Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Επιδότηση 145.000 θέσεων εργασίας - δείτε ποιους αφορά

Επτά νέα επιδοτούμενα προγράμματα προωθεί η κυβέρνηση με στόχο να βάλει φρένο στην ανεργία που μαστίζει χιλιάδες Έλληνες, κυρίως σε νεαρή ηλικία.
Το νέο πακέτο το οποίο θα δώσει απασχόληση συνολικά σε 145.000 ανέργους για πέντε μήνες, αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος Αυγούστου.

Oι κορυφαίες αποτοξινωτικές τροφές

Η αποτοξίνωση είναι μια πρακτική χιλιάδων ετών από όλους τους γνωστούς πολιτισμούς της αρχαιότητας με σκοπό την...ξεκούραση, την κάθαρση και τη φροντίδα του σώματος από μέσα προς τα έξω. Απομακρύνοντας και εξαλείφοντας τις τοξίνες από το ανθρώπινο σώμα, και σε συνέχεια τροφοδοτώντας το με υγιεινές τροφές – ή με λίγα λόγια αποτοξινώνοντάς το – διευκολύνεται, η προστασία του οργανισμού από τυχόν ασθένειες, και η διατήρηση της βέλτιστης υγείας του.

Το καλοκαίρι του 2015 το εμβόλιο κατά του Έμπολα

Ελπίδες ότι ένα εμβόλιο κατά του Έμπολα θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο τον Ιούλιο του 2015 εξέφρασε κορυφαίος αμερικανός επιστήμονας που ειδικεύεται σε θέματα αντιμετώπισης ιών.

Πρώτη η Θεσσαλονίκη σε αριθμό οχημάτων ανά κάτοικο

Ο πληθυσμός της χώρας μειώνεται αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τον αριθμό των οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους, ο οποίος αυξάνεται, έστω και με μικρότερο ρυθμό σε σχέση με παλαιότερα χρόνια.

Επιμέλεια: Φώτης Κουτσαμπάρης
fkoutsamparis@makthes.gr

«Βουτιά» στην προϊστορία με το μεγαλύτερο ηλιακό σκάφος στον κόσμο

ΣΤΟΝ ΑΡΓΟΛΙΚΟ ΚΟΛΠΟ
«Το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο είναι οι ελληνικές θάλασσες, όπου υπάρχουν περισσότερα από 1.500 ναυάγια και η διερεύνηση αυτού του πλούτου διευρύνει τους ορίζοντες της ιστορίας μας και θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε περισσότερο την προέλευσή μας» ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστας Τασούλας, σε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της αποστολής «Terra Submersa», που θα εξερευνήσει τα προϊστορικά τοπία που βρίσκονται βυθισμένα στον Αργολικό Κόλπο, με το μεγαλύτερο καταμαράν στον κόσμο, που κινείται με ηλιακή ενέργεια.

ΗΠΑ: Πέθαναν πιασμένοι χέρι-χέρι μετά από 62 χρόνια γάμου

Δεν είναι πολλοί αυτοί που μπορούν να διεκδικήσουν την εκπλήρωση του όρκου «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος». Ένα ζευγάρι όμως στην Καλιφόρνια, που παντρεύτηκε πριν από 62 χρόνια, πέθανε με διαφορά μόλις 4 ωρών, πιασμένοι χέρι - χέρι.

Μια οικολογική παγίδα για κουνούπια – Απαλλαγείτε εύκολα και δωρεάν

Σας ενοχλούν τα κουνούπια; Ορίστε μια πολύ εύκολη και οικολογική (εκτός από το πλαστικό μπουκάλι που αποτελεί αναγκαίο κακό) λύση για να απολαύσετε το μπαλκόνι και τον κήπο σας δίχως τους ανεπιθύμητους επισκέπτες που θέλουν να ρουφήξουν το αίμα σας.

Τουλάχιστον δεν θα χρησιμοποιήσετε τοξικά χημικά για να τα διώξετε.

Κυρτό μποστάνι-ουρανοξύστης και ο μεγαλύτερος αστικός λαχανόκηπος του κόσμου [video]

Το 93% των τροφίμων που καταναλώνονται στηΣιγκαπούρη είναι εισαγόμενα. Μόλις το 2% της γης είναι καλλιεργήσιμο.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Forward Thinking Architecture από την Ισπανία έρχεται να δώσει λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα προτείνοντας μια κυρτή, κατακόρυφη κατασκευή που μοιάζει μεμποστάνι-ουρανοξύστη στο οποίο μπορούν να καλλιεργηθούν σπανάκι, μαρούλια, μπρόκολα και λάχανα καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Απίστευτο! Του έκοψαν τη σύνταξη γιατί...

Είχε εργαστεί εκεί πριν από πολλά χρόνια και μόλις συμπλήρωσε το όριο του έστειλαν τα χρήματα – Ο 71χρονος έστειλε ανοιχτή επιστολή στο πρωθυπουργό μέσω της οποίας τον ενημερώνει για το περιστατικό και του ζητά να αποκαταστήσει την αδικία

Τραγωδία: Τον βρήκε κρεμασμένο στην αποθήκη η γυναίκα του

Ο 65χρονος αγρότης βρέθηκε κρεμασμένος στην αποθήκη και βύθισε σε πένθος ένα ολόκληρο χωριό - Τραγική φιγούρα η γυναίκα του

Κίνα: Αυξάνεται συνεχώς ο τραγικός απολογισμός του σεισμού – Περίπου 400 οι νεκροί

Ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό 6,3 βαθμών που σημειώθηκε την Κυριακή στη νοτιοδυτική Κίνα ανέρχεται πλέον σε 400. Τα σωστικά συνεργεία συνεχώς ανασύρουν νεκρούς, ενώ αρκετοί είναι ακόμα και οι παγιδευμένοι στα συντρίμμια. Η Κίνα ανακοίνωσε ότι έχει στείλει στην πληγείσα περιοχή χιλιάδες ένοπλους αστυνομικούς, στρατιώτες και πυροσβέστες.

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Μήνας ευαισθητοποίησης και πρόληψης κατά του AIDS θα είναι ο Αύγουστος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες στα παραθεριστικά θέρετρα της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και της Πιερίας, μέσα από μια σειρά συντονισμένων ενημερωτικών παρεμβάσεων στην ακτογραμμή των περιφερειακών ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, που υλοποιούν από κοινού η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης.

Ανετράπη ποταμόπλοιο με 200 επιβάτες στο Μπαγκλαντές

Οχηματαγωγό πλοίο που μετέφερε περίπου 200 επιβάτες ανετράπη σήμερα στον ποταμό Πάντμα, κοντά στη συνοικία Μουνσιγκάν, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Ντάκα, δήλωσε στο Ρόιτερς ο αναπληρωτής επίτροπος της περιοχής.

Zαν-Κλοντ Γιουνκέρ: Πάντα στο πλευρό της Ελλάδας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Ακόμη και τα μικρά παιδιά μπορούν να αντιληφθούν πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο πρόσφατα εκλεγείς Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ επέλεξε την Ελλάδα για να πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη σε κράτος-μέλος της ΕΕ με την φρέσκια του ιδιότητα.

Όχι μόνο επειδή πρόκειται για έναν διαχρονικό φίλο της χώρας μας, που μας στηρίζει σταθερά από την αρχή της κρίσης.

Έτσι θα διαγραφούν 200.000 αιώνιοι φοιτητές

Όπως τονίζεται από το υπουργείο Παιδείας, η συγκεκριμένη κατηγορία φοιτητών έχει ενημερωθεί από το 2011 ότι τον Σεπτέμβριο του 2014 θα διαγραφούν οριστικά.Ο νόμος είναι ξεκάθαρος: Από τη νεα ακαδημαϊκή χρονιά, τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ οφείλουν να διαγράψουν από τα μητρώα τους όσους είχαν εισαχθεί στα ΑΕΙ πριν από το 2006 και δεν πέρασαν τις εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα.

Κίνα: Στους 381 οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό

Στους 381 ανήλθε τη Δευτέρα ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτικών Υποθέσεων της χώρας αυτής, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των τραυματιών έχει φτάσει τους 1.800.