Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Σε τροχιά κατάρρευσης μέχρι το "λουκέτο"

Στην τύχη του έχει εγκαταλειφθεί το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ). Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που καθιστούν επισφαλή τη λειτουργία του, ενώ η πολιτεία όχι μόνο αδιαφορεί, αλλά και απαξιώνει συνεχώς το νοσοκομείο με απώτερο σκοπό το κλείσιμό του το 2015.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάσθηκε απόπειρα εκβίασης σε βάρος 43χρονης

Στην εξιχνίαση απόπειρας εκβίασης σε βάρος μιας 43χρονης γυναίκας, από δράστη που υποδυόταν τον ιδιωτικό ερευνητή , οδήγησε η εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σέρρες: 30.000 ευρώ πρόστιμο σε 69χρονο που βασάνισε και σκότωσε σκυλάκι

Διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, για βασανισμό που επέφερε το θάνατο υποσιτισμένου αδέσποτου σκύλου, επιβλήθηκε σε κάτοικο του δημοτικού διαμερίσματος Χαρωπού, μετά από παρέμβαση του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών.

Η Air Algerie έχασε την επαφή με ένα αεροπλάνο

Η αλγερινή αεροπορική εταιρεία Air Algerie ανακοίνωσε πως έχασε σήμερα την επαφή με ένα από τα αεροσκάφη της 50 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο.

Αυτός είναι ο 35χρονος που είχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος στη Θεσσαλονίκη - Λήστευε και βίαζε

Αυτός είναι ο 35χρονος που είχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος στη Θεσσαλονίκη - Λήστευε και βίαζε
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ

Στη δημοσιότητα δόθηκε από τη αστυνομία, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 35χρονου, ο οποίος συνελήφθη στις 16 Ιουλίου, για τα κακουργήματα της ληστείας κατά συρροή και του βιασμού.
Πρόκειται για τον ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ Σωτήριο, γεν. 20-09-1979, στην Καβάλα.

Είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών από την εφορία! - Κοινό σχέδιο των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας

- Μετά τη δήλωση εισοδήματος έρχεται η δήλωση ασφαλιστικώνεισφορών
- Η Γ.Γ. Εσόδων θα αναλάβει την είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών
- Προσπαθούν να προλάβουν το κραχ στα Ταμεία από τη μείωση των εισφορώνΜε δεδομένο ότι η οικονομική κρίση έχει ρίξει στο ναδίρ τα έσοδα των Ασφαλιστικών Ταμείων και είναι χιλιάδες οι ασφαλισμένοι που δεν πληρώνουν τις εισφορές χρησιμοποιώντας τα χρήματα που αντιστοιχούν σε αυτές ως κεφάλαια κίνησης τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών ετοιμάζουν σχέδιο ώστε το σύστημα είσπραξης φόρων και εισφορών να ενοποιηθεί.

Η εθνική μνήμη μέσα από χούντες, κατοχή και μνημόνια

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας η σημερινή.

Ημέρα χαράς, αλλά και λύπης συγχρόνως, καθώς η μεν Ελλάδα απελευθερώθηκε από τις χούντες των συνταγματαρχών και του Ιωαννίδη, η δε Κύπρος δέχθηκε δύο φορές την επίθεση του Τούρκου εισβολέα (και μία των εξ Αθηνών πραξικοπηματιών, τρεις) και βρέθηκε με ένα τμήμα της υπό κατοχή, αγωνιζόμενη μάταια εδώ και σαράντα χρόνια για την επανένωσή της.

Μπλόκο στις μεταβιβάσεις ακινήτων χωρίς φορολογικό πιστοποιητικό

Απόδειξη ότι έχουν πληρωθεί οι φόροι της τελευταίας πενταετίας θα ζητά η εφορία για να επιτρέψει μεταβίβαση ακινήτου. Τι προβλέπει η σχετική εγκύκλιος για γονικές παροχές και κληρονομιές. Ερχεται η εκκαθάριση του φόρου ακινήτων. Πώς γίνονται διορθώσεις.

Σήμερα η ψήφιση του νομοσχεδίου για την στρατιωτική θητεία και τα ΕΑΣ

Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας «Φάροι, Στρατολογία και άλλες διατάξεις» διατηρεί την νομοθετική του φόρμα το Β’ Τμήμα Διακοπής της Βουλής έως ότου εισαχθούν για συζήτηση το κρίσιμο πολυνομοσχέδιο για την κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων και το σχέδιο νόμου για τους αιγιαλούς.

Πάνω από 700 οι νεκροί Παλαιστίνιοι, 34 οι νεκροί οι Ισραηλινοί

Έξι Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων δύο μικρά παιδιά της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού δυτικά της Χαν Γιούνις στη νότια Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν οι παλαιστινιακές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

56χρονη που ζούσε με μηχανική υποστήριξη πέθανε όταν της έκοψαν το ρεύμα λόγω χρέους

Την τελευταία της πνοή μία ώρα μετά τη διακοπή του ρεύματος από τη ΔΕΗ λόγω χρέους άφησε στο σπίτι της στα Χανιά, στη συνοικία της Νέας Χώρας, μία 56χρονη τετραπληγική, η οποία ζούσε με μηχανική υποστήριξη.

Νέο σύστημα στις μεταβιβάσεις ακινήτων

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που πρόκειται να μεταβιβαστούν θα πρέπει να προσκομίσουν στον συμβολαιογράφο πιστοποιητικό ενημερότητας, με το οποίο αποδεικνύεται ότι έχουν πληρωθεί οι φόροι ακίνητης περιουσίας της τελευταίας πενταετίας.

Ζώνη ασφαλείας ξυπνά τον οδηγό πριν τον πάρει ο ύπνος στο τιμόνι

Ισπανοί ερευνητές κατασκεύασαν μια «έξυπνη» ζώνη ασφαλείας που παρακολουθεί διαρκώς τους παλμούς της καρδιάς και την αναπνοή του οδηγού και τον ειδοποιεί με ηχητικό σήμα όταν αντιλαμβάνεται ότι πάει να τον πάρει ο ύπνος στο τιμόνι.

20 σημάδια που δείχνουν ότι ο θυρεοειδής σας δε λειτουργεί σωστά

Ο θυρεοειδής είναι ένας μικρός αδένας στο λαιμό που επηρεάζει πολυάριθμες λειτουργίες του σώματός μας. Η θυρεοειδής ορμόνη ρυθμίζει το μεταβολισμό μας, τους παλμούς της...καρδιάς μας καθώς και τη θερμοκρασία του σώματός μας.