Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Eνας ληστής νεκρός σε συμπλοκή με αστυνομικούς στον Κολωνό

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΤΟΥ

Ένα άτομο σκοτώθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληφοροφίες, κατά τη διάρκεια συμπλοκής που σημειώθηκε απόψε το βράδυ με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στον Κολωνό, μετά από ληστεία σε αγορά κρεάτων.

Δεκάδες πτήσεις της Lufthansa ακυρώνονται την Παρασκευή λόγω στάσης εργασίας

Ο γερμανικός κολοσσός των αερομεταφορών, η εταιρεία Lufthansa, ανακοίνωσε σήμερα ότι απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις με το συνδικάτο των πιλότων Cockpit προκειμένου να αποφευχθεί η εξάωρη στάση εργασίας που έχει προκηρυχθεί για αύριο στη θυγατρική της, την Germanwings.

«Φρένο» στους πλειστηριασμούς ακινήτων από το 2015

ΜΠΑΡΑΖ ΕΠΑΦΩΝ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΡΟΙΚΑΣ

«Φρένο» βάζει η κυβέρνηση στην απαίτηση της τρόικας να πλειστηριάζονται, από το 2015, τα ακίνητα στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας τους.

Σέρρες: Εξαπάτησαν ηλικιωμένη και της άρπαξαν τα χρυσαφικά

Μπορεί η ηλικιωμένη που έβαλαν στο στόχαστρό τους στις Σέρρες να έδειχνε εύκολο θύμα, όμως εκείνη τελικά οδήγησε στη σύλληψη του ζευγαριού απατεώνων που της είχαν πάρει τα χρυσαφικά με το πρόσχημα ότι έτσι θα ξεχρέωνε την υποτιθέμενη οφειλή του γιου της!

Η πισίνα που έγινε… μουσείο!

Τα τελευταία χρόνια του εικοστού αιώνα, ο δήμαρχος της Λιλ στη βόρεια Γαλλία είχε ένα δίλημμα. Η παλιά πισίνα, στη μικρή πόλη του Roubaix είχε κλείσει το 1985 λόγω προβλημάτων ασφάλειας αν και ο χώρος ήταν ένα πραγματικό αριστούργημα. Αρχικά η πισίνα κατασκευάστηκε μεταξύ 1927 και 1932 από τον αρχιτέκτονα Albert Baert, προσφέροντας τις υπηρεσίες της στους κατοίκους του Roubaix για πάνω από πενήντα χρόνια.

Αυτός είναι ο ήρωας πιλότος - Άδειασε τα καύσιμα για να σώσει τους κατοίκους (ΦΩΤΟ)


Απόλυτη ψυχραιμία και ακριβείς χειρισμοί το... σωτήριο δίπτυχο του υποσμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας, Σπύρου Σώζου, που απέτρεψε τα χειρότερα όταν το μαχητικό αεροσκάφος A-7Ε Corsair που χειριζόταν, παρουσίασε μηχανική βλάβη, την ώρα που πετούσε πάνω από την Κομοτηνή.

Τα όρια των υποσχέσεων και της εξαπάτησης

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Μπερδεμένα και με σκοπό να θολώσει τα νερά μας τα λέει (από καιρό) ο ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά στα σχέδιά του για τον τρόπο φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας.

Καταγγέλλει μεν τον ΕΝΦΙΑ (και γενικά οποιονδήποτε σχετικό νόμο) ως μέτρο δήμευσης της περιουσίας, διακηρύσσει ότι θα τον καταργήσει (το έπραξε και ο κ. Τσίπρας στην τελευταία συνέντευξή του στη RealNews, όπου αναφέρθηκε και πάλι στο παλαιόθεν γνωστό και παραπλανητικό περί…

Τεράστιο το κόστος των καθυστερήσεων στη δικαιοσύνη

Για ποια βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μπορεί να γίνεται λόγος όταν το κόστος της απονομής δικαιοσύνης είναι υπερτριπλάσιο του μέσου αντίστοιχου στην Ευρωπαϊκή Ένωση;


H εκδίκαση αστικών υποθέσεων μπορεί να φθάσει και τις 820 ημέρες

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Πλειστηριασμούς-εξπρές για χρέη στο Δημόσιο ζητά η τρόικα

Η αυξητική πορεία των ληξιπρόθεσμων χρεών, που έχουν φτάσει στο ποσό των 68 δισ. ευρώ, ανησυχεί του δανειστές


Τρόπους να προστατεύσει οικονομικά αδύναμους οφειλέτες του Δημοσίου από την απαίτηση της τρόικας για επιτάχυνση των πλειστηριασμών ακινήτων αναζητεί η κυβέρνηση, με τη σχετική ευθύνη να βαραίνει από χθες τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ

Σήμερα Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014, από τις 10:00 έως τις 16:00, θα γίνουν εργασίες σύνδεσης νέου αγωγού δικτύου ύδρευσης στην οδό 26ης Οκτωβρίου 4 του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Έλληνες εναντίον… Ελλήνων

H εθνική διχόνοια δεν έλλειψε ποτέ από αυτό τον τόπο. Αντιθέτως από αρχαιοτάτων χρόνων ήμασταν όλοι εναντίων όλων.


Πίσω από κάθε εθνικό διχασμό οι μεγάλες δυνάμεις έτριβαν τα χέρια τους και έσπερναν το μικρόβιο του εμφυλίου για να μπορέσουν στην συνέχεια να ελέγξουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την εθνική μας ανεξαρτησία και σε πολλές περιπτώσεις τον πολιτικό βίο.

Θέλουν να χτίσουν “κάθετη πόλη” στο κέντρο του Λονδίνου - Δείτε το φιλόδοξο σχέδιο

Το “Endless City” θα φτάνει τα 300 μέτρα ύψος, και θα διαθέτει το δικό του... οικοσύστημα! Γραφεία εταιριών, καταστήματα, διαμερίσματα, κινηματογράφοι αλλά και θεματικά πάρκα τεχνολογίας στα σχέδια της εταιρίας.Αυτό είναι το ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο για μία... κάθετη πόλη στην καρδιά του Λονδίνου. Σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αυτό τεράστιο κτίριο θα μπορούσε μελλοντικά να φιλοξενεί μία ολόκληρη πόλη!

Κρεμλίνο: Η Ρωσία θα παραμείνει αξιόπιστος προμηθευτής φυσικού αερίου

ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ

Η Ρωσία θα παραμείνει ένας αξιόπιστος προμηθευτής φυσικού αερίου στην Ευρώπη, διαβεβαιώνει το Κρεμλίνο, απαντώντας στις προειδοποιήσεις που διατύπωσε σήμερα το Κίεβο ότι η Μόσχα θα μπορούσε να διακόψει την τροφοδότηση της ευρωπαϊκής ηπείρου με αέριο αυτό τον χειμώνα.