Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Σε ποιες περιοχές θα πετάμε από το 2015 με υδροπλάνα (λίστα)

Σε ποιες περιοχές  θα πετάμε από το 2015 με υδροπλάνα (λίστα)ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ


Η Τήνος είναι το πρώτο κυκλαδίτικο νησί που θα αποκτήσει υδατοδρόμιο καθώς ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός παραχώρησης χώρου για υδατοδρόμιο.
Εν τω μεταξύ, πάνω από 30 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και αν όλα πάνε καλά από 2015 οι Ελληνες θα πετάνε παντού με υδροπλάνα.

Θεσ/νίκη: Περίμεναν φορτίο με... 10 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα! Εξαρθρώθηκε το κύκλωμα

Ένα κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων εξαρθρώθηκε από το ΣΔΟΕ στην Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας σχετική πληροφορία και σε συνεργασία με το Β΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης, εντόπισε στο λιμάνι της πόλης εμπορευματοκιβώτιο έμφορτο με μεγάλη ποσότητα από λαθραία τσιγάρα (9.999.200 τεμάχια), τα οποία κατασχέθηκαν ενώ συνελήφθη και ένα άτομο.

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014 στον δήμο Βόλβης Ενθουσίασε το κοινό ο Θάνος Μικρούτσικος


Διαχρονικά, αγαπημένα τραγούδια ερμήνευσαν ο Θάνος Μικρούτσικος και η Ρίτα Αντωνοπούλου στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Ασπροβάλτας


Μια ακόμα επιτυχημένη εκδήλωση κατέγραψε το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του δήμου Βόλβης.

Αρπαξαν 120.000 ευρώ από τράπεζα στη Θεσσαλονίκη

Σε περίπου 120.000 ευρώ ανέρχεται η λεία της ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε σήμερα σε υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή της Επανομής στη Θεσσαλονίκη.

Στην ευρωβουλή οι γερμανικές αποζημιώσεις

Στα 92 του χρόνια ο Μανόλης Γλέζος συνεχίζει την προσπάθεια για διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι από τον Σεπτέμβριο το θέμα θα τεθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συντρίμμια προπαγάνδας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Για άλλη μια φορά, όπως συμβαίνει πάντα, ο πόλεμος της προπαγάνδας, ξεκίνησε αμέσως.

Είναι ο "πόλεμος μέσα στον πόλεμο" που ξεκινά πάντα παράλληλα με ένα πολεμικό γεγονός, την έναρξη μιας πολεμικής εκστρατείας, με μια κορυφαία στιγμή μιας σύρραξης.

Με απόλυτη επιτυχία εφαρμόζεται πλέον και στη χώρα μας η πρωτοποριακήενδοσκοπική μυοτομή (POEM)για την αντιμετώπιση της αχαλασίαςοισοφάγου!

Τα επιτυχή αποτελέσματα των πρώτων POEM επεμβάσεων από το στόμα, στη χώρα μας, παρουσιάστηκαν από τον διαπρεπή Επεμβατικό Γαστρεντερολόγο  Ηπατολόγος. Νικόλαο Ελευθεριάδη,πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα, στο2ο Διεθνές Συμπόσιο για την Πρόληψη του Γαστρεντερικού Καρκίνου. Μάλιστα πρόσφατα συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την πρώτη επέμβαση.

Τι αλλάζει στη διαδοχική ασφάλιση για 1,2 εκατ. εργαζομένους

Αλλάζουν όλα στη διαδοχική ασφάλιση με στόχο να αποσυμφορηθούν οι δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις που είναι σε αναμονή για σύνταξη πάνω από 2 χρόνια και ταυτόχρονα να απλοποιηθούν οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης για το 40% των ασφαλισμένων που έχουν κολλήσει ένσημα σε περισσότερα από ένα Ταμεία στη διάρκεια του εργασιακού-επαγγελματικού τους βίου, δηλαδή περίπου για 1,2 εκατ. εργαζομένους.
Οι αλλαγές που προωθούνται από το υπουργείο Εργασίας και χωρίς- καθώς φαίνεται- να υπάρχει κατάληξη σε μια κοινή πρόταση από τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής που συγκροτήθηκε πριν από 4 μήνες, αφορούν:

Εκτίναξη των βάσεων στις περιζήτητες σχολές


Αύξηση 700 μορίων στις υψηλόβαθμες Πολυτεχνικές Σχολές. Τι θα γίνει στις Νομικές Σχολές. Αναλυτικά οι εκτιμήσεις


Ανοδική θα είναι η κίνηση των βάσεων εισαγωγής στα υψηλόβαθμα τμήματα των κεντρικών πανεπιστημίων αλλά και της περιφέρειας.

Πόσο μειώνονται οι συντάξεις από 1η Αυγούστου

Αλλαγές στην παρακράτηση του φόρου

Μπαίνουν σε εφαρμογή αλλαγές στη φορολόγηση με αποτέλεσμα να μειωθούν οι συντάξεις, τόσο οι κύριες, όσο και οι επικουρικές, για όσους λαμβάνουν δύο ή και περισσότερες συντάξεις. Οι μειώσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από τον Αύγουστο.

Παρ' ολίγον σύγκρουση αεροσκάφους με... φάλαινα!

Μία απρόσμενη σύγκρουση γλίτωσαν κυριολεκτικά στο παρά... ένα ένας πιλότος και ένα θαλάσσιο θηλαστικό, στο Ανγκούν, στα «φιόρδ» των νησιών της Αλάσκας στον Ειρηνικό.
Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες στο διαδίκτυο φαίνεται ένα μικρό υδροπλάνο να ετοιμάζεται να προσνηωθεί στο Ανγκούν της Αλάσκας, σε μία περιοχή που κύριο χαρακτηριστικό της είναι τα τεράστια φιόρδ που θυμίζουν Σκανδιναβία.

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσαν τις πρωινές ώρες της Δευτέρας ότι άλλοι 20 παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τη χθεσινή ημέρα στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο εκπρόσωπος των παλαιστινιακών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης Ασράφ αλ-Κούντρα αναθεώρησε προηγούμενη εκτίμηση του για τον αριθμό των θυμάτων αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών σε 73 από την Κυριακή το πρωί, όταν ξέσπασαν οι πιο αιματηρές συγκρούσεις στη Σατζάγια, μια τοποθεσία που βρίσκεται μεταξύ της πόλης της Γάζας και τα ισραηλινά σύνορα.