Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Επαναφορά των αξιών γης στα περσινά επίπεδα

Η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον ΕΝΦΙΑ από τις εξωφρενικές αποτιμήσεις γης σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της περιφέρειας. Επίσημη ανακοίνωση από τον Γκίκα Χαρδούβελη μετά από εντολή του Αντώνη Σαμαρά

Θρίλερ με τον φάκελο του Σουμάχερ - Κρεμάστηκε ο ύποπτος ληστής

Ένας άνδρας που είχε συλληφθεί ως ύποπτος για την κλοπή του ιατρικού φακέλου του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλας 1 Μίχαελ Σουμάχερ βρέθηκε σήμερα απαγχονισμένοςμέσα στο κελί του, σε φυλακή της Ζυρίχης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας.

Πώς θα καταλάβετε αν παρακολουθούν το κινητό σας

Φυσικά ο καλύτερος τρόπους σύμφωνα με τους ειδικούς είναι να κλείσετε το κινητό σας και να βγάλετε την μπαταρία...
Τι γίνεται όμως όταν δεν μπορείτε να το αποφύγετε; Η μία λύση είναι να κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων,η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις θα σβήσει το λογισμικό που σας κατασκοπεύει.

«Πνίγονται» από την κακοκαιρία τα Βαλκάνια

Μεγάλα προβλήματα σε Κροατία, Σερβία και Βοσνία - Ερζεγοβίνη
Ισχυρές βροχοπτώσεις, χαλάζι και κεραυνοί «χτύπησαν» χθες τμήματα της κεντρικής και βορειοανατολικής Κροατίας, της βορειοδυτικής Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και κάποιες περιοχές της Σερβίας, που εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωπες με τις συνέπειες των πλημμυρών του περασμένου Μαΐου.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΟΦΙΑΣ EMIL IVANOV ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Τον Περιφερειάρχη Σόφιας Emil Ivanov δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην Π.Κ.Μ., στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.
«Καλωσορίζω στην Κεντρική Μακεδονία τον Περιφερειάρχη Σόφιας Emil Ivanov, έναν πολιτικό με πολυετή εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση της Βουλγαρίας.

Τι αλλάζει για τα ΜΜΕ, τα δάση και τον αιγιαλό

Καυτός αποδεικνύεται ο φετινός Αύγουστος για τα μέσα ενημέρωσης, τα δάση και τον αιγιαλό. Είτε με τη μορφή τροπολογίας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας είτε μέσω του πολυνομοσχεδίου έρχονται ραγδαίες αλλαγές στους τρεις αυτούς τομείς φέρνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις τα «πάνω-κάτω».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α :25/2014/1230 C), τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:
Βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν σήμερα Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014 στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και αύριο Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014 τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Σποράδες, την Εύβοια, το Βόρειο και το Ανατολικό Αιγαίο.

Διένυσε 4 δισ. μίλια σε 10 χρόνια για το «ραντεβού» με τον κομήτη

Μετά από 10 χρόνια και αφού διένυσε 4 δισεκατομμύρια μίλια, για να ανακαλύψει πως σχηματίστηκε το ηλιακό σύστημα, το σκάφος Ροζέτα που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2004 το κυνήγι ενός κομήτη, επικοινώνησε σήμερα με την Γη, αφού κατάφερε πετύχει το στόχο του και να μπει σε τροχιά γύρω από τον 67P/Churyumov-Gerasimenko.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ (ΤΕΤΑΡΤΗ 06-08-14) ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ. 

ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΟΧΕΥΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ

Ηλιοθεραπεία με μέτρο συνιστούν οι δερματολόγοι, γιατί ο ήλιος προσφέρει όμορφο μαύρισμα αλλά μπορεί να προκαλέσει και εγκαύματα!
«Προσοχή λοιπόν όσοι βρίσκεστε στις παραλίες αλλά και όσοι ετοιμάζεστε για τα αυγουστιάτικα μπάνια σας, γιατί ένα έγκαυμα μπορεί να σας χαλάσει τις διακοπές», συνιστά η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Δρ.Θεοδώρα Φατσέα.

ΕΝΦΙΑ: Το λίφτινγκ και 5 απαντήσεις


Πριν τα τέλη του Αυγούστου θα εκδοθεί απόφαση για την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου για τον ΕΝΦΙΑ, που προβλέπουν εκπτώσεις και απαλλαγές για συγκεκριμένες κατηγορίες υπόχρεων, καθώς από τη μία τα λάθη σε 457 περιοχές της χώρας είναι πολλά, ενώ ο φόρος είναι εξαιρετικά φουσκωμένος.

Πάπας: Μην σπαταλάτε τον χρόνο σας στο Διαδίκτυο και στα smartphones

Το να ξοδεύουμε το χρόνο μας σε online chatting και να τεμπελιάζουμε παίζοντας με το smartphone μας είναι μάταιο, τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος, προτρέποντας χιλιάδες νέους να περάσουν τη ζωή τους απολαμβάνοντας πιο ουσιώδεις δραστηριότητες.

Ένας αιώνας από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο

ww11Στις 28 Ιουλίου του 1914 άρχισε η μεγαλύτερη και πιο πολύνεκρη πολεμική αναμέτρηση που γνώρισε ο κόσμος μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, όταν η Αυστροουγγαρία κήρυξε τον πόλεμο κατά της Σερβίας και τελείωσε με την ήττα της Γερμανίας και των συμμάχων της στις 11 Νοεμβρίου 1918.