Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Δέκα σημάδια ότι έχετε σκουλήκια στο έντερο ή το στομάχι

Τα παράσιτα στο γαστρεντερικό σύστημα είναι πολύ πιο συχνό φαινόμενο από ό, τι νομίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Το ότι τέτοια παράσιτα έχουν άνθρωποι μόνο στις υπανάπτυκτες χώρες είναι μύθος.

Ένας εύκολος τρόπος να παρασκευάσετε σπαθόλαδο – βαλσαμόλαδο (βίντεο)

Η Ομάδα Αυτάρκειας δημιούργησε ένα ενδιαφέρον βίντεο για γρήγορη παρασκευή σπαθόλαδου. Όπως θα παρατηρήσετε παρουσιάζει έναν άλλον τρόπο, από τη γνωστή έκθεση στον ήλιο για 40 ημέρες που εφαρμόζεται παραδοσιακά.

ΚΑΛΟΧΩΡΙ Στη φάκα λαθρέμποροι καυσίμων

Ελληνοαλβανικό κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων εξάρθρωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης με τη σύλληψη δύο μελών του και την ταυτοποίηση ακόμη δύο συνεργών τους.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Φέρεται ότι πουλούσε παράνομα στη χώρα μας καύσιμα που προορίζονταν για την Αλβανία, χωρίς όμως να έχει γίνει ακόμη γνωστή η ποσότητα που διοχετεύτηκε στην εσωτερική αγορά, καθώς και το πού κατέληγαν τα λαθραία καύσιμα.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Το πρώτο για φέτος κρούσμα ιού δυτ. Νείλου στη χώρα μας

Tο πρώτο εργαστηριακά επιβεβαιωμένο περιστατικό λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου για την περίοδο μετάδοσης 2014, ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) Πρόκειται για άνδρα 85 ετών, κάτοικο Ανατολικής Αττικής, ο οποίος δεν αναφέρει ιστορικό πρόσφατης μετακίνησης σε άλλες περιοχές της χώρας.

H Αρχαία Αμφίπολη: 5.000 χρόνια ιστορίας

Το λιοντάρι της Αμφίπολης, ο χρυσός του Παγγαίου και η άφθονη ξυλεία

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον της αρχαιολογικής επιστήμης στρέφεται τις τελευταίες ημέρες γύρω από την Αμφίπολη. Η Αμφίπολη ήταν αρχαία πόλη χτισμένη στην ανατολική Μακεδονία, στις όχθες του ποταμού Στρυμόνα, στη θέση πόλης που παλαιότερα ονομαζόταν "Εννέα Οδοί" ή πολύ κοντά σε αυτήν. Η Αμφίπολη ιδρύθηκε από Αθηναίους το 437 π.Χ. με στόχο τον έλεγχο της πλούσιας σε πρώτες ύλες περιοχή και εγκαταλείφθηκε οριστικά τον 8ο αιώνα μ.Χ. Σήμερα στην περιοχή είναι χτισμένος ο ομώνυμος σύγχρονος οικισμός, που βρίσκεται περίπου 60 χλμ. νοτιοανατολικά των Σερρών.

Ανοικτό το "Βελλίδειο" λόγω καύσωνα

Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, σε συνεργασία με την HELEXPO, το Συνεδριακό Κέντρο της HELEXPO “Ιωάννης Βελλίδης”, στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό την Πέμπτη 14, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Αυγούστου 2014, από τις 9 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ.

Κραυγή απόγνωσης από τους 50 Έλληνες που ζουν στο Ιράκ: Βρισκόμαστε στο έλεος των Τζιχαντιστών

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, "έχει δώσει ρητές οδηγίες στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βαγδάτη για αυξημένη επαγρύπνηση (vid)

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης Λίτσας Αμμανατίδου - Πασχαλίδου για την Εξισωτική Αποζημίωση των κτηνοτρόφων

Η καταβολή της Εξισωτικής Αποζημίωσης για το έτος 2013 δημιούργησε πολύ μεγάλη και εύλογη αγανάκτηση στους δικαιούχους κτηνοτρόφους, καθώς είναι εξαιρετικά μειωμένη από τις προηγούμενες χρονιές.
 Όλο το προηγούμενο διάστημα, υπήρξαμε μάρτυρες ακατάσχετων  υποσχέσεων εκ μέρους της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ προς τους Έλληνες παραγωγούς, με "διαβεβαιώσεις" ότι ‘’λύνονται οριστικά‘’ τα προβλήματα της  κτηνοτροφίας  και ότι η Κυβέρνηση  θα στηρίξει τόσο τις γαλακτοπαραγωγικές μονάδες, όσο και την  ελεύθερη βόσκηση.

Δεκαπενταύγουστο με τη σκέψη στους μάρτυρες του Ιράκ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Τέτοιες μέρες γιορτής για τη χριστιανοσύνη, η σκέψη όλων των Χριστιανών στρέφεται προς τους ομοθρήσκους που δοκιμάζονται σκληρά στο Ιράκ και μαρτυρούν στα χέρια των πιο φανατικών ισλαμιστών, των αιμοσταγών τζιχαντιστών (που δεν καταλάβαμε από πού ξεφύτρωσαν ξαφνικά τόσο οργανωμένοι και τόσο οπλισμένοι) 

Το μυστικό του αρχαίου τάφου της Αμφίπολης

Εν αναμονή της αποκάλυψης του μεγάλου «μυστικού» του αρχαίου τάφου στην Αμφίπολη βρίσκεται πλέον ολόκληρη η χώρα.


Μάχη για τους αιώνιους φοιτητές

Τη σφοδρή αντίδραση των ΑΕΙ θα συναντήσει τις επόμενες μέρες το υπουργείο Παιδείας για το θέμα της διαγραφής των αιώνιων φοιτητών -στο τέλος του μήνα-, καθώς τα ιδρύματα θέλουν να δώσουν μία ακόμη ευκαιρία σε όσους προσπαθούν να πάρουν έστω και την τελευταία στιγμή το πτυχίο τους.

Πυρκαγιά σε βυτιοφόρο - Διεκόπη η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας


Λήξη συναγερμού για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε βυτιοφόρο στην εθνική οδό, το οποίο μετέφερε μαζούτ και κινούταν στο ύψος του κόμβου του Μπράλου στο ρεύμα προς Λαμία.

ΗΠΑ. «Μεγάλη απώλεια» το κλείσιμο της Ελληνικής Υπηρεσίας της Φωνής της Αμερικής λέει οργάνωση ομογενών

Την βαθιά της απογοήτευση για το κλείσιμο, λόγω περικοπών στον προϋπολογισμό, της Ελληνικής Υπηρεσίας της Φωνής της Αμερικής, εκφράζει με ανακοίνωση της η ομογενειακή οργάνωση AHEPA.

Ντρεπόταν να πάει στο γιατρό να του αφαιρέσει τον δονητή και πέθανε!

Η φράση "πέθανε από την ντροπή του" είναι κυριολεκτική στην περίπτωση ενός 50χρονου άνδρα, ο οποίος δεν ήθελε να ζητήσει βοήθεια από γιατρό για να βγάλει από το σώμα του ένα σεξουαλικό βοήθημα και τελικά βρήκε τραγικό θάνατο.