Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Κατάνυξη και στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο















Το απόγευμα της Πέμπτης 14 Αυγούστου 2014
 ξεκίνησαν στην Καστανιά του Βερμίου οι
 πανηγυρικές εκδηλώσεις για την εορτή της
 Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. 

Ο ελληνισμός προσκύνησε ξανά την Παναγία στο ιστορικό μοναστήρι της

ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ
Προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου τελέστηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά στην ιερά μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Εγκλημα πάθους και αυτοκτονία στην Εγνατία οδό

Σε ζευγάρι Θεσσαλονικέων, γονείς δύο παιδιών, ανήκουν τα πτώματα που βρέθηκαν στην Εγνατία οδό, κοντά στον κόμβο της Ξυλούπολης, και η έρευνα της Αστυνομίας έδειξε ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους και αυτοκτονία.

Δεκαπενταύγουστος: Δείτε πώς πληρώνεται η αργία

Τι προβλέπει ο νόμος - Τι ισχύει για όσους αμείβονται με μηνιαίο μισθό και με ημερομίσθιο. 

Για τον τρόπο αμοιβής της αργίας της 15ης Αυγούστου για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ενημερώνει με ανακοίνωσή του το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της ΓΣΕΕ (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ).

Θεσσαλονίκη: Ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τέμπη για την επιστροφή της Κυριακής

Ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Κυριακή 17 Αυγούστου, στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στην ευρύτερη περιοχή της κοιλάδας των Τεμπών, και τις ώρες από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ, για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκδρομέων από τις παραλίες των νομών Λάρισας και Πιερίας.

Ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Ήθη και έθιμα από όλη τη χώρα για μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστης.

Η Ελλάδα είναι άρρηκτα δεμένη με την γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, μία γιορτή που θεωρείται από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης.

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014. Οι ιστορίες και οι συμβολισμοί πίσω από τα 500 και πλέον ονόματα της Θεοτόκου



ΚείμενοDogma Newsdesk

Αμέτρητα είναι τα ονόματα, ή «Θεοτοκωνύμια» όπως λέγονται, που έχει δώσει ο λαός στην Παναγία. Μέχρι στιγμής υπολογίζεται πως ξεπερνούν τα 500. Άλλα βγαλμένα από ύμνους, άλλα από τον τόπο που βρίσκεται κάποιος Ναός ή Μοναστήρι κι άλλα εξαιτίας του τρόπου που έχει αγιογραφηθεί.

Ο πιλότος κοιμήθηκε, η συγκυβερνήτης έπαιζε με το τάμπλετ και το αεροπλάνο έπεσε 5000 πόδια!

Συναγερμός σήμανε στις υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας της Τουρκίας, όταν εντόπισαν ένα αεροσκάφος της Jet Airways που έχασε ξαφνικά και χωρίς αιτία 5.000 πόδια ύψος.

Το περιστατικό συνέβη στον τουρκικό εναέριο χώρο πάνω από την Άγκυρα και το αεροπλάνο με 300 επιβάτες εκτελούσε το δρομολόγιο Μουμπάι - Βρυξέλλες.