Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Κολυμβητικός αγώνας 10 χιλιομέτρων

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου «Η Βουρβουρού» σε συνεργασία με συλλόγους της περιοχής διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά τον κολυμβητικό αγώνα απόστασης 10 χιλιομέτρων «Περίπλους Διαπόρου Νήσου» την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου. Το μήνυμα της φετινής διοργάνωσης, που τείνει να γίνει θεσμός, είναι «Κρατάμε τις θάλασσές μας καθαρές».

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά να αποσυρθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τον ΟΑΣΘ

Την απόσυρση των δύο Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων με τις οποίες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, επιτυγχάνεται «ο εξορθολογισμός της λειτουργίας και διασφάλισης της βιωσιμότητας του ΟΑΣΘ», ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, επισείοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης και του ΟΑΣΘ και κάνοντας λόγο «για κυβερνητική επιβράβευση του αμαρτωλού καθεστώτος μονοπωλιακής διαχείρισης των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης».

Κριάρι-τσαμπουκάς «τσακώνεται» με περαστικούς. Δείτε το βίντεο

Δεν «μασάει» από κλωτσιές

Το εξαγριωμένο τετράποδο επιτίθεται σε άντρες και γυναίκες, μηχανάκια και αστυνομικούς. Κανονικά τα πρόβατα είναι φιλήσυχα και οικόσιτα ζώα. Κανονικά δεν επιτίθενται σε ανθρώπους. Κανονικά δεν είναι απειλή για μηχανάκια και αστυνομικούς.

ΟΑΣΘ Στο 1 ευρώ αυξάνεται το βασικό εισιτήριο

Τσουχτερές αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, που αρχίζουν από 25% στο βασικό, το οποίο θα διαμορφωθεί στο 1 ευρώ στην πρώτη ζώνη μετακινήσεων, και σε ορισμένες διαδρομές μπορεί να ξεπεράσουν το 100%, προβλέπει η νέα τιμολογιακή πολιτική για τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Δεν μπορείς να κοιμηθείς τα βράδια; Αυτά είναι τα τρία μυστικά για να σας παίρνει πιο εύκολα ο ύπνος

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον ύπνο, κυρίως επειδή πέφτουν στο κρεβάτι αλλά δεν καταφέρνουν να κοιμηθούν για αρκετή ώρα.
Η δρ Maria Merinez από το Κέντρο Ύπνου Valley στο Φοίνιξ των ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι υπάρχουν τρεις απλές συνήθειες που αν τις ακολουθήσετε θα δείτε ότι θα καταφέρετε να κοιμηθείτε πιο εύκολα:

Με «μέτρα» θα απαντήσει η Ε.Ε. στο ρωσικό εμπάργκο

Η Ευρωπαϊκή Ενωση ανακοίνωσε ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματος να λάβει όλα τα μέτρα κατά της Μόσχας μετά την ανακοίνωση της "σαφώς πολιτικής απόφασης" των ρωσικών αρχών για την απαγόρευση για έναν χρόνο των εισαγωγών των περισσοτέρων προϊόντων διατροφής από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Λόγια του αέρα και για τον αγροτικό κόσμο


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Δεκαετίες τώρα δεν κάνουμε άλλο από το να εντοπίζουμε τις παθογένειες του συστήματος κατανομής των κοινοτικών αγροτικών επιδοτήσεων.

Δεκαετίες τώρα μιλάμε για χαμένες ευκαιρίες, για τεράστια ποσά που αν είχαν χρησιμοποιηθεί σωστά η ελληνική ύπαιθρος έπρεπε να σφύζει από ζωή και παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα, για το γεγονός ότι η Ελλάδα υπήρξε πάντα η πιο ευνοημένη χώρα στην ΕΕ, αλλά τα ευρωπαϊκά χρήματα έπεφταν στον πίθο των Δαναΐδων.

Προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο

ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ
Αεροπορικώς, οδικώς αλλά και... ποδηλατώντας θα μεταβούν, τον Δεκαπενταύγουστο, στην Τραπεζούντα του Πόντου, εκατοντάδες ορθόδοξοι Χριστιανοί προκειμένου να παραστούν στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, στο όρος Μελά.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης 30.000 ανέργων

Προθεσμία υποβολής έως τις 15 Σεπτεμβρίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα voucher του υπουργείου Εργασίας με στόχο την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα αφορά σε 30.000 νέους ηλικίας 25 με 29 ετών, με μέγιστη χρονική διάρκεια έξι μήνες.

Βούλτεψη: Εντός τις ημέρας θα λυθεί το θέμα του ΕΝΦΙΑ! - Μην πληρώσετε την δόση - Τι θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών

- Επανέρχονται οι αντικειμενικές τιμές του 2013 - Θα γίνουν πιο πολλές οι δόσεις
- Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ αφορούν 4.000 οικισμούς της χώρας 
- Η πρώτη δόση αναμένεται να μετατεθεί από τις 29 Αυγούστου στις 30 Σεπτεμβρίου
- Όλο το παρασκήνιο της απόφασηςΑστοχίες και πρωτοφανής μυωπική προσέγγιση υποχρέωσαν την κυβέρνηση να ανακρούσει πρύμναν στο παρά ένα και να προαναγγείλει διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ.

Διάλογος μεταξύ γέροντα και αθέου

Ένα πρωινό συζητά ο Γέροντας Επιφάνειος Θεοδωρόπουλος με δυο-τρεις επισκέπτες στο σπίτι του. Ο ένας είναι ιδεολόγος άθεος και κομμουνιστής. Σε μια στιγμή έρχεται κάποιος απ’ έξω και τους πληροφορεί ότι η Αθήνα έχει γεμίσει από φωτογραφίες του Μαο Τσε Τουγκ με την επιγραφή: «Δόξα στον μεγάλο Μάο». Ήταν η ημέρα κατά την οποία είχε πεθάνει ο Κινέζος δικτάτορας.

Καμπότζη: Ενοχοι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δύο ηγετικά μέλη των Ερυθρών Χμερ

Δύο επιζώντες πρώην ηγέτες των Ερυθρών Χμερ, ο Νούον Τσέα και ο Κιέου Σαμφάν, κρίθηκαν ένοχοι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από δικαστήριο της Πνομ Πενχ, που τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

ΟΑΕΔ: Μέχρι τη Δευτέρα 11/08 οι αιτήσεις για κοινωνικό τουρισμό

Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού - Δείτε αναλυτικά τα δικαιολογητικά και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να λάβετε μέρος στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που παρέχει δωρεάν διακοπές με εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού θα είναι ανοικτές για ακόμη μία εβδομάδα αφού η ηλεκτρονική εφαρμογή για την αίτηση θα κλείσει την επόμενη Δευτέρα 11/8.

Το εφετείο ακύρωσε την ανακήρυξη της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου!

Με μια λιτή δήλωση, η Χριστιάνα Καλογήρου ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται η ανακήρυξή της ως Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.
Η Χριστιάνα Καλογήρου τόνισε πως θα καταθέσει άμεσα αίτηση αναιρέσεως στο Συμβούλιο Επικρατείας σχετικά με την παραπάνω απόφαση.