Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Οι φωτογραφίες της ημέρας

EPA / RICH LAM
Το ανθρωπόμορφο ρομπότ που ονομάζεται Hitchbot κάθεται σε μία καρέκλα στο Inner Habour της Βικτώρια (Βρετανική Κολούμπια). Το ρομπότ ολοκλήρωσε, κάνοντας οτοστόπ, ένα ταξίδι 6.000 χιλιομέτρων από το Χάλιφαξ (Nova Scotia) έως τη Βικτώρια, απ’ όπου ξεκίνησε στις 26 Ιουλίου. Το ρομπότ, που είναι φτιαγμένο από ψύκτη μπίρας, σωλήνες αφρού και λαστιχένια γάντια χρησιμοποιούσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ενημερώνει τους «φίλους» του στο Twitter, Instagram και Facebook για τις περιπέτειες του ταξιδιού του.

ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ Χώρος πολιτισμού τα παλιά δημοτικά σφαγεία

Τον ανακαινισμένο χώρο των παλιών δημοτικών σφαγείων της δημοτικής ενότητας Ζαγκλιβερίου παρέδωσε στον οικείο πολιτιστικό σύλλογο ο απερχόμενος δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης.

Τα πάνω κάτω στη στάθμευση στο κέντρο

Ριζικές αλλαγές στον τομέα της κυκλοφορίας σε ολόκληρη την πόλη φέρνει το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, το οποίο σχεδιάζει να αναπτύξει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Για την εφαρμογή και τη λειτουργία αυτού του καινούργιου συστήματος ο κεντρικός δήμος προχώρησε στην προκήρυξη διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού, που πρόκειται να διενεργηθεί την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου.

Της Βαρβάρας Ζούκα

ΕΝΦΙΑ: Ερχονται εκπτώσεις για ημιτελή και μή ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Σε 6 δόσεις θα καταβληθεί - εκτός δραματικού απροόπτου - ο ΕΝΦΙΑ, καθώς η πεποίθηση του οικονομικού επιτελείου είναι ότι δεν πρέπει να μεταφερθούν πολλά βάρη στην επόμενη χρονιά, οπότε θα πρέπει να καταβληθεί και ο φόρος ακινήτων του 2015.

Οι στρατιωτικοί κατέθεσαν μήνυση κατά Χαρδούβελη και Σταϊκούρα

Μήνυση κατά του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, και του αναπληρωτή υπουργού, Χρήστου Σταϊκούρα κατέθεσε η Ένωση Στρατιωτικών Αττικής με την οποία ζητάει την προσαγωγή τους για παράβαση καθήκοντος.

103 χρόνια από την κλοπή της Μόνα Λίζα

Αν και η περίφημη φράση του Ιταλού στοχαστή και φιλοσόφου Ουμπέρτο Eκο πως τον «Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις» έχει χαραχτεί βαθιά μέσα μας, συνταρακτικά γεγονότα έχουν συμβεί και εξακολουθούν να συμβαίνουν τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού.
Ιταλοί επιθεωρητές και ο διευθυντής της πινακοθήκης του «Ουφίτσι» μπροστά στην αυθεντική «Τζοκόντα»

13 παράθυρα για έξοδο 100.000 χωρίς όριο ηλικίας

Δεκατρείς ευνοϊκές ασφαλιστικές διατάξεις δίνουν τη δυνατότητα σε 100.000 ασφαλισμένους να αποχωρήσουν ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.
Οσον αφορά στα απαιτούμενα έτη ασφάλισης αυτά κυμαίνονται από 20 έως και 37 ανάλογα με το ταμείο αλλά και το φύλο (με τις ευνοϊκότερες ρυθμίσεις να ισχύουν για τις γυναίκες).

Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε από Στουρνάρα ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες

Την διασφάλιση των δανειοληπτών που έχουν πληγεί από την κρίση και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ζήτησε η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στην συνάντηση που είχε σήμερα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.Στην συνάντηση με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα μετείχαν οι Βουλευτές Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραίτης, Χρήστος Πρωτόππαπας και Δημήτρης Καρύδης και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος, αλλά και τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να αποπληρώνουν τις δόσεις των δανείων.

Ελεύθερος ο όμηρος που κρατούσαν οι ληστές του Διστόμου

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το μεσημέρι στην Εθνική Τράπεζα στο Δίστομο, από τρεις δράστες οι οποίοι φορούσαν κουκούλες και ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ. Κατά τη διαφυγή τους πήραν ως όμηρο τον ταμία, τον οποίο άφησαν ελεύθερο λίγο αργότερα και στη συνέχεια, αφού εξαφανίστηκαν με φουσκωτό σκάφος από την περιοχή Ποταμός, βγήκαν στο Λουτρό Ξυλοκάστρου, όπου έκαψαν το σκάφος και εξαφανίστηκαν με δύο οχήματα.

Περιστέρη: Ασύλητος ο τάφος της Αμφίπολης

«Ο τάφος της Αμφίπολης δεν πιστεύω ότι έχει συληθεί» ανέφερε σήμερα το πρωί η υπεύθυνη αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη σε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφτηκε το χώρο των ανασκαφών, καθώς, όπως τόνισε, οι ογκώδεις πέτρες της εισόδου προστάτευσαν το μνημείο.

Συναυλία Γιάννη Σπανού στον Σταυρό

Ο μεγάλος συνθέτης σε μια μοναδική μουσική παράσταση με πολυαγαπημένα τραγούδια 
Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το πολιτιστικό καλοκαίρι στο δήμο Βόλβης, με μια μοναδική συναυλία. 
Την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014, στις 21.30 το βράδυ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού, ο Γιάννης Σπανός μαζί με την εξαιρετική ερμηνεύτρια Πένυ Ξενάκη παρουσιάζουν μοναδικές μελωδικές. 

Μητσοτάκης: Δέσμευση οι 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο

ΑΙΧΜΗΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ


Σταθερός στην άποψή του ότι ο στόχος των 15.000 απολύσεων την περίοδο 2013 - 2014 από το Δημόσιο πρέπει να τηρηθεί καθώς αποτελεί δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της τρόικας εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή.

Όταν μια χώρα μπαίνει σε ύφεση κάνει κάτι πριν είναι αργά…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Πριν από δέκα περίπου μέρες, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι ξεκαθάρισε, σε συνέντευξή του στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, πως για τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα του θα αποφασίσει ο ίδιος και όχι η τρόικα ή η ΕΚΤ ή η Κομισιόν. 

Πρόσθεσε επίσης πως «θα προχωρήσει ο ίδιος στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, διότι η Ιταλία δεν χρειάζεται άλλους να της εξηγήσουν τι να κάνει», υπογραμμίζοντας ότι η τύχη των μεταρρυθμίσεων και της κυβέρνησής του «δεν εξαρτάται από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως κάποιοι υπονοούν».

Τελετή ορκωμοσίας στον δήμο Βόλβης

Η νέα δημοτική αρχή του δήμου Βόλβης δίνει τον καθιερωμένο όρκο την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014 στον Σταυρό

Η τελετή ορκωμοσίας του δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, και των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων, προέδρων και συμβούλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου Βόλβης...

Πολλαπλός σεισμός στη Χαλκιδική - αισθητή η δόνηση και στην Αθήνα

«ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ» ΟΛΗ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εγκέλαδος ξύπνησε μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού την Παρασκευή, καθώς σεισμικές δονήσεις «ταρακούνησαν» το δυτικότερο από τα «πόδια» της Χαλκιδικής, αλλά και την Θεσσαλονίκη, ενώ η δόνηση έγινε αισθητή και στην Αθήνα.

Καταρρέουν ΙΚΑ και ΟΑΕΕ - «Λουκέτο» αν δεν πάρουν πρόσθετες πιστώσεις

ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

«Εξτρα» χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό θα χρειαστούν ο ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ έως το τέλος του χρόνου, για να είναι σε θέση να καταβάλουν τις συντάξεις. Την επερχόμενη ταμειακή «ασφυξία» των δύο μεγαλύτερων ταμείων αποκαλύπτει το γεγονός ότι στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου έχουν απορροφήσει ο ΟΑΕΕ το 81,3% της προβλεπόμενης ετήσιας κρατικής επιχορήγησης και το ΙΚΑ, αντίστοιχα, το 64%, χωρίς να έχουν υπολογιστεί οι απώλειες εσόδων από τη μείωση κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες, από την 1η Ιουλίου, των συνεισπραττόμενων (από το ΙΚΑ για λογαριασμό του ΟΑΕΔ) ασφαλιστικών εισφορών.

Ο Ομπάμα κινδυνεύει να γίνει όμηρος του... Ιράκ

ΕΠΑΙΖΕ ΓΚΟΛΦ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΦΟΛΕΙ

Λίγες μόνον ώρες μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε για το «ξερίζωμα του Ισλαμικού Κράτους» από το Ιράκ, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται εν μέσω εχθρικών πυρών από τους τζιχαντιστές και των φίλιων πυρών από τους ρεπουμπλικάνους, αλλά και την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ, καθώς ο φωτογραφικός φακός τον αποθανάτισε να παίζει γκολφ και να μην εγκαταλείπει τον τόπο των διακοπών του.

Αίγυπτος: 30 νεκροί και 50 τραυματίες σε σύγκρουση δύο λεωφορείων

Τουλάχιστον 30 νεκροί και 50 τραυματίες είναι ο απολογισμός από τη σύγκρουση δύο λεωφορείων στα νότια της χερσονήσου του Σινά στην Αίγυπτο. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται ένας Ουκρανός, δύο Σαουδάραβες και ένας από την Υεμένη.

Τα εξεταστικά κέντρα των Ελλήνων του εξωτερικού για τις εισαγωγικές

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας τα εξεταστικά κέντρα και το πρόγραμμα των εξετάσεων για τους υποψηφίους που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες των τέκνων Ελλήνων του εξωτερικού και των τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό.

Συλλυπητήρια από Τασούλα για τον θάνατο της Ντοστάλοβα

Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Τασούλας για το θάνατο της βυζαντινολόγου Ρούζενα Ντοστάλοβα, η οποία απεβίωσε, στις 18 Αυγούστου στην Πράγα.

Κάρπαθος: Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 Ρίχτερ

Σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, λίγη ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, στην Κάρπαθο.