Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Αυτή είναι η πρόσοψη του αρχαίου τάφου της Αμφίπολης! - Ανακάλυψαν άλλες δυο αίθουσες - Αφιέρωμα της Daily Mail για τον τύμβο

- Νέες φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από την εξέλιξη των ανασκαφών στον αρχαίο τάφο της Αμφίπολης

- "Ο τάφος ίσως κρύβει κάτι εντελώς αναπάντεχο", λέει ο διάσημος Βρετανός αρχαιολόγος, Νίκολας Σόντερς 

Καταρρέουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται τα ασφαλιστικά ταμεία και η κατάρρευσή τους είναι πλέον πιο ορατή από ποτέ.


Οι οφειλέτες παλιών και νέων χρεών ξεπερνούν τα 10 δισ. Ευρώ, με τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας να εκφράζουν ανοιχτά πλέον φόβους για κατάσταση μη αναστρέψιμη.

Οι 15 πιο εντυπωσιακές σπηλιές στον κόσμο

 Άλλες ξεχωρίζουν για τα χρώματα και τους σχηματισμούς τους και άλλες για το μέγεθος. Όλες όμως είναι εντυπωσιακές και μοιάζουν με σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι ή άλλο πλανήτη. Δείτε τις!

Tα σκυλιά διαβάζουν τη σκέψη μας...

Μπορεί ο σκύλος σας, να διαβάσει το μυαλό σας; Με αυτόν τον – όχι ιδιαιτέρως επιστημονικό- τίτλο μια μελέτη αμερικανών ερευνητών αποδεικνύει για πρώτη φορά ότι ο «καλύτερος φίλος του ανθρώπου» έχει μια έμφυτη ικανότητα να «διαβάζει» την έκφραση του προσώπου μας.

Αγαπημένο μυστικό: Πριν μαγειρέψουμε το κρέας

Oταν βγάζουμε ένα κρέας από το ψυγείο, το αφήνουμε μερικά λεπτά πριν το μαγειρέψουμε, για να έρθει στη λεγόμενη θερμοκρασία δωματίου.

NASA. Το «Curiosity» βρήκε νερό μέσα στο έδαφος του Άρη

Τελικά ο 'Αρης μόνο άνυδρος δεν είναι. Το ρομποτικό ερευνητικό όχημα «Curiosity» της NASA ανίχνευσε με τα όργανά του απρόσμενες ποσότητες νερού στο έδαφος του γειτονικού πλανήτη.

Κρήτη: Σε σοβαρή κατάσταση οικοδόμος που κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι στην Κρήτη.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, ένας εργάτης οικοδομής – που η ηλικία του υπολογίζεται γύρω στα 40 με 45 – την ώρα που εργαζόταν στις Μοίρες κεραυνοβολήθηκε από το ρεύμα.

Λιβερία: Πέθανε ο γιατρός που είχε μολυνθεί από τον Εμπολα

Τη μάχη με τον Έμπολα έχασε ο γιατρός από τη Λιβερία που είχε προσβληθεί από τον ιό και είχε λάβει ένα αμερικανικό πειραματικό σκεύασμα, ανακοίνωσε σήμερα ο Λιβεριανός υπουργός Ενημέρωσης Λούις Μπράουν.

Ανάκληση αναψυκτικού πορτοκαλάδας από τον ΕΦΕΤ


Αναψυκτικό πορτοκαλάδας το οποίο βρέθηκε να περιέχει βενζοϊκά σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από τα ανώτατα επιτρεπτά επίπεδα, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. δήλωνε πλαστά στοιχεία για κυβισμό Ι.Χ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας που διετέλεσε και αστυνομικός διευθυντής φέρεται να δήλωνε επί τριετία μικρότερου κυβισμού κινητήρα στο αυτοκίνητό που διατηρεί μαζί με τη σύζυγό του, χωρίς να έχει προχωρήσει σε τροποποιητική δήλωση.

Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή του δήμου Βόλβης

Μήνυμα ενότητας από τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα  στην Τελετή Ορκωμοσίας του δήμου Βόλβης στον Σταυρό 


Τον όρκο της πιστής τήρησης των καθηκόντων τους, έδωσαν το βράδυ της Κυριακής 24 Αυγούστου 2014 στο Κλειστό Γυμναστήριο Σταυρού, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας και οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι και σύμβουλοι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου Βόλβης, που εξελέγησαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαΐου.

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

 Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Αυγούστου  2014, στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του  Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη),  με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΑΠΟΒΑΛΕΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ

Η επίσκεψη στους χώρους του σχολείου(γραφείο διευθυντή, γραμματεία, τουαλέτες , καντίνα ) πριν από το πρώτο κουδούνι, αποβάλλει το άγχος από τα πρωτάκια, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες!
«Παράλληλα βοηθά τα παιδιά να προσαρμοστούν πιο γρήγορα στην νέα τους καθημερινότητα και τα γεμίζει αυτοπεποίθηση για να καλύψουν άμεσα τις ανάγκες τους όταν αυτό χρειαστεί»τονίζει η παιδοψυχίατρος κ Μερσύνη Αρμενάκα.

Γαλλία: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση

ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΗΜΑ

Την παραίτηση της κυβέρνησης υπέβαλε σήμερα το πρωί στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Συναγερμός για το κακόβουλο λογισμικό - Τι πρέπει να προσέχουν οι χρήστες του ίντερνετ

Η Ελλάδα στην 26η θέση παγκοσμίως αναφορικά με τις απειλές που σχετίζονται με την πλοήγηση στο διαδίκτυο. Εξαπλώνεται επικίνδυνα το κακόβουλο λογισμικό στην Ελλάδα.

Αύξηση στην εξάπλωση κακόβουλου λογισμικού μέσω φορητών συσκευών αποθήκευσης αρχείων USB, CD αλλά και DVD καταγράφηκε στην Ελλάδα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας Kaspersky Security Network.

Μερικά στοιχεία που κάποιοι πρέπει να λάβουν υπόψη τους…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Στη Γερμανία η συζήτηση έχει ξεκινήσει από καιρό – αποτέλεσε μάλιστα και αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. 

Τώρα, την επαναφέρουν και οι Βρυξέλλες, με τον Ούγγρο Επίτροπο Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης Λάζλο Άντορ, να δηλώνει σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ» πως στην Κομισιόν θεωρούν «απαραίτητη» την αύξηση των μισθών, καθώς έτσι η Γερμανία θα μπορέσει να βοηθήσει και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τι προβλέπουν τα Μερομήνια για τον καιρό του χρόνου

Οι άνθρωποι της υπαίθρου διατήρησαν από γενιά σε γενιά και για χιλιάδες χρόνια την πρακτική γνώση της μελέτης και πρόγνωσης του καιρού.

Εξετάζοντας συστηματικά κάποια φυσικά φαινόμενα ή «σημάδια» στον ουρανό, μπορούσαν να μαντέψουν ή να «δουν» τα μερομήνια, δηλαδή να αποκωδικοποιήσουν τον καιρό ολόκληρου του επόμενου έτους.

Φοβερός σεισμός 6,9 στο Περού

Ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,9 βαθμών έπληξε το νότιο Περού, ανακοίνωσε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικής έρευνας, που αναθεώρησε την εκτίμησή του για την ισχύ της δόνησης. Νωρίτερα, είχε κάνει λόγο για σεισμό 7,0 βαθμών.Η πολιτική προστασία του Περού ανέφερε ότι δεν έχει λάβει πληροφορίες για θύματα ή ζημιές μέχρι στιγμής.