Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Από πού θα φύγουν 6.500 δημόσιοι υπάλληλοι – Η “δεξαμενή” των απολύσεων

- Αποχωρούν 4.000 από τους συνολικά 25.000 που βρίσκονται στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας-κινητικότητας
- 600 επίορκοι με τελεσίδικες αποφάσεις πειθαρχικών συμβουλίων
- Προσωπικό που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για τη μετατροπή της σύμβασης σε αορίστου χρόνου.

Πώς θα πετύχετε φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα έως και 42% - Οι προϋποθέσεις

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ

Τη δυνατότητα να έχουν έως και 42% φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα, δίνει η ΔΕΗ σε χιλιάδες οικογένειες μέσω του Κοινωνικού Τιμολογίου.

Η παροχή αυτή αφορά σε χιλιάδες οικογένειες οι οποίες ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών και πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο εφαρμόζεται στο σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης, εφόσον:

Έλληνας ερευνητής βραβεύεται από τη Βασιλική Ακαδημία Μηχανικής για να αναπτύξει λογισμικό που ακούει σαν το ανθρώπινο αυτί

Έλληνας επιστήμονας, ο δρ. Εμμανουήλ Μπενέτος, ερευνητήςστο City University του Λονδίνου, είναι ένας από τους επτά επιστήμονες που διάλεξε να βραβεύσει για το 2014 η Βασιλική Ακαδημία Μηχανικής (Royal Academy of Engineering) και παράλληλα να στηρίξει με χρηματοδότηση την έρευνά τους.

Θεσσαλονίκη: Σε μεγαλύτερο βάθος θα συνεχιστεί η ανασκαφική έρευνα στο μετρό

Ευρήματα των όψιμων μεταβυζαντινών χρόνων, αποσπασματικά διατηρημένα, που δεν συνιστούν μνημειακό σύνολο, ήρθαν στο φως κατά τις εργασίες κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης, στο νότιο τμήμα του σταθμού «Αγία Σοφία».

Ερευνητές του «Δημόκριτου» μελετούν νέα θερμοηλεκτρικά υλικά για τις «πράσινες» συσκευές του μέλλοντος

Μελέτες ερευνητών στον «Δημόκριτο» οδηγούν στη δημιουργία νέων υλικών που στο μέλλον, θα επιτρέψουν την κατασκευή πιο ενεργειακά αποδοτικών συσκευών, χάρη στις βελτιωμένες θερμοηλεκτρικές ιδιότητές τους. Πρόκειται για υλικά που θα αξιοποιούν τις απώλειες θερμότητας μιας ηλεκτρικής συσκευής, μετατρέποντάς την ξανά σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Γιατί πετάμε ρύζι στους γάμους, γιατί σβήνουμε κεράκια στα γενέθλια και γιατί πετάμε κέρματα στα συντριβάνια;

Ρύζι στους γάμους. Κάθε ζευγάρι βομβαρδίζεται με ρύζι στο γάμο του από τους
καλεσμένους και οι περισσότεροι θυμούνται τη σκηνή από μια καλή φωτογραφία.
Το έθιμο έχει στόχο να πλημμυρίσει τους νεόνυμφους με γονιμότητα και καλή τύχη. Ισχύει σε πολλούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο. Στη Γαλλία οι επισκέπτες του γάμου συχνά ρίχνουν σιτάρι και στην Ιταλία, γλυκά και λιχουδιές!…

Καταιγισμός αιτήσεων για εφάπαξ στο Δημόσιο - Ξεπερνούν τις 40.000

«ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ»

Την αδυναμία του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων να ανταποκριθεί στις αιτήσεις για εφάπαξ που ξεπερνούν τις 40.000, επισημαίνει ο διευθυντής του Ταμείου, Νίκος Καλάκος, υπογραμμίζοντας ότι το κύμα φυγής δημοσίων υπαλλήλων πυροδοτεί εκρηκτικές δημοσιονομικές καταστάσεις.

Ουκρανία: Δολοφονήθηκε ο δήμαρχος της πόλης Κρεμεντσούκ

Ο δήμαρχος της πόλης Κρεμεντσούκ στην ανατολική Ουκρανία έπεσε σήμερα νεκρός από σφαίρες, ενώ το σπίτι ενός άλλου δημάρχου στην πόλη Λβιβ στα δυτικά επλήγη από εκτοξευτή χειροβομβίδων, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Τα πρώτα "καλώδια" οπτικών ινών από σκέτο αέρα!

"Καλώδια" οπτικών ινών από… κοπανιστό αέρα δημιούργησαν για πρώτη φορά αμερικανοί ερευνητές, πράγμα που μπορεί να επιτρέψει μελλοντικά την μετάδοση δεδομένων από και προς δυσπρόσιτα μέρη, όπου είναι πολύ δύσκολο να τοποθετηθούν συμβατικές στερεές οπτικές ίνες!