Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Πέλλα: Αγόρασε φορτηγό... φάντασμα μέσω ίντερνετ

Θύμα απάτης μέσω διαδικτύου έπεσε 48χρονος, ο οποίος προέβη πριν από ένα μήνα σε αγορά φορτηγού αυτοκινήτου, το οποίο δεν "είδε" ποτέ.Στα χέρια της αστυνομίας μετά από διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται 27χρονος ως υπαίτιος για την απάτη και για πλαστογραφία.

Καπνοβιομηχανία αποζημιώνει χήρα καπνιστή με 23,6 δισ. δολάρια

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ

Το ποσό - μαμούθ των 23,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων καταδίκασε να πληρώσει δικαστήριο στη Φλόριντα καταδίκασε την αμερικανική καπνοβιομηχανία RJ Reynolds ως αποζημίωση στη χήρα ενός καπνιστή, ο οποίος πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα. Είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο ποσό επιδικάζεται υπέρ ενός και μόνο ενάγοντα στην ιστορία της νότιας αυτής πολιτείας.

40 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Με τις σειρήνες σε όλες τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου να ηχούν στις πέντε και τριάντα σήμερα το πρωί, ξεκίνησαν στην Κύπρο οι εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου 1974, κι ενώ η Τουρκία συνεχίζει να κατέχει δια των όπλων το βόρειο τμήμα του νησιού.

Στην εντατική του Ιατρικού Κέντρου ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Στην εντατική του Ιατρικού Κέντρου στο Μαρούσι εισήχθη το βράδυ του Σαββάτου ο Γιώργος Καρατζαφέρης, έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη αργά το απόγευμα.

Πράσινο φως για τη δόμηση 75.000 στρεμμάτων με... αντιπαροχή (διαβάστε όλο το νόμο)


ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ

Του Κοσμά Ζακυνθινού

Οριστική λύση στην «ομηρεία» 600 χιλ. ιδιοκτητών φιλοδοξεί να δώσει το νομοσχέδιο «Περιβαλλοντική Αναβάθμιση και Ιδιωτική Πολοεδόμηση - Βιώσιμη Ανάπτυξη Οικισμών - Δασική Νομοθεσία» που καταθέτει στη Βουλή το υπουργείο Περιβάλλοντος, δίδοντας τη δυνατότητα δόμησης στο 25% επί των 300 χιλ. στρεμμάτων που κατέχουν συνολικά οι 550 οικοδομικοί συνεταιρισμοί.

Από τον Αύγουστο η μηνιαία παρακράτηση φόρου για τους συνταξιούχους με δυο συντάξεις - Τι αλλάζει στον τρόπο πληρωμής - Όλες οι λεπτομέρειες

- Οι αλλαγές αφορούν 1.146.089 άτομα σε σύνολο περίπου 2,7 εκατ. συνταξιούχων
- Τα ασφαλιστικά Ταμεία θα παρακρατούν κάθε μήνα το 1/12 των ετήσιων φόρων για τα συνολικά εισοδήματα
- 399.231 συνταξιούχοι με αποδοχές κάτω των 750 ευρώ, θα δουν τη μηνιαία σύνταξη τους να αυξάνεται κατά 15 ευρώ
- Γιάννης Βρούτσης: Οι συνταξιούχοι δεν επιβαρύνονται ούτε ένα ευρώ

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Τα κριτήρια σε εισόδημα και ακίνητη περιουσία

ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ 13 ΔΗΜΟΥΣ
Από την 1η Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η οποία θα είναι διάρκειας 6 μηνών και στόχος είναι να υλοποιηθεί σε 13 δήμους της χώρας, ειδικότερα έναν δήμο ανά περιφέρεια.