοχή του Κιλκίς.

Κατερίνη: Τροχαίο στο τούνελ του σταθμού

Σοβαρό τροχαίο προκλήθηκε σήμερα το πρωί, στο τούνελ του σιδηροδρομικού σταθμού Κατερίνης, όταν ένα φορτηγό, αφού πέρασε πρώτα το μπροστινό του μέρος κάτω από τη γέφυρα, το πίσω μέρος του, προσέκρουσε στην υπογειοποίηση και σφήνωσε εκεί, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο όχημα και να σταματήσει η κυκλοφορία των οχημάτων, η οποία εν τω μεταξύ διεξαγόταν από τους εκατέρωθεν δρόμους δίπλα από το τούνελ.

Αναγκαστική προσγείωση έκανε το αεροπλάνο που μεταφέρει τον Ε. Βενιζέλο

- Πληροφορίες αναφέρουν ότι έσπασε το τζάμι του κυβερνητικού αεροσκάφους
- Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης
- Το πρόβλημα παρουσιάστηκε την ώρα που το αεροπλάνο που μετέφερε τον Ε. Βενιζέλο πετούσε πάνω από την ΚαβάλαΣυναγερμός σήμανε λίγο πριν όταν ο πιλότος του VIP κυβερνητικού αεροσκάφους ενημέρωσε για πρόβλημα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Εκατοντάδες μετανάστες στη θάλασσα ανοιχτά της Σύμης

Ξύλινο σκάφος με 138 παράνομους μετανάστες προσάραξε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής σε βραχώδη περιοχή ανατολικά τηςΣύμης, προκειμένου να αποφύγει έλεγχο πλωτού της λετονικήςΑκτοφυλακής που περιπολούσε στη θαλάσσια περιοχή, στο πλαίσιο του σχεδίου «ΠΟΣΕΙΔΩΝ».

Βίντεο που σοκάρει: 250 αιχμάλωτοι Σύροι εκτελούνται από τζιχαντιστές


Αυτό είναι το βίντεο που αναρτήθηκε στο ίντερνετ και δείχνει τα σώματα των αιχμαλώτων των τζιχαντιστών που ανήκαν στους Σαμπιχά, συμμάχους του καθεστώτος Αλ Άσαντ.

“Παγώνουν” ακόμη έναν χρόνο οι πλειστηριασμοί

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης να υπογραμμίζει, πως “είναι απόφαση και όχι διάθεση να αναχαιτισθεί το αίτημα της τρόικας για πλειστηριασμούς στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας” και έτσι όλα δείχνουν ότι πάμε σε πάγωμα των πλειστηριασμών

Μάθε να παλεύεις με το κύμα, η δόλια πατρίδα σε χρειάζεται

Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης

Τρία πανευρωπαϊκά (ως και παγκόσμια) ρεκόρ κατέκτησε πρόσφατα η έρμη πατρίδα, με τα οποία δεν μπορούν να υπερηφανεύονται βεβαίως μήτε η κυβέρνηση, μήτε η βουλή, μήτε τα κανάλια…

Ρεκόρ που θέτουν σε ύψιστο κίνδυνο την ίδια την ύπαρξή της πατρίδας, όσο και την επιβίωση του λαού μας…

Η απόψυξη των κατεψυγμένων συνθημάτων

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Δεν γνωρίζω πόσοι Έλληνες πιστεύουν πλέον στο πάτημα του μαγικού κουμπιού.

Υποθέτω ούτε ένας – απλώς υπάρχουν πάντα και εκείνοι που προτιμούν να αντιδρούν, παρά να δρουν (υποστηρίζοντας ότι «τιμωρούν», ενώ στην πράξη τιμωρούν μόνο τον εαυτό τους).

Αυτό που είναι βέβαιο ωστόσο, είναι πως τελευταίως κάποιοι στέκουν πίσω από μια φανταστική κονσόλα και υπόσχονται να πατήσουν πολλά μαγικά κουμπιά συγχρόνως.

ΕΝΦΙΑ Ποια λάθη διορθώνει το ΥΠΟΙΚ

Διορθώσεις στα λάθη που προέκυψαν στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), με τη σχετική νομοθετική ρύθμιση να κατατίθεται εντός των επομένων ημερών.

Οι βασικότερες αλλαγές είναι οι εξής:

Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ αισθητός στην Αττική

Το επίκεντρο εντοπίστηκε ανάμεσα στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Πελοπόννησο και Κρήτη
Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 7 το πρωί, με το σεισμό να γίνεται ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική και να έχει πολύ μεγάλη διάρκεια. 

Έλυσαν (;) το μυστήριο με τις πέτρες που κινούνται! (βίντεο)


Η λίμνη Racetrack Playa στην Κοιλάδα του Θανάτου στηνΚαλιφόρνια έχει ένα... μυστικό, οι επιστήμονες όμως θεωρούν ότι έχουν βρει τη λύση του...


Η ξερή λίμνη Racetrack Playa που βρίσκεται στην Κοιλάδα του . Θανάτου, στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είναι μόνο ένα παράξενο τοπίο, αλλά κυρίως αποτελεί τον χώρο που συμβαίνει ένα από τα πιο παράξενα φαινόμενα στην Γη.

Καναδάς: Μεθυσμένες γυναίκες προκάλεσαν χάος σε πτήση προς Κούβα

Ήπιαν όλο το αλκοόλ που είχαν μαζί τους, μέθυσαν, άναψαν τσιγάρο και ενεργοποίησαν το συναγερμό και στο τέλος πιάστηκαν μαλλί με μαλλί δύο Καναδές που ταξίδευαν αεροπορικώς από το Τορόντο προς την Κούβα.