Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Πρόστιμα 315.000 ευρώ για παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων

Η Αρχή επέβαλε κυρώσεις και απέτρεψε παραβιάσεις των προσωπικών δεδομένων που σχετίζονται με ανεξέλεγκτη χρήση καμερών


Παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων εντόπισε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΠΔ) «μοιράζοντας» πρόστιμα 315.000 ευρώ και αυστηρές προειδοποιήσεις και συστάσεις προς διάφορες πλευρές, διατάσσοντας παράλληλα την άμεση διαγραφή ή καταστροφή στοιχείων.

e-Call: Όταν το τρακαρισμένο αυτοκίνητο καλεί μόνο του βοήθεια

Στα τέλη του 2017 ή στις αρχές του 2018 εκτιμάται ότι θα τεθεί σε ισχύ ο κανονισμός για την υποχρεωτική χρήση πανευρωπαϊκού συστήματος κλήσης έκτακτης ανάγκης (γνωστό και ως e-Call) στα επιβατικά αυτοκίνητα.

Του Κώστα Σιαμέλη
R2unit@hotmail.com

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 434 προσλήψεις εποχικών στην καθαριότητα

Το ενδιαφέρον χιλιάδων πολιτών εκτιμάται ότι θα προσελκύσει η προκήρυξη που εξέδωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης για την πρόσληψη 434 εποχικών υπαλλήλων, με σκοπό να καλυφθούν οι πιεστικές ανάγκες που έχουν ανακύψει κατά κύριο λόγο στους ευαίσθητους τομείς της καθαριότητας και της ανακύκλωσης.

Της Βαρβάρας Ζούκα

Μεγάλη καταστροφή των αγροτών: Οι Ρώσοι έδιωξαν 3.000 νταλίκες με προϊόντα

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Τα πρώτα φορτία με ροδάκινα που δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην ρωσική αγορά μετά το εμπάργκο επιστρέφουν αυτή την ώρα στην χώρα μας. Περίπου 3.000 ελληνικές νταλίκες με ροδάκινα και νεκταρίνια πήγαν προς τη Ρωσία, ωστόσο, θα γυρίσουν όλες πίσω παρ' ότι υπάρχουν συμβόλαια που είναι εν ισχύ, ενώ στην Αθήνα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων για το τι μέλλει γενέσθαι.

Mαζικό ξεπούλημα σπιτιών και οικοπέδων λόγω φόρου ακινήτων


ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Tου Bασίλη Σ. Kανέλλη
  "Η"
Σε μαζικό ξεπούλημα χιλιάδων ακινήτων σε όλη την Eλλάδα σε τιμές ακόμη και κάτω από την αντικειμενική αξία ή το κόστος κατασκευής τους, οδηγεί ο Eνιαίος Φόρος Aκινήτων. Tα «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά που προκάλεσαν νευρική κρίση σε εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οδηγούν σε δραματική αύξηση των προς πώληση ακινήτων.

Μάγδα Κουντουρίδου: «Έφυγε» το γελαστό κορίτσι της Νυμφόπετρας

Έφυγε από τη ζωή μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο η Μάγδα Κουντουρίδου, το γελαστό και άξιο κορίτσι της Νυμφόπετρας. Η Μάγδα ήταν από τους ανθρώπους που πρόσφερε πολλά, αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες  και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη.

Νέα «αόρατα» μετα-υλικά κατασκευασμένα με φως

Βρετανοί ερευνητές ανέπτυξαν μια πρωτοποριακή μέθοδο, που επιτρέπει την κατασκευή νανο-υλικών με τη χρήση φωτός και μας φέρνει πιο κοντά στην τέλεια οπτική παραπλάνηση.

Τέτοια μετα-υλικά, όπως λέγονται, μπορεί κάποια μέρα να ανοίξουν τον δρόμο για αυτό που σήμερα θεωρείται επιστημονική φαντασία, δηλαδή την κατασκευή μεγάλων αντικειμένων, όπως για παράδειγμα ενός πολεμικού πλοίου, που όχι μόνο θα είναι αόρατα, αλλά στα μάτια των παρατηρητών θα φαίνονται ως κάτι άλλο, δημιουργώντας έτσι την τέλεια οπτική παραπλάνηση.

Και τρίτο παιδάκι σώθηκε από πνιγμό στη Νάξο - Μεταφέρθηκε με Super Puma στην Ελευσίνα

Τρίτο περιστατικό παρ' ολίγον πνιγμού μικρού παιδιού συνέβη μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα και είναι το δεύτερο που σημειώνεται στη Νάξο.

Το παρ' ολίγον θύμα ήταν ένα κοριτσάκι 15 μηνών που μεταφέρθηκε απόψε από τη Νάξο στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας με ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι Αμερικανοί πετούν τρόφιμα και νερό στους ιρακινούς που κρύβονται στα βουνά

Οι αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις προχώρησαν σήμερα σε νέες ρίψεις τροφίμων και νερού στην ορεινή ζώνη όπου έχουν καταφύγει χιλιάδες Ιρακινοί καταδιωγμένοι από την προέλαση των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ.

«Σίριαλ» ο θάνατος του Μπράντι, χαρακτηρίζεται «φόνος» 33 χρόνια μετά

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ «ΘΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ»
Το τραύμα που υπέστη ο εκπρόσωπος του Ρίγκαν κατά την απόπειρα δολοφονίας του το 1981 είναι η αιτία του θανάτου του το...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κοιλάδα των Τεμπών

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Κυριακή, 10 Αυγούστου, στην ΠΑΘΕ, για να αποτραπούν κυκλοφοριακά προβλήματα από την ομαδική είσοδο των οχημάτων στην περιοχή της Κοιλάδας των Τεμπών, λόγω της μεγάλης επιστροφής των εκδρομέων από τα παράλια των νομών Λάρισας και Πιερίας.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τον ιό Έμπολα - Ειδικές οδηγίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ προς τους πολίτες για να προστατευτούν

- Δόθηκε στη δημοσιότητα αφίσα για τις πύλες εισόδου της χώρας για τον ιό του Έμπολα
- Ο ιός μετά από μία περίοδο επώασης προκαλεί αρχικά ένασύνδρομο που μοιάζει με τη γρίπη
- Το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει σε ποιές χώρες πρέπει να αποφεύγεται η επίσκεψη από τους πολίτες
- Σε ετοιμότητα το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ για τυχόν περιστατικά από τον ιό Έμπολα