Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Άγρια επίθεση λιονταριών σε κροκόδειλο (βίντεο, φωτό)



Ένα απίστευτο βίντεο από την Κένυα σαρώνει στο 
ίντερνετ, και δείχνει τρία λιοντάρια να επιτίθενται
 σε κροκόδειλο και να δίνουν μάχη για το 
κουφάρι ενός ελέφαντα. Δείτε φωτογραφίες και 
το βίντεο. 

ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ – ΟΜΠΑΜΑ: 1-0

Πολύ ισχυρότερη από αυτή του προέδρου των ΗΠΑ φαίνεται να είναι η πολιτική επιρροή του Ισραήλ στην αμερικανική πολιτική ζωή. Πόσο καλό είναι αυτό, όμως, για το εβραϊκό κράτος;


Η αλλαγή πολιτικής του Ομπάμα έναντι του Ιράν στο θέμα που αφορά την κατασκευή ιρανικών πυρηνικών όπλων, δεν τον κατέστησαν προσφιλή στα μάτια του Νετανιάχου. Είναι όμως η σωστή πολιτική. Τουλάχιστον, ας τούς δώσουν την ευκαιρία, μέχρις αποδείξεως του εναντίου.

του Α. Μ. Διαματάρη*

Τι ακριβώς έλεγε η προφητεία του Δανιήλ για το Μέγα Αλέξανδρο

unnamed (1)
Και μόνο το γεγονός ότι η Παλαιά Διαθήκη αναγνωρίζει τον Μέγα Αλέξανδρο ως «Βασιλιά των Ελλήνων», αυτό και μόνο είναι ικανό όχι μόνο να αποστομώσει κάποιους σημερινούς εκ Βορρά, σφετεριστές της ελληνικής Μακεδονίας, αλλά και να μας κάνει όλους τους Έλληνες να σεβόμαστε τη Βίβλο, που είναι γραμμένη στην ελληνική γλώσσα.

Δείτε τι έπαθε επειδή αποκοιμήθηκε πάνω στο κινητό του!

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι πλέον τυχαίνει να τους παίρνει ο ύπνος ενώ ακουμπούν επάνω στο κινητό τους τηλέφωνο, αφού η συνήθεια να ασχολούνται με το κινητό λίγο πριν πέσουν για ύπνο είναι πλέον συχνό φαινόμενο.

ΡΩΣΟΛΑΓΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Αντί κάποιοι να «οδύρονται» γιατί η Ρωσία απαγόρευσε εισαγωγές φρούτων και λαχανικών, καλά θα έκαναν να μάς πουν γιατί υποχωρούν οι ελληνικές εξαγωγές συνολικά



Οι αναγνώστες μας θα πρέπει επίσης να πληροφορηθούν ότι το βαρύ πυροβολικό των εξαγωγών μας (40%) είναι τα καύσιμα και η βιομηχανία, ενώ ο αγροτικός τομέας, λόγω ανικανότητος και απέχθειας προς το επιχειρείν, αντιπροσωπεύει μόνον 4,1% των συνολικών εξαγωγών.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

ΑΙΩΝΙΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Δεύτερη ευκαιρία σε όσους προσπαθούν

Παράθυρο ευκαιρίας για τους «αιώνιους φοιτητές», οι οποίοι τα τελευταία δύο χρόνια έμπρακτα προσπαθούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, ανοίγει το υπουργείο Παιδείας ύστερα από τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος με εκπροσώπους των διοικήσεων πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

Παραδίδονται 8 έργα τους επόμενους μήνες – Θα δοθεί και το τελευταίο κομμάτι του Μαλιακού

Οκτώ έργα, κυρίως οδικά, θα παραδοθούν στους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τον γγ Υποδομών, Στράτο Σιμόπουλο. Ανάμεσα σ' αυτά, το εναπομείναν κομμάτι της εθνικής οδού στο “πέταλο” του Μαλιακού.Ο γενικός γραμματέας Υποδομών Στράτος Σιμόπουλος, τόνισε: “Στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, παραδίνουμε τους επόμενους μήνες ολοκληρωμένα σημαντικά έργα, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

ΔΕΗ: Αλλαγές στο έντυπο των λογαριασμών για την προστασία ασθενών

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ 56ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Aλλάζει το έντυπο λογαριασμού ρεύματος της ΔΕΗ και ενσωματώνεται, σε εμφανές σημείο, ο πενταψήφιος αριθμός εξυπηρέτησης, με στόχο την ενημέρωση των ατόμων με αναπηρία, μετά από παρέμβαση της υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, που ζήτησε τις αλλαγές αυτές, με αφορμή τον θάνατο της άτυχης 56χρονης τετραπληγικής στα Χανιά, τον περασμένο μήνα.

ΗΠΑ: Εξιτήριο για τον γιατρό που μολύνθηκε από Εμπολα

Ένας Αμερικανός γιατρός ο οποίος είχε μολυνθεί από τον ιό Έμπολα ενώ παρείχε φροντίδες σε ασθενείς στη Λιβερία έλαβε εξιτήριο από ένα νοσοκομείο των ΗΠΑ όπου του χορηγήθηκε θεραπεία με ένα πειραματικό σκεύασμα, ανακοίνωσε η φιλανθρωπική οργάνωση της οποίας είναι μέλος.

Αμφίπολη: Στην τελική ευθεία οι ανασκαφές - "Υπόκλιση" Τασούλα στο "μοναδικό μνημείο"

- Τι λέει ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, για την εξέλιξη των ανασκαφών
- Αποθεώνει την μεγαλοπρέπεια του αρχαίου τύμβου της Αμφίπολης
- "Μνημείο μοναδικών διαστάσεων και μοναδικής καλλιτεχνικής επιμέλειας όχι μόνο στη Μακεδονία αλλά σε όλη τη Βαλκανική"
- Βρέθηκαν τα φτερά από τις ακέφαλες Σφίγγες

Αγρότης καταπλακώθηκε από σκαπτικό μηχάνημα στις Σέρρες

ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΕΙ

Τραγικό θάνατο βρήκε 64χρονος αγρότης, όταν καταπλακώθηκε από το αγροτικό μηχάνημα, στην Τριανταφυλλιά Σερρών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εικασίες συγγενών, το θύμα επιχείρησε να επισκευάσει το ακινητοποιημένο σκαπτικό μηχάνημα, με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί απ΄αυτό.

Πάκο Κούζμαν: «Η Αμφίπολη είναι Μακεδονική»

Ο Πάσκο Κούζμαν, γνωστός αρχαιολόγος από την ΠΓΔΜ, υποστηρίζει πως η Αμφίπολη ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας (έτσι όπως την θεωρούν οι Σκοπιανοί) και ότι δεν βρίσκεται εκεί ο τάφος του Αλέξανδρου.

Σε βάθος 48 μέτρων βρέθηκε η σορός του αγνοούμενου μοναχού

Νεκρός εντοπίστηκε τελικά ο 68χρονος μοναχός τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί την περασμένη Τρίτη όταν ανετράπη το φουσκωτό στο οποίο επέβαινε μαζί με άλλους δύο μοναχούς.

Μύκητας των νυχιών: Αντιμετωπίστε τον με 12 φυσικές θεραπείες!

Οι μύκητες στα νύχια των ποδιών – ή αλλιώς ονυχομυκητίαση – είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εξίσου οι άνδρες με τις γυναίκες. Τα συμπτώματα της ονυχομυκητίασης περιλαμβάνουν την φλεγμονή, το πρήξιμο, τον πόνο, το κιτρίνισμα και την πάχυνση των νυχιών.

Ο βασιλιάς της Ολλανδίας ξόδεψε 461.000 ευρώ για ένα φράκτη στη βίλα του στην Ελλάδα


Έντονη δυσφορία προκαλεί στους Ολλανδούς η αποκάλυψη του RTL News ότι η κυβέρνησή τους πλήρωσε το ποσό των 461.000 για να νοικιάσει οικόπεδο που γειτνιάζει με την παραθαλάσσια βίλα του βασιλιά Γουλιέλμου Αλεξάνδρου στη νότια Ελλάδα, προκειμένου να χτιστεί φράκτης. Και αυτό, την ώρα που το οικόπεδο έχει αγοραστική αξία περίπου 35.000 ευρώ.

Ιρλανδία: Δύο Α και πολλή αυτογνωσία (από όλους)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Την Παρασκευή, 15 Αυγούστου, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Fitch αναβάθμισε το κρατικό αξιόχρεο της Ιρλανδίας σε A-, με την υποσημείωση ότι «η ιρλανδική κυβέρνηση συνέχισε το πολυετές πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής μετά την έξοδό της από το πρόγραμμα της Τρόικας στα τέλη του 2013 και συνεχίζει να τηρεί τους εγχώριους δημοσιονομικούς κανόνες, όπως και αυτούς της ευρωζώνης».

ΡΟΥΞΟΛΙΤΙΝΙΒΗ Φάρμακο για τη φαλάκρα: «Τρίχες» ή «επανάσταση»;

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που το χαρακτηρίζουν ως το... «Αγιο Δισκοπότηρο» της σύγχρονης επιστήμης και ιατρικής. Ο λόγος για το πολυπόθητο από εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη... φάρμακο της φαλάκρας.

Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε στο μπαλκόνι του 26 δενδρύλλια χασίς

Στο μπαλκόνι του σπιτιού του, στη Θεσσαλονίκη, καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης 46χρονος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης.

ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ , ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014 στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, των νέων Αντιπεριφερειαρχών και των νέων Περιφερειακών Συμβούλων Κεντρικής Μακεδονίας...

Οι Νεάντερταλ συνυπήρξαν με τους σύγχρονους ανθρώπους για χιλιάδες χρόνια

Οι Νεάντερταλ εξαφανίστηκαν από την Ευρώπη πριν από 41 με 39 χιλιάδες χρόνια, ενώ επί 2.600 ως 5.400 χρόνια συμβίωναν με τους πρώτους σύγχρονους ανθρώπους (Χόμο σάπιενς). Αυτό αναφέρει νέα μελέτη που μόλις δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature και η οποία εκπονήθηκε από μια ομάδα επιστημόνων, μεταξύ των οποίων η Δρ. Κατερίνα Δούκα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Αυτό είναι το πιο ακριβό διαμέρισμα στον κόσμο! Φωτογραφίες

Το πιο ακριβό διαμέρισμα στον κόσμο βρίσκεται στην κορυφή ενός ουρανοξύστη, στο Μονακό (πού αλλού) και έχει θέα... πιάτο τη Μεσόγειο. Για την τιμή, καλύτερα να μη ρωτήσετε...

Αποκάλυψη για το χαμένο Boeing: Χάκερ έκλεψαν απόρρητα στοιχεία της έρευνας!

Νέα στοιχεία σχετικά με την έρευνα για την εξαφάνιση του Boeingτων Μαλαισιανών Αερογραμμών έρχονται στο φως της δημοσιότητας για να ρίξουν περισσότερο... σκοτάδι στην υπόθεση που συνταράσσει εδώ και πέντε περίπου μήνες όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν μόλις σήμερα το φως της δημοσιότητας, μία μόλις μέρα μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση του Boeing από τα ραντάρ, ομάδα κινέζων χάκερ υπέκλεψε απόρρητα στοιχεία από τις έρευνες και τις καταθέσεις.

ΕΝΦΙΑ: Πότε θα ανέβουν στο Taxis νέα εκκαθαριστικά για όλους

Ευνοϊκές αλλαγές που συνδέονται με όσους δικαιούνται έκπτωση ή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Οι αλλαγές αυτές που θα διορθώσουν διαπιστωμένες αρρυθμίες του Ν.4223/2013 θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει προς ψήφιση μετά τις 26 Αυγούστου στο τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής το υπουργείο Οικονομικών.

Ήθελαν λύτρα για να μην σφάξουν τον δημοσιογράφο – Δεν έκανε τίποτα η κυβέρνηση των ΗΠΑ

Τον Νοέμβριο του 2013, η οικογένεια του Τζέιμς Φόλεϊ έλαβε το πρώτο μήνυμα μέσω e-mail από τους απαγωγείς του δημοσιογράφου, οι οποίοι απαιτούσαν λύτρα και έδιναν αποδείξεις ότι ήταν ζωντανός, όπως είπε ο Φίλιπ Μπαλμπόνι διευθύνων σύμβουλος της GlobalPost για λογαριασμό της οποίας εργαζόταν ο Τζέιμς Φόλεϊ.Η ανταλλαγή μηνυμάτων δεν κράτησε πολύ.

Παραδόθηκε ο δεύτερος δράστης του στυγερού εγκλήματος της Μάνης

ΗΔΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΝΑΣ 19ΧΡΟΝΟΣ


Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης πέρασε την πόρτα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και ο δεύτερος φερόμενος ως δράστης, της στυγερής δολοφονίας των δύο νεαρών στη Μάνη. Χθες, ένας 19χρονος από την Καλαμάτα συνελήφθη για τη διπλή δολοφονία. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν και οι δυο νεαροί στον εισαγγελέα για να τους απαγγελθούν κατηγορίες.