Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Ανατράπηκε φουσκωτό με τρεις μοναχούς στο Άγιον Όρος - Αγνοείται ο ένας

Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα για τη διάσωση τριών μοναχών που επέβαιναν σε μία λέμβο που ανετράπη στο Άγιον Όρος.

ΝΕΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΕ… ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ο γνωστός Έλληνας καθηγητής που αρθρογραφεί σε τουρκική εφημερίδα, «ξαναχτύπησε» πάλι με ένα καινούργιο ανθελληνικό άρθρο προφέροντας για άλλη μια φορά το έδαφος στην γειτονική χώρα να μας προσάπτει κατηγορίες σε πολλά επίπεδα για τον «μεγαλοϊδεατισμό» μας και το εθνικιστικό μας πνεύμα. Ποιοι ;

Τραγωδία στην Πέλλα: Νόμιζε ότι τον σκότωσε και αυτοκτόνησε!

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στη Δάφνη Πέλλας 
Σήμερα το μεσημέρι, ένας 78χρονος έστησε ενέδρα σε 70χρονο συγχωριανό του που ερχόταν προς το μέρος του με τρακτέρ.

Νεκροί 13 άνθρωποι από κατανάλωση μολυσμένων αλλαντικών!

Οι αρχές της Δανίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι νεκροί από τη λιστερίωση που συνδέεται με την κατανάλωση μολυσμένων προϊόντων κρέατος έφτασαν τους 13 μέσα σε ένα χρόνο.Συνολικά 24 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τη βακτηριακή λοίμωξη από τον Σεπτέμβριο του 2013, όμως τα περισσότερα κρούσματα αναφέρθηκαν τους δύο τελευταίους μήνες.

Η NASA «ψάρεψε» σκόνη μακρινών γαλαξιών



ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΚΑΝΑΒΕΡΑΛ. Μοναδικά δείγματα αστρικής σκόνης, που προήλθε εκτός του Ηλιακού μας συστήματος, εξασφάλισε η NASA χάρη στο διαστημόπλοιο Stardust. Το διαστημικό όχημα, που αν και έπαψε να λειτουργεί αφού εκπλήρωσε την αποστολή του, «χάρισε» στην επιστημονική κοινότητα τους πρώτους κόκκους σκόνης από μακρινούς γαλαξίες.

Οριο συνταγογράφησης στις εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ


Ανά νομό και ανά πάροχο θα κατανέμεται ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις, για τις οποίες με υπουργική απόφαση καθορίζεται όριο συνταγογράφησης, με στόχο «τη διαχείριση των κλειστών προϋπολογισμών του ΕΟΠΥΥ και την αποδοτικότερη αξιοποίηση των πόρων που διατίθενται ανά κατηγορία παρόχων».

Σώθηκαν από θαύμα - Κεραυνός πέφτει δίπλα σε αυτοκίνητο. Δείτε το βίντεο


Ένας κεραυνός πέφτει στην άκρη του δρόμου, δίπλα ακριβώς από ένα κινούμενο αυτοκίνητο.

Οι επιβάτες του αυτοκινήτου κατέγραψαν τη στιγμή σε βίντεο, ενώ κινούνταν με το αμάξι τους σε έναν επαρχιακό δρόμο στην Εσθονία.

Βουλευτές ΝΔ: Να γίνει αδίκημα η άρνηση της Γενοκτονίας Ποντίων, Μικρασιάτων και Αρμενίων

Επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά από τον οποίο ζητούν να υπάρξει διάταξη στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που θα προβλέπει ότι θα είναι αδίκημα η άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής όπως των Ποντίων, των Μικρασιατών, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, έστειλαν 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

«ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ 2014» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ένα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο της διοργάνωσης «ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ 2014» υλοποιεί το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε χώρους πολιτισμού σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. 


Η δράση «Ευριπίδεια 2011-2014» εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «ΕΣΠΑ 2007-2013».

Τα πάνω – κάτω στο ασφαλιστικό – Όλοι σε ένα Ταμείο, τέλος οι πρόωρες και είσπραξη εισφορών από ιδιώτες

- Για ποιους ασφαλισμένους και σε ποια Ταμεία αλλάζουν όλα
- Ο υπολογισμός της σύνταξης θα γίνεται με ενιαίο τρόπο για όλους τους ασφαλισμένους
- Ανοίγει ο δρόμος για κατάργηση των πλασματικών ετών για τους εργαζόμενους
- Θα πληρώσουν το “μάρμαρο” όσοι δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Αμφίπολη και εθνικός διχασμός: Το μικρόβιο σκοτώνει ακόμη

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Καθώς η αγωνία για τον αρχαιολογικό τάφο της Αμφίπολης κορυφώνεται, τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται για άλλη μια φορά προς την Ελλάδα – αυτή τη φορά με θετικό πρόσημο.

Με την αρχαιολογική σκαπάνη να προχωρά με χειρουργική ακρίβεια, τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι εφημερίδες, τα τηλεοπτικά δίκτυα δημοσιεύουν και προβάλλουν το ένα ρεπορτάζ μετά το άλλο για την αναμενόμενη αποκάλυψη του μεγάλου μυστικού που φαίνεται ότι κρύβει αυτός ο μεγαλοπρεπής τάφος.

Ασφαλιστικό: Eτος της... μεγάλης φυγής και το 2014

Μαζικές συνταξιοδοτήσεις υπό τον φόβο νέας μεταρρύθμισης. Εκρηκτικό κοκτέιλ για το ασφαλιστικό η υψηλή ανεργία και ο φόβος των νέων αλλαγών. Από το δημόσιο αναμένεται ο μεγαλύτερος αριθμός αιτήσεων. Ο κλάδος «πρωταθλητής».

Ενας εμπόλεμος πλανήτης

Σε μια νέα τάξη πραγμάτων, όπως αυτή διαμορφώνεται σήμερα, οι ένοπλες συγκρούσεις και οι εν δυνάμει πυριτιδαποθήκες ανά την υφήλιο τείνουν να αποτελούν τον κανόνα αντί της εξαίρεσης.
Η παγκόσμια «αταξία» που αποτυπώνεται στον χάρτη του ιδρύματος «The Fund for Peace» με τα πιο εύθραυστα κράτη του πλανήτη, δείχνει ότι η κατάσταση έχει οξυνθεί πολύ τα τελευταία χρόνια.

Νέες αντικειμενικές τιμές στα ακίνητα από το 2016

Η αντίστροφη μέτρηση για το «ξήλωμα» των πλασματικών αντικειμενικών τιμών και την αντικατάστασή τους από νέες που θα είναι ευθυγραμμισμένες με τις εμπορικές άρχισε με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη για τη σύσταση επιτροπής με αντικείμενο τη μελέτη και εκπόνηση συστήματος καθορισμού διοικητικών τιμών και τιμών ζώνης για τα ακίνητα της χώρας.

Ενα τροχόσπιτο -παλάτι που κοστίζει 3,5 εκατ. ευρώ -Κιτς αισθητική, αλλά και όλες οι ανέσεις.Δείτε εικόνες

Είναι τροχόσπιτο, αλλά σίγουρα οι ανέσεις που προσφέρει ξεπερνούν κατά πολύ την «στενή» έννοια της λέξης, καθώς, κοστίζει περίπου 3,5 εκατ. ευρώ, ζυγίζει πάνω από είκοσι τόνους και το εσωτερικό του θυμίζει μάλλον παλάτι.

Ελαιόλαδο: Μία καταπληκτική ιδιότητα που ίσως δεν γνωρίζετε

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του τεχνολογικού πανεπιστημίου του Μονάχου TUM) έδειξε ότι τα «φυτικά» έλαια και ειδικά το ελαιόλαδο μπορούν να ρυθμίσουν το αίσθημα της πείνας μετά από την κατανάλωση τους.