Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ.Για πρώτη φορά επέμβαση για θεραπεία επιληψίας από Κύπριους γιατρούς

Νευροχειρουργική επέμβαση για τη θεραπεία της επιληψίας έκαναν, για πρώτη φορά, Κύπριοι γιατροί, ανακοίνωσε το American Medical Centre/American Heart Institute, της Λευκωσίας.

Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκρός 22χρονος από κεραυνό

Σε ηλεκτροπληξία από χτύπημα κεραυνού οφείλεται ο θάνατος ενός 22χρονου Αλβανού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Παρασκευής σε περιοχή της Καλλιπεύκης Λάρισας.

Πέντε ταξίδια για τον Αύγουστο!

Πέντε ταξίδια για τον Αύγουστο! Ταξιδέψτε τον Αύγουστο, ανακαλύπτοντας νέες συγκινήσεις και μοναδικές εμπειρίες σε όλο τον κόσμο!

Οι συντάκτες του Lonely Planet βρήκαν και μας παρουσιάζουν τις κορυφαίες πέντε επιλογές για ταξιδιωτικές αποδράσεις, που θα εξελιχθούν σε ταξίδια ζωής!

Νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις

Νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις για ένα εκατομμύριο συνταξιούχους του ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) αναμένεται εντός του 2014.

Όπως αποκάλυψε στα «Νέα» ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ Θανάσης Καπώτας, η επερχόμενη νέα μείωση στις επικουρικές (πέραν του 5,2% που έγινε από 1/7/2014) θα είναι της τάξης του 3%.

Τροχαίο με νεκρό μοτοσικλετιστή

Τροχαίο με νεκρό μοτοσικλετιστή
ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΙΧ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
Ενας 54χρονος μοτοσικλετιστή έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευή στην οδό Λευκώνα – Προμαχώνα Σερρών.

NASA. Εσπασε το ρεκόρ εξωγήινης οδήγησης το Opportunity! (video)

Εσπασε κάθε ρεκόρ το Opportunity.... Συγκεκριμένα, το διαστημικό όχημα της NASA κατάφερε να διανύσει 40,25 χιλιόμετρα στην επιφάνεια του Άρη, σπάζοντας το ρεκόρ εξωγήινης οδήγησης, που από το 1973 κρατούσε το σοβιετικό «Λούνοκχοντ 2», το οποίο είχε διασχίσει περίπου 39 χιλιόμετρα στη Σελήνη.

Καταργείται το άβατο στο Άγιο Όρος;

Την κατάργησης του άβατου του Αγίου Όρους αποφάσισε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, στην τελευταία συνεδρίασή του, στο Πουσάν της Νοτίου Κορέας. 

Την είδηση δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Ορθόδοξος Τύπος". Παράλληλα αποφασίσθηκαν "διοργανώσεις πορειών προς όλα τα θρησκευτικά κέντρα του πλανήτου, ιδιαιτέραν αναφοράν εις το Άγιον Όρος, εις την Πάτμον και την Ρόδον, ανακήρυξις ιερών βουνών, ελευθερία εις όλας τας χώρας των θρησκευτικών πεποιθήσεων και ανέγερσις ναών, διοργάνωσις ειδικών χώρων εις τας Ι. Μονάς διά την πραγματοποίησιν Συνεδρίων, κατάργησις της Ι. Παραδόσεως".

Βίντεο: Αυτός είναι ο άνθρωπος που μπορεί να κρατήσει την ανάσα του για 22 λεπτά

Ένας 41χρονος Δανός είναι ο κάτοχος του Ρεκόρ Γκίνες για την περισσότερη ώρα χωρίς αναπνοή κάτω από το νερό.
Ο Στινγκ Σεβέρισεν γνωστός με το παρατσούκλι «Ο άνθρωπος που δεν ανασαίνει» το 2012 κατάφερε να μείνει χωρίς ανάσα κάτω από το νερό για 22 ολόκληρα λεπτά βελτιώνοντας το προσωπικό του ρεκόρ κατα 1 λεπτό και 50 δευτερόλεπτα.