Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Γέφυρα φτιαγμένη με 104.502 μπουκάλια στέλνει οικολογικό μήνυμα – Οι εμπνευστές ζητούν να μπει στο βιβλίο Γκίνες

Σε αυτοσχέδια γέφυρα στο κανάλι του ποταμού Μπέγκα, στην πόλη Τιμισοάρα στη δυτική Ρουμανία μετέτρεψε η περιβαλλοντική οργάνωση EcoStuff Romania 104.502 πλαστικά μπουκάλια.

“Επιθυμούμε να υπάρξει περισσότερη ευαισθητοποίηση για τις τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων που πετιούνται καθημερινά στα ποτάμια και στους ωκεανούς σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο πρόεδρος της EcoStuff, Ράντου Ρούσου, σύμφωνα με το βαλκανικό ερευνητικό δίκτυο BIRN.

ΚΥΟΦΟΡΕΊΤΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Στη διεθνή σκηνή διαμορφώνονται κατάλληλες συνθήκες

Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος

Οι δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι, όπως τους αναλύουν οι ειδικοί, δεν προκλήθηκαν όπως εκ πρώτης όψεως φαίνεται. Ασφαλώς οι Γερμανοί τους κήρυξαν, οι οποίοι και έχουν την αποκλειστική ευθύνη των τραγικών συνεπειών τους, αλλά ποιοι, πως και για ποιο λόγο τους ώθησαν είναι μια άλλη ιστορία. Αυτό δεν το ισχυρίζονται οι Γερμανοί ως άλλοθι, διότι η σύγχρονη τέχνη της προπαγάνδας και η δημιουργία τεχνιτών συνθηκών, κατά το πώς εξυπηρετεί τους εμπνευστές, έχουν αχθεί σε επιστήμη που σπάνια δεν πετυχαίνει, έτσι ώστε ούτε οι ίδιοι οι Γερμανοί στην προκειμένη περίπτωση, να το αντιλαμβάνονται.

Έτοιμος ο Ναός του Σολομώντα;

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Μετά από περίπου 3 χρόνια, ολοκληρώθηκε το χτίσιμο του ναού του Σολομώντα στη Βραζιλία.
Μάλιστα, το προηγούμενο Σάββατο στις 19 Ιουλίου του 2014, έπειτα από 40 μέρες νηστείας πραγματοποιήθηκε και ο καθαγιασμός του ναού. Τα επίσημα εγκαίνια του ναού θα πραγματοποιηθούν στις 31 Ιουλίου.

ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς κεφαλαίων σε μετοχές, ομόλογα και ενεργητικό τραπεζών αναλογεί σε 3,5 φορές το παγκόσμιο ΑΕΠ, ήτοι ξεπερνά τα 1.000 τρισεκατομμύρια δολλάρια.



του Θανάση Κάλφα *

Εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο μετατρέπεται σε λίμνη με ψάρια

Στις ΗΠΑ, τα φαραωνικά εμπορικά κέντρα δίνουν τη θέση τους σε μεγάλα καταστήματα εξοπλισμού (τα επονομαζόμενα big-box stores) και πλήττονται δραματικά από την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η τάση αυτή μόλις δημιουργείται δειλά δειλά και στην Ελλάδα.

Η φιλία έχει βιολογικές ρίζες

Οι άνθρωποι που συνάπτουν στενές φιλικές σχέσεις έχουν περισσότερες γενετικές ομοιότητες και κοινά γονίδια απ’ ότι με τους ξένους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, με επικεφαλής τον διακεκριμένο ελληνοαμερικανό καθηγητή κοινωνιολογίας και ιατρικής του Πανεπιστημίου Γιέηλ Νικόλα Χρηστάκη και τον σταθερό συνεργάτη του Τζέιμς Φάουλερ, καθηγητή ιατρικής γενετικής και πολιτικής επιστήμης του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Σαν Ντιέγκο.

Οικ. Πατριάρχης: Εμείς θα είμαστε στην Παναγία Σουμελά και φέτος αλλά και κάθε χρόνο

Την πρόθεση του να λειτουργήσει και φέτος αλλά και να συνεχίζεται κάθε χρόνο η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, στην Τραπεζούντα, εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος σε προσκυνητές που τον επισκέφθηκαν πριν λίγες στον οικουμενικό θρόνο στο Φανάρι στην Κωνσταντινούπολη.

Λαφιάτης: ο αγαθός γίγαντας των ελληνικών φιδιών

Ο λαφιάτης (Elaphe quatuorlineata) θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο «αγαθός γίγαντας» των φιδιών της Ελλάδας, καθώς είναι το μεγαλύτερο (μαζί με το σαπίτη) σε μήκος και ρωμαλέο σε εμφάνιση φίδι όμως είναι ήρεμο και ελάχιστα ως καθόλου επιθετικό ακόμα και όταν παγιδευτεί ή αιχμαλωτιστεί από τον άνθρωπο.

Πως η Γη γλίτωσε την επιστροφή στον 18ο αιώνα

Μερικά πράγματα είναι καλύτερα να τα μαθαίνεις εκ των υστέρων - αν και όταν τα μαθαίνεις. Η Γη γλύτωσε παρατρίχα μια σοβαρή καταστροφή το 2012, όταν μια τεράστια ηλιακή «καταιγίδα» πέρασε ξυστά από τον πλανήτη μας, όπως αποκάλυψαν τώρα οι επιστήμονες. Αν είχε «χτυπήσει» τη Γη, η ζωή δεν θα ήταν πια αυτή που ξέρουμε και ο ανθρώπινος πολιτισμός θα είχε γυρίσει στον 18ο αιώνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επιστημόνων της NASA.

Αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ σε περιοχες της Καβάλας

Αντιπροσωπία του Σύριζα Καβάλας, με τον Κώστα Μορφίδη (περιφερειακό σύμβουλο), τον Αποστόλη Κίτσιο (υπεύθυνο ΣΥΡΙΖΑ για τα αγροτικά θέματα), μέλη και στελέχη καθώς και με συμμετοχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη και Λίτσας Αμμανατίδου, επισκέφτηκαν την Πέμπτη 24 Ιουλίου τις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου, ξεκινώντας από το Ελαιοχώρι και συνεχίζοντας στο Μυρτόφυτο και τις Ελευθερές, που πλήττονται οι καλλιέργειες από τον περονόσπορο.

Βάσκοι: Εγκατέλειψαν τη βία και προσχώρησαν στη Δημοκρατία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Τρία χρόνια πέρασαν από την ημέρα που η ένοπλη βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ, εξασθενημένη από τις συλλήψεις και τη μείωση της λαϊκής υποστήριξης, κήρυξε το τέλος του ένοπλου αγώνα της.

Τότε, στις 20 Οκτωβρίου του 2011, η οργάνωση είχε ανακοινώσει ότι θα καταστρέψει και τις «υλικοτεχνικές και λειτουργικές δομές» με τις οποίες προέβαινε στις ένοπλες ενέργειές της, από το 1968, όταν ξεκίνησε τη βίαιη δράση της.

Ασφαλιστικό: Ποιοι «κλειδώνουν» το δικαίωμα σύνταξης


-Δείτε αναλυτικά ποιοι θεμελιώνουν και ποιοι θίγονται -Όλες οι αλλαγές που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας
Ριζικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό έρχονται τους επόμενους μήνες με το σχέδιο ενοποίησης που σχεδιάζει η κυβέρνηση αλλά και τον... κουμπαρά απ' όπου θα αντλεί τις συντάξεις.
Ο τομέας που θα δεχτεί όπως όλα δείχνουν το μεγαλύτερο πλήγμα είναι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις καθώς τα σενάρια μιλούν για σταδιακή αύξηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων ανά 6μηνο και για 2 χρόνια για όλες τις περιπτώσεις.

Ερχεται το τέλος των επικουρικών συντάξεων

Προωθείται η μετατροπή των επικουρικών συντάξεων σε «συμβολικό επίδομα». Βήμα προς βήμα οι μεταβολές που οδηγούν στην «εξαΰλωση» της παροχής. Οι νέοι τρόποι υπολογισμού. Τι φέρνει το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα.


Το τέλος των επικουρικών συντάξεων προδιαγράφεται μέσα από μια σειρά αλλαγών που ήδη εφαρμόζονται, όπως είναι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, η μείωση δηλαδή των παροχών, κάθε φορά που διαπιστώνεται έλλειμμα στο ταμείο.

ΑΥΤO ΕΙΝΑΙ τo μυστικό για σωματική και ψυχική υγεία

Μια από τις πιο παρεξηγημένες τροφές μπαίνει πλέον άφοβα στο τραπέζι μας, αφού, σύμφωνα με πολλές μελέτες, μόνο καλό μπορεί να μας κάνει...

Βραστά, τηγανητά, ομελέτα, ποσέ ή σκραμπλ… Οι επιστήμονες μας συνιστούν να εντάξουμε στις διατροφικές μας συνήθειες τα αυγά, αφού πλέον έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα από τα πλουσιότερα σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα.

Στο Μάλι τα συντρίμμια του αλγερινού αεροσκάφους

Νότια της πόλης Γκάο του Μάλι κοντά στα σύνορα με τη Μπουρκίνα Φάσο εντοπίστηκαν τα συντρίμμια της μοιραίας πτήσης της Air Algerie, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της αφρικανικής χώρας.

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ενώ ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει μέσα στον Αύγουστο αν θα προκαλέσει ή όχι εκλογές πριν τον Μάρτιο 2015, οι επιτελείς του ήδη μετρούν βουλευτικά κουκιά

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Πώς θα μοιραστούν τα κονδύλια της νέας ΚΑΠ σε αγρότες και κτηνοτρόφους

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2015

Τις βασικές κατευθύνσεις, που υιοθετήθηκαν, για την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2015 παρουσίασε στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Καρασμάνης.

Το ΣτΕ έκρινε συνταγματικό το σχέδιο Αθηνά για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 263/2014 απόφασή του έκρινε συνταγματικό και νόμιμο το σχέδιο «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΕΙ) και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ).Ειδικότερα, το περασμένο έτος με 36 Προεδρικά Διατάγματα (23 αφορούν τα ΑΕΙ και 13 τα ΤΕΙ) έγινε η αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.