Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Δείτε σε ποιους δεν επιστρέφονται οι πινακίδες για τον Δεκαπενταύγουστο

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

Με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη επιστρέφονται οι πινακίδες καθώς και οι άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, εν όψει της εορταστικής περιόδου του Δεκαπενταύγουστου, εκτός από αυτές που αφαιρέθηκαν για σοβαρές παραβάσεις

ΔΗΜΟΣΙΟ. Τόσα πληρώνουμε για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων (αναλυτικά η μισθοδοσία ανά υπουργείο)

Στοιχεία για το κόστος μισθοδοσίας των υπαλλήλων στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα διαβίβασε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.


Οι φιλέλληνες της Ιταλίας ζωντανεύουν την αρχαία Ελέα

Με ελληνικό χρώμα θα πλημμυρίσει από τις 8 έως 14 Σεπτεμβρίου, η Ασέα Μαρίνα, η αρχαία Ελέα, όπου γεννήθηκαν ο Παρμενίδης και ο Ζήνων.
Η Φιλελληνική Εταιρεία Ιταλίας διοργανώνει την πρώτη "Ελληνική Εβδομάδα", που απευθύνεται σε όλους όσους αγαπάνε την Ελλάδα και ιδιαίτερα στους νέους.

Βέροια: Βρέθηκε το πτώμα του 43χρονου Αλβανού που δολοφονήθηκε... κατά παραγγελία των πεθερικών του

Σε δασική περιοχή στην τοποθεσία Πατρίδα, έξω από τη Βέροια, εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του 43χρονου Αλβανού, ο οποίος ήταν ‘persona non grata' για τα ελληνικής καταγωγής πεθερικάτου, που πλήρωσαν 48χρονο για να τον σκοτώσει.

Δείτε πού θα βρείτε δωρεάν wifi στη Θεσσαλονίκη

Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο παρέχει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε 16 περιοχές της πόλης, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών ασύρματης δικτύωσης (wi-fi hotspots).

Χωρίς τέλη αδείας τα οχήματα στα οποία τοποθετείται φυσικό αέριο ή υγραέριο

Απόφαση με την οποία απαλλάσσονται από την καταβολή τέλους αδείας τα αυτοκίνητα στα οποία τοποθετείται φυσικό αέριο ή υγραέριο υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Τι πρέπει να προσέξουν όσοι ταξιδεύουν προς Λαμία

Τι πρέπει να προσέξουν όσοι θα ταξιδέψουν προς Λαμία, Ευρυτανία, Δομοκό, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα κλπ, για να αποφύγουν τη μεγάλη ταλαιπωρία.

7 σπιτικά μυστικά για τα τσιμπήματα και τη φαγούρα

Οι λάτρεις των καλοκαιρινών διακοπών είναι μοιραίο να έρθουν αντιμέτωποι με τα κουνούπια. Ιδιαίτερα όσοι επιθυμούν να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους στην ύπαιθρο και κοντά σε υγρά και ζεστά μέρη οφείλουν να είναι έτοιμοι να δεχτούν τσιμπήματα από σκνίπες και άλλα έντομα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (12-08-2014, Α.Α. 1/2014) , τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Τόνοι λαθραίων καυσίμων από ελληνοαλβανικό κύκλωμα στη Βόρεια Ελλάδα

Ελληνοαλβανικό κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων εξάρθρωσε ηΕΛ.ΑΣ. και συνέλαβε έναν 59χρονο Αλβανό, οδηγό βυτιοφόρου κι έναν 42χρονο Έλληνα, ιδιοκτήτη μάντρας, ενώ ως συνεργοί τους ταυτοποιήθηκαν μία ιδιοκτήτρια κι ένας διαχειριστής εταιρείας εμπορίας καυσίμων, η έδρα της οποίας βρίσκεται στην Αλβανία.

Σαμαράς από Αμφίπολη: «Είμαστε μπροστά σε ένα εξαιρετικά σημαντικό εύρημα»

«Είναι βέβαιο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εξαιρετικά σημαντικό εύρημα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την επίσκεψή του στον χώρο της αρχαιολογικής ανασκαφής στην Αμφίπολη.

Κυρώσεις, αντίμετρα και το μυαλό των βουβαλιών

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Οι αγρότες που εξάγουν τα φρούτα και τα λαχανικά τους στη Ρωσία και βλέπουν τα φορτηγά να γυρίζουν πίσω, τα προϊόντα τους να σαπίζουν απούλητα και το εισόδημά τους να συρρικνώνεται, έχουν απόλυτο δίκιο.

Γι’ αυτό και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια είτε οι επιπτώσεις από τα αντίμετρα της Ρωσίας στις κυρώσεις της Δύσης να ελαχιστοποιηθούν, είτε να υπάρξουν οι αναγκαίες αποζημιώσεις, ώστε μέσα από κοινοτικά και εθνικά κονδύλια να μην πληγούν τα εισοδήματα των ανθρώπων αυτών που δίνουν μεγάλη και καθημερινή μάχη για να κρατήσουν όρθια την ελληνική παραγωγή.

Δυτ. Αφρική: Ξεπερνούν τους 1.000 οι νεκροί από Εμπολα

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥ

Στους 1.013 ανέρχονται οι νεκροί από το χειρότερο ξέσπασμα του ιού Έμπολα, με 52 εξ αυτών να έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο τριήμερο σε τρεις ακόμη χώρες της Δυτικής Αφρικής, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σχέδιο στήριξης από Βρυξέλλες για τα ροδάκινα

Με έκτακτα οικονομικά μέτρα στήριξης των Ευρωπαίων ροδακινοπαραγωγών σχεδιάζουν να απαντήσουν οι Βρυξέλλες στο ρωσικό εμπάργκο, ενώ η ελληνική κυβέρνηση προσβλέπει στη δημιουργία κοινού μετώπου με τις χώρες του Νότου για την εύρεση κοινής λύσης, προκειμένου να καλυφθούν πλήρως οι ζημιές από την απαγόρευση τροφίμων στη Ρωσία και να αποζημιωθούν οι αγρότες.

Στην Αμφίπολη ο Σαμαράς - Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και τους βασιλικούς τάφους

Προς την Αρχαία Αμφίπολη κατευθύνεται ο πρωθυπουργός,Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία και τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα. Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον λόφο Καστά και θα ξεναγηθεί στον χώρο της εξελισσόμενης αρχαιολογικής ανασκαφής.

Νέα πιο αποτελεσματικά φάρμακα κατά της Ηπατίτιδας

Περίπου 150 εκατ. άνθρωποι, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έχουν χρόνια ιογενή ηπατίτιδα C, η οποία μπορεί να καταλήξει σε κίρρωση και καρκίνο του ήπατος.

Σοκ στο Χόλιγουντ! Νεκρός βρέθηκε ο ηθοποιός Ρόμπιν Γουίλιαμς! Όλα δείχνουν αυτοκτονία


- Ο διάσημος ηθοποιός έδινε χρόνια μάχη με την κατάθλιψη
- Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς ήταν 63 ετών και θεωρείται από τους κορυφαίους της γενιάς του
- Είχε βραβευθεί με Όσκαρ και είχε αποθεωθεί για την ερμηνεία του στην αντιπολεμική ταινία "Good Morning Vietnam"Ενας μεγάλος και ιδιαίτερα αγαπητός ηθοποιός του Χόλιγουντ, ο Ρόμπιν Γουίλιαμς, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του με την αστυνομία να εκτιμά από τις πρώτες ενδείξεις ότι ο θάνατος προήλθε από αυτοκτονία.

Τραγωδία στη Μύκονο: Νεκρός 10χρονος που παρασύρθηκε από ταχύπλοο

Ενα 10χρονο αγόρι που έπεσε στη θάλασσα από «μπανάνα» που έσερνε ταχύπλοο στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου παρασύρθηκε από το ταχύπλο που την έσερνε, κατά την προσπάθεια να το ανασύρει από τα νερά

Σκιάθος: Τελευταίο μπάνιο για 52χρονο Νορβηγό

Νεκρός ανασύρθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, από τη θαλάσσια περιοχή Μεγάλη Άμμος της Σκιάθου, 52χρονος Νορβηγός.

Όπως αναφέρει το e-volos.gr, ο 52χρονος εντοπίστηκε από λουόμενους να επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας και ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και την Λιμενική Αρχή της Σκιάθου, όπου και ανέσυραν τη σορό του.